Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bocs

Készítettem egy képet, így talán érthetőbb.

Bocs

Ezer köszönet!
Gondolhattam volna, csak ahhoz több ész kellene.
Persze eltolom a koordinátát, de nem megyek oda...
Megyek és kipróbálom

Bocs

Hát igen, így már öröm a próbálkozás.
Az UCCNC határait is meg kell tanulni. Így a kirajzolása is érthető. Persze a saját határaimról se szabad megfeledkezni, mint a példa is mutatja.

Nagyszerű program, én el vagyok ájulva ennyi tudást látván.
A szerszámsugár korrekció nekem is jól fog jönni, de várok türelmesen. A korábbi hozzászólásokból látom, hogy nem könnyű feladat.

Köszönöm dezsoe a segítséget![#worship]

frob

sziasztok

kérdés mert nem találtam, viszont rémlik hogy nem árt ha van, videókártya a gépbe uccnc hez
kell, nem kell?
a használati útmutató nem írja...

elég az alaplapi?

előre is köszi!

frob

szerszám sugár kompenzáció
tulajdonképen ez miért kell?
csak azért kérdezem mert az általában használt tervező programokban eleve benne van, hogy a szerszám méretét a haladási pályát ( vonalon innen és túl vagy rajta) meg lehet adni, vagy elve a kész méret megadásával és a szerszám méreteinek megadásával olyan pályát generál

szóval milyen esetekben látjátok szükségességét?

dezsoe

Szia!

Nem konkrét kártyát vár, hanem tudást. Ami a kézikönyvben le van írva, OpenGL 1.3 vagy újabb. Rengeteg alaplapi kártya megfelel ennek, nem olyan nagy követelmény.

dezsoe

A szerszámsugár kompenzáció van, akinek létkérdés, van, aki egy életet leél nélküle. :) Sokan úgy használják, hogy legenerálják a pályát, aztán az aktuális szerszámmal korrekciózzák. Nagyon pontos munkánál a szerszám kopását is ezzel kompenzálják.

svejk

Kezedbe nyomja a komád egy piszlicsáré alkatrész skiccét, hogy kontúrozd le.
No ilyenkor nem hagyunk ott csapot-papot megyünk a nagy géphez berajzolni CAD-be, CAM-elni, majd kiderül mégis köszörült a szerszám, kezdheted elölről... stb.

A másik gyakoribb eset amikor kicsi a tűrés és kopik a szerszám akkor csak beírod a szerszámkorrekciót és megint pontos lesz a darabod.

frob

köszönöm mindkettőtöknek!!

frob

Licencelés
nem teljesen egyértelmű számomra a következő
van egy program licencem, és veszek több pl uc400 -at
akkor hogy működnek együtt? a cél hogy egy gépről több vezérlőt tudjak használni, természetesen nem egy időben

vagy minden vezérlőhöz meg kell venni a szoftver licencet is?

dezsoe

Igen, a licensz egy adott vezérlőhöz kapcsolódik. Érdemes megfelelően átnevezni, mert a program a licensz file nevének elejét ellenőrzi, így egymás mellé be tudod rakni az összeset, de tudni fogod, hogy melyik file melyik vezérlőhöz tartozik.

frob

Pedig már vettem egy ismerősnek tavaj, de ez most rosszul esett... francé  em 45e be kerül es minden megvan ahhoz hogy dolgozhass...

Em kicsit ellenerzest valtott ki belőllem a termek iránt...

svejk

Mert az UCxxx termékek használhatóak a Mach3 szoftverrel is.

Ha egyben lenne az ára akkor meg az a vád érné a cége(ke)t, hogy árukapcsolás...

svejk

Megjegyzem szoktak lenni akciók is, pl. a debreceni találkozón megrendelt termékekre 10% volt.

000000000

Hmmmm.... ha az UCCNC drága akkor miért nem vettél Mach3 vagy Mach4 licenceket??? Megnézted azoknak az árait?