Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

guliver83

Az elektronikai hulladék között találtam ilyen tápokat.
Mi elő nem kerül egy lomtalanításkor.

guliver83

Olyan kérdésem lenne még, hogy van egy ilyen motorvezérlőm amivel a Co2 lézer menne.

Ez egy zárt hurkú rendszer, van valami lehetőség, hogy hibajelzéskor visszajelzést küldeni az UC400ETH felé?
Itt a vezérlő nem úgy működik, mint az egyszerű léptetőmotoroknál, hogy ha tartóáramban van és kibillentem valamelyik irányba akkor az ott is marad,
hanem ez próbál korrigálni vagy visszamenni az indulási irányba, vagy ha nem sikerül neki akkor letilt.

Motorvezérlés

designr

A 25-26 az opto leválasztott Alarm kimenet..

dezsoe

Fel tudod használni az ALARM kimenetet, de tudni kell róla, hogy bekapcsoláskor egy ideig aktív. Ha biztonságosan van megcsinálva a gép és a charge pump kimenet kapcsolja a motorok (és egyebek) tápját, akkor nem használhatod közvetlenül hibajelként, hanem külön kis programocska (egy macroloop) kell a figyeléséhez, ami tudja, hogy a reset oldásakor egy ideig aktív lesz az ALARM. Ezt a programot nem kell kitalálni, mert kész van, ha kell, felrakom. :)

guliver83

Telepítettem a UCCNC programot egy laptopra, de nem akart csatlakozni közvetlen kapcsolattal aztán kiderült, hogy ez a laptop nem tudja a MDI/MDIX auto cross funkciót.
Gyorsan csináltam is hozzá egy új kábelt így tökéletesen csatlakozott ahogy azt kell!
Köszönöm '''dezsoe'''' nek a segítséget!!!

dezsoe

[#eljen]

(Azért sokat segített, hogy a képen, amit küldtél, ott volt, hogy nincs hálózat... [#kacsint])

tjgc6hzg

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, mert a diagnostics fülön az összes input led aktív, így nem tudok beállítani semmit (e-stop, limit, stb..), mert reset állapotba kerül. Az UCCNC egy uc300-5lpt-eth mozgásvezérlőhöz csatlakozik és licenszelve van. Amíg nem állítok be inputot, addig tudom a motorokat mozgatni.

Gönczi józsef

dezsoe

Szia!

Alaphelyzetben minden be nem kötött bemenet magas állapotban van. (Felhúzó ellenállások vannak a bemeneteken.) Csak olyan bemenetet állíts be, amelyikre van is valami kötve, a többit ráérsz akkor is, ha majd azokat is bekötöd. A bemeneteknél mindenhol van egy "Active low" pipa, amivel át tudod állítani, hogy a bemenet alacsony jelre legyen aktív.

tjgc6hzg

Szia!

Köszi a gyors választ!
Még egy kérdés, ha jól értelmezem akkor a végálláskapcsolókkal nem az 5V-ot kell kapcsolnom?

dezsoe

Nem, mert eleve 5V-on vannak a bemenetek. Ha egy bemenetre akarod mindet kötni, akkor simán sorbakötöd az összes kapcsolót (NC, normál zárt lábakkal) és egyik vége a GND, másik egy bemenetre. Ha külön, akkor ugyanez, csak egyesével. Azért érdemes az NC lábakat használni, mert ha szakad a vezeték, akkor megáll hibával, míg ha az NO állást használod, akkor csak úgy derül ki, ha ledarálja magát a gép. :)

tjgc6hzg

Köszönöm szépen, így már értem.

dezsoe

fviifv5hs

Végigolvastam az elmúlt néhány hónapot és azt láttam hogy korábbi tesztverziókban már bent van a G41,42  
1 hónapos 1.2047 licenszem van és szerszámnál nem látok rádiusz mezőt-elérhető G kódok közt sincs felsorolva.
Hogyan lehet aktiválni ha benne van?

000000000

Az újabb teszt  verzióban volt de abban hibát találtak. Az 1.2047 ben nincs G41 G42.

dezsoe

Szia!

A licenszed nem verzióhoz kötött, hanem mozgásvezérlőhöz, tehát bármelyik verziót tudod vele használni.

Az 1.2047 a legutóbbi stabil verzió. Munkavégzéshez mindig stabil verziót használj, mert abban (nagy valószínűség szerint) nem nagyon van olyan hiba, ami veszélyeztetné akár a kezelőt, akár a gépet.

A szerszámsugár kompenzáció az 1.21xx sorozatban jelent meg, de ez a sorozat még csak teszt verziókból áll, nincs stabil változat. Ezt a szériát (1.2101-1.2104-ig) semmiképpen ne használd éles környezetben, mert - ahogy olvashattad itt is - nem várt vagy kihagyott mozgások fordulhatnak elő. A teszt verziókat (is) megtalálod a topik címe alatti leírásban szerepló linken, azaz ebben a topikban.