Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

guliver83

Azt hittem, hogy ez is jó majd hozzá.
Többnyire ezeknek a kártyáknak csak a bemenete van leválasztva akkor.

000000000

Itt van a használati utasítása.

Én kipróbáltam a PWM-el és mind a kettő működött jól, de nem 100% lineárisan. Mivel én nem használom a 0-10V kimenetet engem ez nem zavart, de ki akartam próbálni.

000000000

Ez ugyan az mint ami nekem is van. A probléma az hogy közös a táp és az nem jó ha el akarod szigetelni a PC-től. Inkább ezt nézném akkor ha kellene nekem.

Van abból is nekem de azt sem használtam soha, csak próbálgattam, de az sokkal jobb.

dezsoe

Szia!

Köszönjük az infót, de pont nem a 0-10V-ra van szükség. A lézernek maga a PWM jel kell, csak leválasztva. Ezért írtam, hogy egy optó és két ellenállás kell csak a leválasztáshoz. Ha a lézerből jön táp, akkor ennyi, ha nem, akkor még egy táp is kell a leválasztott oldalra, és ennyi. A tárgyalt kártyával pont az a baj, hogy csak az 5 bemenet és az egyik kimenet (de az is csak a 0-10V-hoz) van leválasztva.

000000000

Szia! Köszi a magyarázatot. Elértettem, na meg nincs lézerem... [#nemtudom]

guliver83

Jelenleg az arduinoval ezzel a tranzisztoros kapcsolással van összekötve a lézer tép L lábára és kész.
Aki csinált már ilyet elárulja a tutit?

svejk

Jó ez csak feleslegesen kicsi a bázisellenállás.

De Te mindenáron le akarod választani optóval, nem?

svejk

Ennél egyszerűbb már alig lehet, ráforrasztod az opto lábaira az ellenállást és a 3 szál drótót aztán lezsugorcsövezed. Utána már csak szabadalmaztatnod kell. :)

svejk

dezsoe

Most legyen okos az ember... A nagy képen van egy felhúzó ellenállás az egyik tápvonalhoz, a kis képen nincs. Akkor most melyik az igaz? :)

guliver83

Én egyébként a kínai leválasztót akartam, csak használni amin elméletileg van PWM kimenet és úgy a tranzisztorra és kész.

guliver83

Igazad van de azt elhagytam és a kicsi kép szerint megy.

dezsoe

Akkor csak annyi kell, amit Svejk mutatott.

Ha a korábban tárgyalt leválasztóra gondoltál, akkor az semmiképpen nem jó. Annak nem PWM kimenete van, hanem a gép felől jövő PWM-mel vezérelt 0-10V analóg kimenete. Ha a lézer TTL bemenettel rendelkezik, akkor 5V felett nem élvezte volna túlzottan... [#csodalk]

guliver83

Akkor én néztem rosszul azt a kártyát ezek szerint mindig, mert a P1 láb az PWM et ír a másik oldalon van a 0-10V kimenet.
Ezek szerint nagyon benéztem.
Köszi a segítséget!

dezsoe

Azért írja, mert oda is ki van vezetve a P1, csak ott még nem megy át az optón, tehát nincs leválasztva. (Így használhatod sima kimenetként is.)