Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Ez elég egyszerű. Mivel parkolni akarod a gépet, gondolom, hogy gépi koordinátában szeretnéd megadni, hogy hova álljon. Home után megnézed, hogy a parkolási pozíciódnak mik a koordinátái (gépi!), majd fogod az M201.txt-t és megnyitod szerkesztésre (akár jegyzettömbbel). Az M201 makró a P2 gombhoz van rendelve. (A P1 az munkakoordinátában mozog.) Az elején van 3 sor:

double parkZ = exec.mainform.UCsetup.UCset.Generalsettings.SafeZ;
double parkX = 0;
double parkY = 0;

Ez határozza meg a három koordinátát, ahová megy. A parkZ-nek is adhatsz fix értéket, eredetileg a beállításokból veszi a SafeZ-t, de ha biztosra akarsz menni, akkor írd be fixen. Lejjebb találsz két sort:

exec.Code("G00 G53 X" + parkX +" Y" + parkY); // Move to XY park2 position
while(exec.IsMoving()){}

Ezt duplázd meg, majd módosítsd, hogy előbb az Y menjen és aztán az X:

exec.Code("G00 G53 Y" + parkY); // Move to Y park2 position
while(exec.IsMoving()){}
exec.Code("G00 G53 X" + parkX); // Move to X park2 position
while(exec.IsMoving()){}

Kész vagy, hátradőlhetsz. :)

svejk

Most szerencsénk van, mert van kitől. :)

De szinte az egész életem gyötrelmes, tapasztalati úton való tanulásról szólt, mert valahogy sosem volt a közelemben hozzáértő. :(

svejk

Nagyon jó tanár lenne belőled! [#taps]

svejk

Ja, ezt már Debrecenből írtad, ugye? [#wink]

dezsoe

Persze, én már tegnap óta itt vagyok. :)

Pár éve tanítottam. Jó volt, érdekes volt, de nagyon nagy falat, ha rendesen akarod csinálni. :) Kicsit megnőtt a tanárok becsülete a szememben!

Egyébként, azt lehet rendesen megtanulni, amivel sokat küzdesz. Ha mindent rögtön megmondanak, akkor csak az marad meg, hogy kit kell kérdezni. [#eplus2]

wv07scd6x

Üdv mindenkinek!
Éppen ma egy kicsit hosszú pihentetés után elővettem megint egy kicsit a gépemet. Nekem a köztudottan hibás legutolsó verzió van feltelepítve. Nem tudom hogy az is egy ismert hiba benne, hogy mikor egy rádiuszos kivágást készítek el akkor látszólag a rádiusz ívére érve látványosan megnő az előtolás sebessége, majd mikor lejön a rádiuszról visszaáll. Én ez a kivágás úgy készítettem hogy magán a cnc programon eleve 50%-os előtolás használtam. Nem tudom ez számít e valamit. De egy programozónak hordozhat ez is hasznos információként. Másrészről meg érdeklődnék, hogy lesz e a közeljövőben használható verzió, vagy telepítsem inkább vissza a régit? Minden nap nézem ezt a fórumot abban bízván hogy felkerül.:D Kíváncsi vagyok. :) Egy ilyesmi játékszert csináltam most ami látszik a képen.

dezsoe

A "köztudottan hibás legutolsó verzió" egy teszt verzió, amit tesztelésre használunk, nem termelésre. A legutolsó verzió az az 1.2047-es, ami viszont nem hibás. A teszt verziók arra valók, hogy teszteljük őket. [#zavart2] Arra tippelnék, hogy az ívek rövid szakaszokból állnak: ilyenkor valóban lassul a legutóbbi teszt verzió.

A különböző teszt és éles kiadásokról itt fogsz információt kapni.

wv07scd6x

Üdv!
Elnézést a pontatlan megfogalmazásért. Természetesen én is tisztában voltam vele, hogy az nem egy végleges kiadás. Most letöltöttem az újabb teszt verziót és azt is próbálgatom. Van még egy észrevételem amit nem tudok mire vélni. Az előző 64bit-es, és az utóbbi is minden újraindítás után a "default" profillal indul. Mindig be kell töltenem használat előtt az én gépemre szabott profilt. És új profilt sem tudok létrehozni. Azt írja angolul hogy a profil név szöveges fájl üres, és a profilt nem sikerült létrehozni. Találkozott már valaki ilyesmivel?

TBS-TEAM

Amikor beírod a profil nevet nyomj egy entert, utánna az új profil ikon.
József

TBS-TEAM

Másik megoldás:
Appearance ablakban:Validate textfields with Enter key only: Ha a jelölőnégyzet ki van választva, akkor a
szövegmezőkbe bevitt új adatokat kizárólag az enter billentyű lenyomásával lehet érvényesíteni. Kiveszed a pipát és nem kell entert nyomni. [#nyes]
József

wv07scd6x

Igen így már valóban működik a profil létrehozás, viszont így is elfelejti a beállításaimat. Most is a program elindítása után a profilt be kell töltenem. Ez inkább zavaró.

TBS-TEAM

A beállításokat az egyedi profilodba mented?
József

dezsoe

Az asztalon másold le a parancsikont, aztán a tulajdonságaiban írd a végére, hogy /p profilnev, ahol a provilnev az általad létrehozott profil neve. Pl.:

C:\UCCNC\UCCNC.exe /p profilnev

wv07scd6x

Sikerült! Köszönöm!

j3cx5jtk6

[#csodalk]

Köszi!
Hogy ez eszembe sem jutott, hogy berakok egy while move ot.. és csak copyzok .... fergeteges:DDDD[#taps]