Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Tibcsi

Köszönöm a gyors segítséget, tökéletesen működik.[#eljen][#worship]

ium8w94xp

És biztos napi 30 órát nyomkodod [#nyes]

svejk

A gazdája használja heti 15-20 órában, aluprofilokat furkál.

De nem értem a baszogatás miértjét, talán valami rosszat írtam?

ium8w94xp

Veled viccelni se lehet? :)

svejk

gaben

Szerintem erre [#t218p5385#] szurkált vissza. ;)

ium8w94xp

Belefutottam egy hibába, amiről persze nem tudom mi okozza. Ráadásul ismételni is nehéz, mert ugyanazt a gkódot egyszer teljesen jól megcsinálja, másodiknak meg olyan mozgást csinál a gép, ami a kódba nincs is. Egy téglalapot vágtam ki aluból 2mm mélységben. Kb 1 milkó mélyen átlósan elindult a folytonos téglalap alakzat helyett..maró eltört és a képernyőre nézve nem értettem a mozgást, mivel ott a téglalap volt. Csabával konzultáltam és javasolta a régebbi hivatalos és nem teszt verziót. Tehát nem tudom miért történt csak jelzem, hogy más ne fusson bele éles helyzetbe, ha a progi hibája. ;)

dezsoe

Éles környezetben használd a legutolsó stabil verziót, az 1.2047-est. Az 1.21xx verziók teszt verziók, ezért nem javasolt napi szinten használni, csak tesztelésre. Az 1.2047-ben nem tudunk ilyen hibáról, míg a teszt verziókban már más is jelezte. A hiba felderítése folyamatban van.

svejk

"...míg a teszt verziókban már más is jelezte. "
[#wow1]

dezsoe

A másik fórumon, azért nem láttad. :)

ium8w94xp

Itt az időm 34 db vágással tesztelni a 2047-en azt a gkódot....majd jelzem mi volt :)

ium8w94xp

Nem jött elő a korábbi dolog, tehát nekem is az a hiba lehetett korábban. Remélem tudni már mi okozza :)

dezsoe

Thowra

Üdv!
Ismét belefutottam egy makrós problémába.
hw: UC300ETH_5441 Uc: 1.2047
Makroloopba szeretnék kezelni pár gombot. Jól működik menet közbe minden, de az UC első indulása után lefutnak gombnyomás nélkül is egyszer. Azt vettem észre, hogy csak azoknál van gond amit NO gomb kapcsol (Van pár NC is, azok nem futnak le).
Próbáltam a RESET ledet figyelni és csak reset után engedélyezni a makrót de ekkor is lefut indulás után.

//teszt
if(!exec.GetLED(2)){
exec.AddStatusmessage("teszt");
exec.Setoutpin(2,14);
while(!exec.GetLED(2)){}
}

NC gomb esetén nem fut le induláskor így:

//teszt
if(exec.GetLED(2)){
exec.AddStatusmessage("teszt");
exec.Setoutpin(2,14);
while(exec.GetLED(2)){}
}

Van esetleg valakinek ötlete?
Előre is köszönöm.

dezsoe

Szia!

Ez így halmozottan problémás. Egyrészt a gombok kezelésére jobb az input triggerek használata, másrészt pedig az üres ciklusokkal rendesen megfogod a gépet. Írj pár szót, hogy konkrétan mit szeretnél megoldani, és kitaláljuk, hogy hogyan csináld.