Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

guliver83

UC400ETH után ki milyen levalasztókártyát használ?

dezsoe

Gyakorlatilag bármilyet ráköthetsz, amit printer porthoz találtak ki, mert printer portként működik a két csatlakozója. Innentől kezdve az igényeid szabják meg.

Kérdésedre válaszolva, én pl. magamnak építettem. A motor vezérlőimben van optó, ezért azok közvetlenül mennek az UC400 kimeneteiről, csak a hibajeleket gyűjtöm össze egy bemenetre. Ezen kívül van rajta egy charge pump áramkör, amivel minden további tápot kapcsolok.

guliver83

Böbnyire majdnem minden motorvezérlőmben van leválasztás mégis használom, ezek szerint fölöslegesen.

000000000

Én nekem ebből van kettő. 5$ darabja, azt megérte. Én nekem UC300ETH van, de az mindegy, az UC400ETH az ugyan úgy működik, csak analóg 0-10V kimenete nincs rajta, de ha az nem kell akkor akár mit használhatsz. Én nem használom analóg szignált, csak Modbus kommunikációt.

svejk

Ahogy Dezsoe írta, mindegyik jó lehet ami LPT-s, de célszerű a CNCdrive-tól venni az biztos mindenben kompatibilis.
Persze van a CNCpart-nak is.

Én is mindig magam gyártom le őket mert nincs két egyforma igényű gép.

A képen látható cucc egy kísérlet volt és ez is távol áll attól, hogy hátradőlhessek.
A kis kifejtők a CNCpart-tól vannak, a bemeneti optók Lonewolftól, a kimeneti relé/szelep meghajtó saját gyártmány.
A színes vezetékezés is a kísérletezés miatt van.

A ChargePump általában nagy segítség lehetőleg olyat válassz.

szf

Mit csinál benne a Plc?

svejk

Van egy pár olyan funkció amit egyszerűbb volt megírni oda mint a makrókkal vacakolni.
Biztosabb, szárazabb, tisztább érzés :) és a bekapcsolás után rögtön működik, nem kell megvárni míg betöltődik a Win és UCCNC.

guliver83

CO2 Lézerhez szeretném PWM vezérléssel, de legutóbb azt írták, hogy ennek a kártyának az 1 kimenete ami a PWM lenne nincs leválasztva .

guliver83

Ezt te csináltad?[#eljen]
Szép munka !

dezsoe

Nem találtam ehhez a kártyához semmit így hirtelen (legalább a neve jó lenne...), de az látszik rajta, hogy az 5 bemenet az le van választva, meg még egy valami. Gondolom, hogy az a még valami lesz a PWM kimenete, de ott 0-10V-ot sejtek a talált képek alapján. (Frekiváltó van hozzá rajzolva.)

Ha a motorjaid leválasztósak, akkor már csak a lézer maradt, annak meg 5 perc alatt össze tudsz rakni egy optót, akár légszerelten is. Nem lesz szép, de ki tudod próbálni. :) Túl gyors optó sem kell hozzá, mert a lézer kimenet 3,5kHz-en megy az UC400ETH-nál.

guliver83

Itt találtam egy ilyen adatlapot.
Én a panelt kimérve, szerintem le van választva és nem közvetlen megy az LPT 1 lábáról.

LPT leválasztó

guliver83

dezsoe

Köszi, lementettem, legalább már ez is megvan. :) Ezek szerint jól sejtettem a felépítését. Ez nem az a kártya, amire szükséged van.

(Aranyos a pdf: aszongya, minden jel opto-leválasztott. Hát, ha csak egy 0-10V kimenet van rajta, meg az 5 tényleg leválasztott bemenet, akkor igaz. Egyébként mese habbal... [#zavart2])

guliver83

Akkor a megoldás egy leválasztó készítése!

dezsoe

Szerintem igen. Lásd: [#t218p5500#]. :) Hamarabb megvan, mint ahogy az ebájon megrendeled. :)