Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

istvan58

Nem, egy touchpados billentyű van a mini PC-n, és ott nyomtam a nyilakat a képernyőn de nem mozdulnak a számok a DRO ban

dezsoe

Feltehetőleg valami nagyon egyszerű oka van, de most éppen nem jut eszembe... [#zavart2]

istvan58

Valószínű nem nagy gond. Majd még játszom kicsit vele és jelzem mi a helyzet.

dezsoe

OK. Majd próbáld ki, hogy nem a képernyőn töfködöd, hanem a billentyűzet nyilaival.

istvan58

Szóval se képernyőn se billentyű nyilak nem mentek.
Majd bedugtam egy drótos egeret és azzal ment. Majd kihúztam aztán vissza a wireless billentyűzetet és minden ok.
Képernyőn is billentyű nyilak al is. Érdekes.
Na lényeg az hogy jó a kis PC.

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Olyasféle kérdéssel fordulok hozzátok, hogy valaki használ 3d nyomtatót uc kártyával?
elég sok M kódot hoz létre az ideamaker, és nem tudom mik is ezek pontosan.
/gondolom fűtés bekapcs, venti bekapcs,  stb valamit tuti bele kell írni a mert ezek üresek alapjáraton.

Illetve E vel jelöli a beadagoló motort, fel lehetne ismertetni vele hogy azt egyből A ra asszociálja? vagy mindig rename all funkciot kell alkalmazni?

minden infót szívesen fogadok, a gép még csak most kezd épülni, szóval akármit is írtok nekem valószínű új lesz.

Azért írtam ide mert van egy cnc maróm ami uc300-uccnc kombóval már elég régóta fainul muzsikál, és itt vannak makró scriptes pengék:)
hálás köszi [#taps]

dezsoe

Szia!

Ez így elég kevés információ. Azt kellene tudni, ahogy amivel generálod a g-kódot, az tud-e olyan kódot generálni, ami az UCCNC-nek is jó. Akkor nem kéne kézzel vacakolni.

Thowra

Üdv!
Ismét elakadtam makró ügybe.
Van lehetőség két makró közt egy változó értékét átvinni (típus mindegy, elég egy bool is)?

dezsoe

Szia!

Több lehetőséged van: ha elég a bool, akkor egy LED-en keresztül is át tudod vinni, ha kell szám vagy szöveg, akkor ki kell tenned egy mezőt és azon keresztül (a mező lehet a képernyőn kívül is, akkor nem látszik, de ott kell lennie). Ha nem nagy a forgalom a két makró között, akkor használhatod a profilt is: lásd exec.Writekey és exec.Readkey.

Thowra

Köszönöm a gyors segítséget.
Nincs nagy forgalom köztük, a ledes megoldás szerintem jó lesz.
Esetleg az is jó lenne ha ki/be lehetne kapcsolni az adott makrót. Mindkettő makróloopba fut (1. makróból kikapcsolom a 2. at majd egy feltétel teljesülése után visszakapcsolom. Az 1. mindig fut).

svejk

Az alábbi könyv [#t19p85410#] elolvasása mozdíthatna valamit előre az UCCNC makrok megértésében?

Vagy csak még jobban összezavarna?

dezsoe

Ártani nem árt. Csak a tartalomjegyzéket néztem végig, az alapján azt mondanám, hogy sok hasznos van benne, de sok olyan is, amit itt nem fogsz használni. Érdemes átnézni, szerintem. :) Jelige: sosem árt tanulni.

Thowra

Nem tudom mennyi átfedés van köztük de mindenképp hasznos olvasmány szerintem. Ha valamit nem tudok, nem vagyok biztos benne kérdezek. Úgy tanul a gyerek ha kérdez :).

j3cx5jtk6

Sziasztok!

Kérdés azt meg lehet csinálni, hogy:
1. gép home nekem bal -hátul-fennt

De park pozicióm legelől -középen van

A kérdés az, hogy ugy menjen a park pozicóra hogy elöszor
csak elöre jöjjön és amikor elérte akkor menjen középre.

Remélem érthetö voltam:D

Tehát a piros vonal:)

Elore is köszönöm!
 üdv Á

ium8w94xp

Tetszik a gépkezelő illusztrálása :)