Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

3ebj3bk8b

ium8w94xp

Meddig van még mókolva az újabb verzió? Csaba te már a béta alfáját is tesztelhetted? :)

dezsoe

A Balázsok szorgalmasan dolgoznak. [#email] Ha megjelenik a következő verzió, hidd el, hogy itt is látszani fog, ahogy máskor is. :)

wv07scd6x

Üdv kedves fórumtársak!

Nemrégiben vásároltam egy UC400ETH vezérlőt.
Amit eddig túl sok alkalommal nem volt módom tesztelni, és nem is számítok profi CNC-snek. Inkább csak egy egyszerű hobbista vagyok akinek megtetszettek a benne rejlő lehetőségek. Az Aspire programban készítettem el ennek a doboznak az ablakolásait, feliratait. Remélem nem követek el vele nagy bűnt, hogy itt helyezek el képeket az elkészült dologról, ami lényegében szorosan kapcsolódik magához a témakörhöz. És én is várom a frissítést! :)

ium8w94xp

Kicsit részletesebben is írhatnál, mert engem érdekel mit hogyan csináltál...pl a feliratokat...stb

dezsoe

Ez úgy szép és igényes, ahogy van! Gratulálok! :)

000000000

Gratulálok én is. Nagyon jól néz ki! Eladásra gondoltál? Nekem nem kellene, de gondolom lenne érdeklődés rá.

wv07scd6x

Ismételten üdv mindenkinek!

Először is köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat.
Nem gondolkodtam értékesítésben. Ez csak kizárólagosan egy magáncélú akcióm volt. :) Nem akartam beleépíteni a jelenlegi vezérlőbe, és ezért gondoltam, hogy megkísérlek egy hozzá méltó dobozkát készíteni. :) Ez egy ebay-ról berendelt üres alumínium dobozka, amire a feliratokat, és logót is gravíroztam. Azután ezeket a gödröket kitöltöttem fehér lakkfilccel, és amikor már kissé kezdett megszáradni, egy oldószeres papír zsebkendővel letörölgettem a gravírozáson kívülre került festéket. Ami a képeken nem látható, a dobozba készült még egy olyan 5mm vastagságú alumínium alap lemez, amire a gyári lemezének megfelelően készítettem  el a furatokat. Erre a lemezre fogattam fel az áramköri lapot, azt meg a doboz aljára a négy gumitalp alatt süllyesztett fejű csavarokkal rögzítettem. Természetesen az ethernet vezérlő alatti hűtőtuskó is ott van a dobozon belül. Elektronikában vagyok inkább jártasabb. Szoktam mikrovezérlőket is programozgatni. Szeretnék majd saját fejlesztésű eszköznek is hasonló dobozokat építeni. Egyrészt ezért is van nekem egy kis cnc-m. :)

ium8w94xp

Köszi az infót...nekem hasznos volt ;)

Thowra

Üdv!
Adott egy gép aminél a cycle start utáni cycle stop esetén a stopon kívül adott pozícióba (jelenleg home) kell állni a szánnal. A stop gomb fizikai gomb. A stopnak és az utána történő mozgásnak ugyanarról a gombról kellene mennie.
Erre a megoldásra jutottam:
Input triggernél ugyanarra a bemenetre állítottam a stop gomb funkciót és egy makrót. A gomb megnyomásakor megtörténik a stop, elengedésekor pedig a makró fut le.

if(exec.GetLED(10)){ //10. bemenet figyelése
exec.Callbutton(107); //home x
while (exec.GetLED(11)){} //home kapcsoló
exec.Code("G4 P10 "); //várakozás
exec.Code("M30"); //program elejére ugrás
}

Mi a véleményetek erről a megoldásról?
Először alkalmazok makrót, ötletet, építő kritikát szívesen fogadok :)

svejk

Én nem értek hozzá, csak figyelek...
Gondolom kipróbáltad működik.

A 3. sor végén a két kapcsos miért kell? Nincs semmi közte.

svejk

Így átláthatóbb:

if(exec.GetLED(10))           //10. bemenet figyelése

{
  exec.Callbutton(107)        //home x
  while (exec.GetLED(11))     //home kapcsoló
   {
   }
  exec.Code("G4 P10 ");       //várakozás
  exec.Code("M30");           //program elejére ugrás
 }

Vagy rontottam vele valamit?

Thowra

Működik, de gondoltam rákérdezek mennyire korrekt így ez a megoldás.
Igaz más környezetbe de találkoztam olyan ciklussal aminél {} esetén csak várakozott a program a feltétel teljesüléséig. Puskáztam egy kódrészletből :).

svejk

"Az kizárt dolog, azt én nem tudom..."

Thowra

Kipróbáltam, így is jól működik.
Így valóban átláthatóbb a dolog.