Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Egyáltalán nem. (Nálam is minden egy bemeneten van évek óta.)

ium8w94xp

Köszi. Akkor átkötöm én is. Megjött az enkóderem, kell neki a bemenet. Kiváncsi vagyok majd hogyan szuperál.

ium8w94xp

Kérdésem lenne. Lényeges az, hogy a G33.1 parancsnak nem adhatok meg csak Z tengely paramétert? Ha én mondjuk X tengelyen mozgatnám a menetfúrót, akkor nem lehetséges használnom?

ium8w94xp

Látom van G76 és G84-is...majd azokkal is szórakozom és kérdezek, ha még lesz mit :)

ium8w94xp

Valaki nem tolna ide példa G kódokat? G76 G84 G33 G33.1 G33.2 esetében? tesztelem az enkóderem és van bajom gazdagon:) Az elvileg 1000-es enkóder 4000-es beállítással mutat valós sebességet. Meg nem is egészen értem a fenti G kódok működését. Csinálgatja, de nem az én értelmezésem alapján, ami persze nem jelent semmit :)

ANTAL GÁBOR

Ezen ne csodálkozz ! Az UCCNC 4 él kiértékeléssel kezeli le az encodert

ium8w94xp

Ezt még túlélem, majd rendelek 360-ast. De a Gkód leíráshoz is kéne kis segítség. Valaki írjon pár példát, mert én nem látom, hogy a menetemelkedésem változna. Pár példa érdekelne. Persze szinte biztos, hogy sose fogok vele menetet vágni, de most mivel szórakoztassam magam az unatkozás tengerén? :)

dezsoe

Anno én is Antal Gábortól kaptam egy pár teszt file-t, ha Gábor nem bánja, akkor továbbadom. :)

ANTAL GÁBOR

Megérintve a hengeres  darabot a DRO ban X = 0   Z =0
forog a tokmány , majd ciklus start

G0Z10
G0X -0.4
G33 Z-25 K1.5
G0X2
G0Z10
M30
  egy 0.4 mély kani menetet vág 25 hosszon 1.5 emelkedéssel  ( egy ciklus ) A darab külső átmérője tetszőleges   Tudom sokan felhördülnek de én mindent hasonlóan (igaz paraméteresen)  így ( érintőből  indulva ) csinálok

ium8w94xp

Mindjárt jobban tetszik :) Esetleg egy több ciklussal készített? Most nekem már nem csak Z, hanem X tengelyen is megy, ami lényeges lett volna. Tehát mondjuk egy 0.8- as mélység két lépcsőben 0,4 kezdéssel?

mma6fim4

Sziasztok

Meg tudja azt valaki mondani, hogy ez miért van?
Bármit írok az X koordinátához a Z akkor is elmegy 25-ig majd vissza. A tengelyek eszerint mozognak is. Most haverkodom az UCCNC-vel szóval lehet, hogy valami triviális dolog, de nem jöttem rá.
Köszi!

dezsoe

Szia!

Azért van, mert a Goto Zero makró így van megírva. A tartalmát az M204.txt-ben találod. A Z az általános beállítások lapon megadott "Safe Z height (units)" magasságig megy fel, hogy mozgás közben ne ütközzön a munkadarabbal.

mma6fim4

Köszi! Megnyugodtam [#wink]

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, ha az I/O setup oldalon bejelölöm a Spindle PWM = analo ch. négyzetet, akkor a Spindle oldalon a PWM pin és portot be kell e állítani?

Valamin, ha  a főorsót max. 200 Hz-el akarom hajtani a frekiváltóval a PWM jelet az UCCNC-be hány Herzre érdemes állítani a Spindle oldalon?

dezsoe

Szia!

Nem kell beállítani. Ha analóg csatornát használsz, akkor a min. és max. PWM %-ot kell megadnod, az analóg csatorna számát és a min. és max. fordulatszámot.

A PWM frekvenciának semmi köze a frekiváltó frekvenciájához. Akkor lenne érdekes, ha nem analóg csatornához rendelnéd, hanem te építenél hozzá PWM->analóg átalakítót és nem lenne mindegy, hogy a PWM milyen frekvencián jön ki a kártyából.