Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Gábor, az 1.0037 az annyira régi verzió, hogy akkor még nem is volt ethernetes vezérlőnk. Ha valóban 1.0037 a verzió amit próbálsz az nem fog működni csak UC100-al. Az ethernetes vezérlőket az még nem ismerte, mert akkor még nem voltak ethernetes vezérlőink amikor az a szoftver verzió készült.

dezsoe

Az az 1.2037-es verzió. Én tudom követni. :) (Csaltam: van nálam másolata.)

ANTAL GÁBOR

Igen Balázs  az van amit írsz . ( még szerencse hogy a verziószámot is odaírtam )  Hisz pont nálatok cseréltem le a az UC 100 amat  az ethernetes 400 ra.
  Megoldódott (    mert gondoltam egy merészet és  feltettem egy sokkal újabb ( de még nem 21 es verziót . )

Elég kaotikus itt minden , mert közben rájöttem hogy az ethernetest még a Mach alatt futtattam  ( sehogy sem stimmeltek a config paraméterek )   Köszönöm mindenkinek a gyors reagálást     Minden OK [#wink][#wink]

svejk

"... Elég kaotikus itt minden.."

ismerős a dolog :)

zt2c4wh9

Gábor, OK, szuper, akkor ezek szerint rátapintottam a dologra. Őszintén szólva nem voltam biztos benne, hogy az 1.0037 az vajon tényleg az a verzió-e amit próbáltál, mert az már annyira régi, hogy szinte hihetetlennek tűnt, hogy azt próbálod használni, vagy csak elírtad mondjuk az 1.2037 verziószámot, de gondoltam azért megemlítem, hátha. :)

ANTAL GÁBOR

Köszi még egyszer . Arra már rájöttem hogy amikor kérdezek akkor pontosan kell definiálnom a dolgokat  ( op rendszer verzió stb .)  4 helyen dolgozom , és ahogy ti fejlődtök úgy modernizálom az eszközeimet .  Ez a legkorábbi állomásom  és ennél évekig az UC 100 működött ,  de aztán döntöttem mert néha megfagyott az USB és lecseréltem  az ethernetesre , de elfelejtettem hogy azt a Mach ra telepítettem .
  Apropó : most megcsináltam az UCCNC t de annál modernebb a rendszer mint a Mach nál . Igaz lassan szakítok a Mach- hal de hogyan lehetne azt megcsinálni hogy firmware csere nélkül tudjak ide oda lépkedni?  Vagyis hogyan kellene újrahúzni a Machot hogy ugyanazt a verziót használja mint az UCCNC ?   ( rémlik hogy egyszerűen ki kell cserélni egy filét )  Van már 2-3 éve hogy ilyet csináltam ....

ium8w94xp

UCCNC-hez milyen felbontású encodert érdemes használni. Nyilván minél nagyobb, annál jobb, de lehet van, aminek már nem sok értelme. Vagy ki milyet használ esetleg.
Csabához szólna még egy kérés. Szeretnék makróból gombnyomásra bizonyos beállításokon változtatni a programon.
Pontosan a PWM spindle, spindle speed, spindle feedback, step/direction spindle adatait változtatni. A negyedik "A" tengelyem szeretném néha főorsóként használni encoderrel. Nem akarnám minden alkalommal ezeket kézzel állítgatni. Bár legrosszabb esetben új profilt hozok létre.

svejk

Én az új profilt ajánlom.
Egyelőre ha csak lehet ne nyúlj a képernyő felülethez, mert eléggé macerás az újabb verzióra váltani vele.

ium8w94xp

Nekem eleve teljesen más a képernyőm.2017 Screenset

dezsoe

Meg lehet csinálni, de minél kisebb felbontású legyen az enkóder. Csak számold ki, hogy a kívánt RPM / 60 * felbontás (PPR, nem CPR!) belefér-e a kernel frekvenciába. Lehetőleg kényelmesen. :)

svejk

Aha!

Próbáltam vele én is barátkozni, de valahogy nem jött be. Most nem tudok indokokat felsorolni, lehet csak szubjektjv volt.

ium8w94xp

A forgatóm nem forog gyorsan. Max 1000. Most rendeltem egy 1000P/R felbontású encodert....Majd kiderül :)
Szóval a gombot már létrehoztam. Világít is, ha megnyomom. Már pipát is tudtam tenni vele a step/dir spindle-be és elvenni a pwm spindle-ből, de a labelmezőben értéket nem tudom hogyan kell változtatni. Ráadásul lehet eleve nem így kell módosítanom :)

ium8w94xp

Nekem nagyon tetszik, szinte mindent tud alapból, amire szükségem van. Munkadarabot bemér, szerszámot mér csere után...stb.

dezsoe

Ügyes képernyő, a múltkor találkoztam vele, egy read-only fórumtársnál. Talán az új verzió egy kicsit kompaktabb lesz. A váltásra tulajdonképpen van kész makróm, majd délután előszedem, most csak másodpercekre nézek a gépre.

ium8w94xp

Lesz újabb? Vagy mire gondolsz? Köszi a makróra nézést ;)