Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Miki2

A MACH3-ban a főorsó kapcsolás várakoztatási idejét 0-ra állítottad?

svejk

igen mindkét programban.

svejk

De különösebb jelentősége nincs az értékeknek, hiszen a főorsót nem szoktuk ilyen gyors ütemben kapcsolni.

Nekem van egy specális esetem amihez meg kellett ezeket az időzítési értékeket tudnom.

ium8w94xp

Az M3 engem is zavart a lézerhez, hisz régeben úgy rémlik nem kellett. Ráadásul nekem a frekiváltó indítása van M3-on. Ilyenkor a tápot onnan lekell nyomnom, ha lézerezek. De már megszoktam, de nem zavarna, ha nem kéne M10 elé M3. Vagy érteném az értelmét ;)

svejk

Akkor nincs más hátra, gyűjtsünk aláírást, az úgy is divat! :)

nyiszi

Sziasztok,
Intel Atom D250CC
Lehet valamit csinálni ilyenkor?

nyiszi

Intel Atom D2500CC  helyesen

dezsoe

Ezen a gépen ennyi. Röviden: a géped videó rendszere nem felelt meg a minimum követelményeknek. Lehet, hogy csak egy jó videó driver hiányzik, de az is lehet, hogy tényleg gyenge a program futtatásához. Nem mai darab, úgyhogy nem nagyon biztatlak.

nyiszi

Csak az a fura, hogy Win 10 alatt jó csak lassú egy kicsit.
Ezért gondoltam, hogy felrakok egy Win 7-et.
Hát így jártam.

zt2c4wh9

Általában ha a video memory image méret is benne van az üzenetben, akkor csak annyi, hogy nem telepítetted fel a video kártya drivert, ezért a driver hiányában a Windows nem tudja normálisan megkérdezni se a videokártyát, hogy egyáltalán mire képes a kártya.
Azért mondom, hogy ez nagyon valószínű, mert gyakorlatilag bármelyik PC tud 2048px memoria image-eket kezelni. Csak a nagyon "low-end" fajták tudnak ennél kevesebbet, mondhatni, hogy az a kategória már a terminál-számítógép, amiket mondjuk bank automatákban (ATM) használnak, amiknek aztán tényleg nem szükséges szinte semmi grafika, viszont minél olcsóbbak kellenek hogy legyenek.

Szóval azt javaslom, hogy telepítsd fel a videókártya drivert amit a gyártó adott CD-n vagy keresd ki a típusát és töltsd le a gyártó oldaláról és telepítsd fel a gépre.

zt2c4wh9

Igen, a Mach3-ban némileg lassabban hajtódnak végre a text macrokat, ezt annó én is kimértem, összehasonlítottam, hasonló eredményekre jutottam.
Az újabb UCCNC verziókban már eléggé optimalizáltuk ezt a dolgot, mert azt is nézi a program, hogy változott-e a fájl tartalma és ha nem változott akkor nem fordítja újra, a Mach3 meg szerintem igen, ebből eredhet az időbeli különbség.

nyiszi

svejk

De ugye az második gyors kimenet nem lesz semmihez kötve?

Most próbálgatom de amit szeretnék nem tudom megvalósítani az m10/m11-el mert az m3/m5 felülbírálja. :(

Viszont leellenőriztem, ha a spindle delay értékek 0-án vannak az M5 után ugrik a következő sorra rögtön, nem várja meg míg a step/dir-es orsóvezérlés nullára csökkenti a fordulatot.

Így most kénytelen leszek valahogy a step/dir spindle gyorsulási értékeivel játszani és azzal megoldani ezt a fránya kritikus időmet.

Persze külső hardveres időzítő is lehetne, de akkor épp elvesztem a paraméterből való állítás lehetőségét.

kr97pwss2

Nem lesz semmihez kötve. A programfutás M5 után nem várja meg a főorsó megállását, csak a beállított várakozási időt hajtja végre. Ettől függetlenül már gondolkoztam egy olyan funkción, ami M3-nál várakozna addig, amíg a beállított fordulatszám el nem éri egy előre beállított %-os értéket. Ez egyenlőre csak ötlet szintjén van a fejemben, de akkor ki lehetne az M5-re is terjeszteni. Szóval gondolkodom még rajta, és lehet egyszer csak megfejlesztem majd alkalomadtán.

Messer

Szervusz Balázs!
Tervben van az S görbés gyorsítás?
Van a környezetemben egy nagy Z tartományú gép.
Eléggé "lengedezik" a Z tengelye. Pu. habhoz használják.
A teljes átépítéssel szemben, jobb megoldásnak tűnne az UCCNC S görbével.