Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

e87jgfi6s

Segítséget szeretnék kérni. Telepítettem a 1.2103 verziójú programot és nem tudom beállítani a ,,Z" szerszám  magasság bemérőt, hogy megfelelően működjön.
A jelenség a következő: Elindítom a mérést. A ,,Z" értékét lenullázza amint megnyomom a gombot, megérinti a szerszámbemérő lapot, visszamegy arra a magasságra ahonnan elindítottam, utána lassújáratban újra megérinti a szerszámbemérőt és visszamegy arra a magasságra ahonnan indítottam a mérést és ezen a magasságon beírja a szerszámbemérőm magasságát (Plate thickness+Ficture clear értékét)
1.2102 verzióval is próbáltam azon még tökéletesen működik. Nem jövök rá, hogy mi a különbség a kettő közt.
Szerszámméréshez az ,,adapting-camera.blogspot.hu" képernyőbeállítást használom.

dezsoe

Akkor ezt most nem kezdem el megfejteni, mert A_Camera néven ezen a fórumon is előfordul a szerző, hátha benéz ide is.

Amit tudni kell, hogy a 2103-as verzióban a G31 eredménye nem tárolódik a # változókba, így ha a bemérő azt használja, akkor nem meglepő, hogy nem jó. Szerintem használd az előző verziót, míg erre ki nem jön a javítás.

000000000

Szia!
Ne haragudj de nem értem mi a problémád. [#nemtudom]

Amikor a program elkészült a magasság meréssel akkor Plate thickness + Fixture clear magasságon megáll, azt az adatot bejegyzi, és az új Z nulla megvan. Az azt jelenti hogy ha elveszed a magasság merődet és például "G1 Z0 F300" parancsot adsz akkor a szerszámod Z nullára megy le, illetve a munkadarab tetején megáll, mivel ez az új Z nulla. Természetesen ez attól függ hogy nem cserélted ki a szerszámot és a mérést jól végezted el.

Én az 1.2103 verziót nem próbáltam ki, csak az 1.2047 verziót használom, de gondolom az 1.2103 is ugyan úgy müködik, ha csak nincs a UCCNC-be új hiba, de azt nem gondolom. Sajnos jelenleg nem tudom kipróbálni, talán este vagy a hétvégén.

000000000

Szia Csaba!

Úgy néz ki igazad van mivel én használom a #5061, #5062 és #5063 változókat. Ez sajnos azt jelenti hogy a Probe screen használhatatlan az UCCNC 1.2103 verzióval. Remélem a javítás gyorsan meg lessz mivel minden használónak ez problémát okoz, nem csak Z hanem minden mérésen.

dezsoe

Szia!

Igen, már Balázs megtalálta a hiba okát, teszteltük is és ugy tűnik, hogy jó lesz. Gondolom, hogy hamarosan meg fog jelenni.

ium8w94xp

Akkor még szerencse, hogy ppnt most bővítem az y tengely hosszát és darabokban a gép. Akkor ahogy látom nem lehet egyszerű ez a fejlesztgetés se. Eszembe jut erre ez a kabaré ;)

8rruwvg0k

[#eljen] Működik. Köszönöm!

Thowra

Üdv!
Egy apró hibába futottam.
UCCNC 1.2047 "run from here" gombra kettintás majd "cycle start" után a felugró ablak alján hiányzik a gombok fele.
Az ablak nem átméretezhető. 2 gépen is ezt tapasztaltam.

dezsoe

Szia!

A Windows-ban a szövegek méretezése nem 100%-on van nálad, ezért kilóg a vége. Ha visszaállítod 100%-ra, akkor jól fog megjelenni. (Asztal, jobbklikk, képernyőfelbontás, szöveg és más elemek nagyítása vagy kicsinyítése)

Thowra

Igazad van. Fel sem tűnt, hogy 125% on volt :).

kaqkk007

Nemhiába.. Öregszünk , észre sem vesszük hogy egyre nagyobbak a betűk amit el tudunk olvasni ...[#integet2]

dezsoe

Ha a Windows látja, hogy nagy a felbontás, akkor hajlamos feljebb venni a betűméretet. A másik, hogy rajta felejted a kezed a Ctrl-on és tekersz az egéren. :)

ium8w94xp

Bejövök a fórumra...látom, hogy Csaba írt a topikba valamit utoljára...gondoltam friss uccnc...nem mintha csalódott lennék, mert ma is tanultam valamit, de izgatottan várom az új verziót :)

Thowra

Apró betűk nincsenek csak gyenge nagyítók :D.

ium8w94xp

Kérdés: mennyire gond, ha a tengelyek végállásait és home bemeneteit csak 1 bemenetre kötöm. Tehát, ha limit+, limit-, home pin mindhárom tengelyen azonos 1 bemeneten van. Ha nem okoz home-olás gondot vagy bármi mást, akkor átkötném. Kéne a bemenet másra ;)