Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

A {} páros azért kell, mert az utasítás szintaktikája úgy van, hogy

while (feltétel) utasítás;

Az utasítás lehet egy valamilyen művelet ;-vel a végén, vagy egy blokk {} között. Nekem egyébként jobban tetszik a

while (feltétel);

forma, de lényegében pont ugyanazt eredményezi: amíg a feltétel igaz, addig ne csinálj semmit. Kevésbé terheli a rendszert, ha a várakozás közben a szálat elküldöd aludni:

while (feltétel) Thread.Sleep(20);

svejk

Köszönöm az oktatást! [#worship]

Thowra

560f5bvpd

Üdv Mindenkinek
Most ismerkedem az UCCNC-vel és most állítom befele a szoftvert,de alakadtam,mikor megnyomom a home all gombot akkor rámegy a z tengely home kapcsolojara és nem jön le róla és emiatt nem tudja felvenni a többi tengelyen a home pozíciót. Ellenőriztem a diagnosztika  ablakban,ott jól működik mind a három kapcsoló. Hol tudnám beállítani,hogy a tengelyek lejojjenek a kapcsolokrol?
A segítséget előre is köszönöm!

560f5bvpd

Meg oldódott a probléma,az active low-ot nem pipáltam ki.[#falbav]

nffab2gnr

Egy kis segítség kérés....

Az 1.2047 UCCNC illetve az utána következőben nem működik a "régi" M20000....M20004 makrók. Van valahol működő verzió, vagy csak én bénázok el valamit.Pontosabban feljön az ablak és elfogadja a beírt adatokat,de a mentés kilépés után lefagy az UCCNC.[#nemtudom]

dezsoe

Hát, így hogy az említett makrók tartalmát nem tudjuk, nehéz bármit is mondani. Mit jelent az, hogy lefagy az UCCNC? [#nemtudom]

nffab2gnr

a kőr és négyzet kivágás, illetve ezek zsebmarásai.Valaki a fórumon irta ,csak nem ugrik be a név. a lefagy úgy jelentkezik,hogy kiírja a program nem válaszol,és és fehér lesz a képernyő.

dezsoe

Érdekes. A 2047-ben elég sok újítás volt, úgyhogy nem lehet simán rámutatni, hogy mi a gond. Előtte melyik verzióval használtad? Sokat segítene, ha valahová fel tudnád tölteni az egész UCCNC mappát mindenestül, hogy át tudjam nézni a beállításait és a makrókat. Ahhoz, hogy kifehéredjen a program, teljesen meg kell akasztani a működését. Látatlanban semmi ötletem nincs, hogy ez mivel sikerült.

k2rf792ud

üdv urak!
egy sablont kellene legyártani.
de valamiért minden egyes z léptetésnél csúszik egyet -X irányba a léptetés.
ez programhiba lehet vagy a cnc hibája???[#conf]
mellékeltem a képeket.
amikor csinálok egy "go to zero"-t, kb 10mm-el -X irányba veszi fel a pozíciót megszakítás után. :(
a gép típusa Stepcraft 840...
a marandó anyag pvc, előtolás 600mm/min Z-1mm
előre is köszönöm a segítséget!

dezsoe

Szia!

Szinte biztos, hogy nem programhiba, hanem valami elektronikai. Azért ha tudod, valahogy küldd el a profil (.pro) file-odat és megnézem.

ium8w94xp

Csaba, ha te vagy az utolsó, akkor mindig azt hiszem, hogy frissítés volt :(

dezsoe

kaqkk007

Nekem is csinált ilyet a gépem , a kuplung volt fellazulva ...

svejk

Jó ötlet Dezsoe bácsi!

Szegény Exup megint ki lesz akadva, igyekezz feltölteni. :)