Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Biztos, hogy lesz újabb, az angol fórumon írta a készítő, hogy dolgozik rajta. Egy csomó új cucc került a képernyőkre azóta, hogy elkészült a 2017. Egy párat kb. 2 hónapja belerakott, de - emlékeim szerint - nincs még minden benne.

ium8w94xp

4ybj8h3c8

Üdv

Nagyon nem néztem még utána, de tervezem egy UC vezérlő vásárlását. A kérdésem az lenne, hogy ehhez automatikusan jár a vezérlőprogram is, vagy azt külön kell hasonló nagyságrendért megvásárolni?
Van lehetőség benne MACH jellegű makrók megírására? Gondolok itt nullafelvételre és hasonlókra.

dezsoe

Szia!

Két külön tétel van: maga a mozgásvezérlő és a hozzá tartozó program licensz. Azért van külön, mert a mozgásvezérlőt tudod Mach3-mal is használni, tehát ahhoz elég csak a kütyüt megvenni, a Mach3 plugin letölthető hozzá. Az UCCNC licensz úgy működik, hogy a mozgásvezérlőhöz van kötve, tehát a kapott licensz file-t viheted magaddal akárhány gépre, az adott mozgásvezérlő működni fog.

Természetesen, írhatsz makrókat. Annyi a különbség, hogy a Mach3-ban Visual Basic-ben kellett írni, itt C#-ban. A dokumentációt nem nevezném tökéletesnek, de el lehet vele indulni, meg ha kell, tudok még linket adni egy jó leíráshoz. Nem utolsó sorban, itt is kérdezhetsz, segítünk.

ium8w94xp

dezsoe

Például itt: UC300, de a többi mozgásvezérlőnél is megtalálod. Ezen az oldalon a 2. és 3. pont az automatikus és a kézi telepítő linkje.

4ybj8h3c8

Köszönöm, akkor valószínűsíthetően marad egy UC-Mach összeállítás. Úgy 1 hónapon belül tervezem a vásárlást, jelentkezem.

ium8w94xp

Közbe azért csak megoldottam azt a makrót, igaz teljesen az én profilomhoz használhatóan kínlódtam meg. Gyanítom a mezei UCCNC-vel nem megy, mert másik makrókra is hivatkozik. De egy általad írt gyönyörű átgondolt, szépen megszerkesztett makró univerzálisabb is lenne :)

ium8w94xp

Látom miért nem látom Csaba segítő jobbját ;)
Amúgy felháborít az itteni menet.

svejk

Már csak kevesebb mint 5 órát kell kibírnod Dezsoe nélkül.
:)

Lehet örül is hogy lett egy szabadnapja. [#kuss]

ium8w94xp

Igen...hívtam ma. Valóban örül ;)

frob

Hát remélem azért továbbra is olvassa a fórumot...

kérdés, vajon tervezitek e hogy pl windows io-t ra fordíva lesz a programotok?
nem eszik sok prociidőt, minden bizonnyal egy rpi is megbirkózna vele

8rruwvg0k

Sziasztok,

Egy kis segítség kellene. Saját képernyőt akarok írni pluginként. A kérdésem az lenne, hogyan tudom írni olvasni a #-es változókat c#-ban? Ami Makróban valahogy így nézne ki: exec.ivars[500] = AS3.Getfielddouble(22000); Nem akarok saját képernyőt definiálni és azon keresztül adatot cserélni.

Üdv.: István

dezsoe

Szia!

double value = UC.Getvar(22000); // olvasás
UC.Setvar(value, 22000); // írás

ium8w94xp

És újra itt a mi megmentőnk ;) Légy üdvözölve.[#taps]