Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem tudom milyen webshopról beszélsz, mert a CNC Drive webshop szerintem nem változott, csak több dolgokat árulnak. Én azon keresztül vettem az UCCNC+UC300ETH csomagot, de már több mint két évvel ezelőtt. Az árak sokat nem változtak csak a csomagok. Jelenleg nincs UC300ETH csomag ár. Nagy különbség nincs.

000000000

Egy vezérlő = egy CNC = egy gép (szerintem) és az nekem azt jelenti hogy minden gépre kell licencet venni.

De ha egy gép = egy PC akkor nem kell licencet venni, azt tudom.

Én nekem is négy PC-re van egy (ugyan az) licencem rakva. Ez nekem azt jelenti hogy az UC300USB vezérlőt nem tudom használni az UCCNC-vel, csak a Mach3-val, az UC300ETH vezérlőt pedig a Mach3-val is meg az UCCNC-vel is lehet használni mert egy licencem van az UCCNC-re.

dezsoe

A CNCdrive-ról beszél. Amikor belépsz, még a régi felület van, de ha vásárolsz, akkor már az új jön be. Készül az új, csak még vannak vele tennivalók. :)

dezsoe

Gép = PC-re gondoltam. :)

000000000

Mind a kettőről írtam... de lehet hogy rosszul fejeztem magam ki... [#nemtudom]

Mach3 licenc szöveg:

"For commercial users (anybody who uses the software to generate profit), we require a separate license purchase for each machine."

Az tiszta nekem hogy minden gépre kell Mach3 licenc is. Csak a különbség hogy nincs semmi licenc ellenőrzés semmi képen és a licencet elég egyszerű hamisítani. A demo verzióban minden be van rakva, ha valaki letölti a demo verziót és talál egy hamis kulcsot, vagy haverokkal együtt vesznek egy licencet és azt osztják akkor használhatja teljesen. Néhány évvel ezelőtt minden CNC-hez, meg CNC-kithez amit az eBayen vettél adtak hamis licencet. Az nincs kötve semmi Ez az oka hogy Mach3 annyira el van terjedve és soha nem lehetett pénzt keresni vele.

A Mach4 az másképp van megoldva, az a PC sorszámára regisztrál. A Mach4 licenc ezt mondja:

"The license is linked to a specific PC, requiring a different code for each PC."

Annak az a hátránya hogy nem tudsz PC-t cserélni amikor akarsz, de az az előnye hogy Newfangled pénzt keres vele, na meg ezért nincs hamisított másolat.

Az UCCNC pedig szerintem a legjobban van megoldva, nincs hamis másolat mert a géphez (vezérlőhöz) van kötve, na meg nem is drága, még akkor sem ha több licencet kell vásárolni.

happisusu

Szép napot Gábor
Ez csak nekem tűnik paradoxon-nak???
01: "Az UC100 mach3-al valóban úgy működik, mint ahogy leírtad. DE! UCCNC-el az UC100 ugyanúgy tud szinkron menetet vágni............. "
02.: Az Uc 100 az nem vág szinkron menetet a Mach hal csak elstartolja az index beérkezése után a menetet ......................"
ez nekem ellentmondásnak tűnik, de lehet korán van ezért nem látom az erdőt a fától.
Tisztelettel kérlek bontsd ki légyszives.
Süsü

000000000

Ah... nem tudtam. Nem emlékszem hogy nézett ki régen.

3ebj3bk8b

Ide kapcsolódva kérdezném, hogy az UC300ETH esetében a főorsó enkóder A/B jele sem lehet több 50 Khz-nél?

Thowra

Üdv!
Egy korábbi Mach3 alatt használt programot szerettem volna futtatni de az egyik programrész nem futott le.
Készítettem egy rövid tesztprogramot, az eredmény ugyanaz lett:

#1=1
#2=2

(ez nem mukodik)
G0 X[#1+#2]

(igy probaltam, ez lefut)
#3=#1+#2
G0 X#3

Sajnos több olyan rész van a programba aminél a tengely koordináta számítás eredménye. Van esetleg ötletetek?

svejk

idézet a manuálból:

"Az értékadó műveleteket mindig külön sorban kell szerepeltetni.
Paraméterként kizárólag egyetlen dinamikus változó szerepelhet kódszavanként, műveletek megadása paraméterként nem megengedett."

dezsoe

Ez függ a kernel frekvenciától. Az UC100 max. 100kHz-et tud, míg az ethernetes vezérlők 400kHz-et is kezelnek. Nem érdemes (és nincs is értelme) túl nagy felbontású enkódert tenni a főorsóra. Ha tudod a max. fordulatszámot, akkor vissza tudod számolni, hogy mekkora frekvenciával jön a jel az enkóderből. Ha nagy a fordulatszám, azzal úgysem fogsz menetet fúrni/vágni, inkább csak a fordulatszámot figyeled, oda elég akár egy 100-as felbontású enkóder is. Ha viszont esztergálsz, vagy menetet fúrsz, akkor jelentősen kisebb fordulatszámmal fogsz dolgozni, de szerintem 1000-es (vagy 1024-es) felbontásnál nagyobbnak nem igazán van értelme ilyenkor sem.

Thowra

Köszönöm a gyors segítséget [#eljen].

frob

az ár
mach 3 vs legolcsóbb usb-s uccnc , valóban ebben az esetben olcsóbb, de akkor csak ugyan azt kapod, bocsánat hasonlót!!!
sőt jobbat!
https://shop.cncdrive.hu/termekek/szoftver

és gondolom, remélem jól, hogy hivatalos mach 3 licenc az amit veszek ha veszek de sose volt ingerenciám rá... szóval
ha meg több tengelyben gondolkodom akkor meg semmikép

de mint többször említettem nem az a bajom hogy ennyibe kerül, mert hogy épp most utaltam el a licencdíjat is, hanem hogy nem egybe láttam, mert akkor egyszerre veszem stb.. nem ragozom tovább mert felesleges...

000000000

Nem értem mit írtál, de mindegy...

Mach3 forintba: 52 070 Ft
UCCNC forintba: 20 320 Ft

Külömbség 32 000 Ft, nem 5e Ft. Amit én írtam én €-ba és az angol webshopon néztem, mert nekem azok az érdekesek, de különbség nincs, számításom szerint Mach3 sokkal drágább. Hol láttad hogy a különbség 5e Ft?

000000000

Közben ebéd alatt rájöttem hogy érted az 5e Ft különbséget...

UC100 + UCCNC = 46 990 Ft
Mach 3 minden nélkül: 52 070 Ft

De így nem lehet nézni, mert mivel használnád a Mach3 szoftvert?

UC100: 29 210 Ft

...hmmmm.... újra ott vagyunk, különbözés kb. 30e Ft, ez az igazi, nem az 5e Ft.