Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Az UC100 alkalmas szinkron menetvágásra Mach3-al is.
Mach3-al az index jel segítségével vág menetet úgy ahogyan azt a Mach3 egyébként is csinálja nyomtató porttal UC100 nélkül.

Az UCCNC-vel és UC100-al a menetvágás nem az index, hanem egy incrementális encoder segítségével történik.

Mivel Mach3-al nyomtató porttal és UC100-al is az index jellel történik a szinkronizálás, vagyis a két eszközzel a menetvágás azonos módon történik, ezért úgy gondolom felesleges arról az ügyfelet tájékoztatni, hogy ugyanúgy fog működni az eszköz ahogyan az amúgy is működik a mach3-al. De ha valaki rákérdez, akkor persze szívesen tájékoztatjuk róla, hogy ugyanúgy működik.

9pk59nuy

Tisztelt CNCdrive!

Az ön állítását cáfolják az alább idézett beírások:

(5639) Gyártó állítása:
"Ezért van az, hogy az UC100 Mach3-nál nem tud tökéletes szinkron menetet vágni (annak idején rettentő sokat foglalkoztam vele, de a Mach3 működéséből adódóan egyszerűen nem lehetett megoldani."

(5634)Felhasználó kijelentése:

Az UC 100 a Mach hal NEM TUD szinkron menetet !! PUNKTUM

Ezek után: [#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom]!

zt2c4wh9

Tisztelt Tóthz,

Az attól függ, hogy hogyan definiáljuk, mit nevezünk szinkron menetnek és mit nevezünk tökéletesnek.
A Mach3 eleve nem tud tökéletes menetet készíteni, mindegy, hogy nyomtató porttal, UC100-al vagy bármi mással működik és ettől kezdve a vita némileg parttalan.
Egyébként a #5639, ő nem a gyártó, hanem a fejlesztő. A gyártók mi vagyunk.
No, de amúgy meg a rossz topikban van a téma tárgyalva, hiszen ez nem a Mach3, hanem az UCCNC topik.

9pk59nuy

Javaslom akkor, hogy menjünk át a Mach3-ba!

ium8w94xp

Vasárnap tesztelem én is a 2105-öt. Kérek mindenkit, hogy tapasztalat, észrevételt ide írja majd be. Ne kelljen másoknak is esetleges tapasztalatot szereznie milyen egy szerszám törés. Csaba, ha hozzád előbb eljut egy külhoni forumról korábban valami észrevétel, kérlek jelezd. Persze mindenkinek sikeres teszteket ;)

fn47xk7ei

Üdv mindenkinek . Segítséget szeretnék kérni mivel nagyon láma vagyok a témához . Szeretném legalizálni a plazmavágó asztalom mozgásvezérlését és ehhez kérnék tanácsot ill. ki milyen verziót ajánlana mert hiába olvastam vissza egy pár oldalt ebből a topicból csak még nagyobb zavar lett a fejemben .Jelenleg egy kínai MK1-esem van (Planet CNC )és ezt szeretném kiváltani egy "normális" hivatalos de anyagiakban még elfogadható azaz nem túlméretezett verzióval . Mivel a téma nekem magas mint írtam ezért örülnék pár hozzáértő vagy tapasztalattal rendelkező fórumtárs hozzászólásának-tanácsának .Előre is köszönöm .[#worship]

ium8w94xp

Korábban én is azt használtam, de a neten fellelhető nyákterv alapján csináltam meg. Használtam is pár évig. Nagyon szerettem, de lézer kép égetésnél elérte az mk1 a határait. Tehát lépnem kellett. Kimondottan zavaró volt az uccnc program kinézete, használata, működése a planetcnc-hez képest. Mivel ez tudott csak képet égetni normálisan a planetcnc nem( ezt le is leveleztem a szlovén fejlesztővel), ezért megvettem az uc100 és uccnc párost. Nehezen szoktam meg. De már rájöttem, hogy sokkal jobb minden szempontból. A support, működés, tudás, ár-érték, sajá pluginek, és még ki tudja mik, amiket nem használok benne. Sztem az egyik legjobb cucc. Nem akarlak befolyásolni, de nem fogod megbánni az biztos. Neked kell tudni mennyi ki-be menet kell a cuccodhoz. Ráadásul a fejlesztők és itt a fórumon szívesen segít mindenki, ha kérdésed van.

Miki2

Úgy tűnik, élesedik a helyzet.
Előbb-utóbb talán esztergálni is lehet az UCCNC-vel.

ium8w94xp

Eddig is lehetett....van, aki azzal használja.

Miki2

Persze, sok mindent lehet.
De szerszámcsere és egyéb fontos funkciók nélkül az csak mókolás.
Én még a marógépre sem merem feltenni.
Most Pl. vezérmű tengelyhez hasonló bütykös tengelyeket marok.
Mindezt 4 tengelyen, MACH3-al.

svejk

"Mindezt 4 tengelyen, MACH3-al."

Akkor eltévesztetted a topicot.

svejk

De ahogy látom ott sem nyugodtabb a helyzet. :)

ium8w94xp

Ezt nem is értem. Ha tudsz szerszámcsere kódot írni, akkor hol akadtál el?
Igaz azt nem értem, hogy aki nem használja, az mi a f..t keres a topikban? Ráadásul inkább fikázós, mint kérdő állasponttal.

zt2c4wh9

Szerszámcsere évek óta benne van az UCCNC-ben.
Szinkron menetet is évek óta tudja.
Esztergálni is lehet, de nem javasoljuk. mivel eszterga funkciók hiányoznak, amik kényelmessé tennék az esztergálást.

Szerszámcsere UCCNC-vel:

ium8w94xp

Most jön az, h ennyi idő alatt még a szomszéd kutyája is kicseréli :)