Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

j3cx5jtk6

Sziasztok egy hibat talaltam.

Nem annyira gáz mint zavaro, de szerintem lehet, hogy erdekli a fejlesztoket.

Tehat ha kulso gombokrol vezerlem a gepet, start, reset stbstb.
Poziciora allas elott megkerdezi, hogy mit csinaljon es ott egy OK ra kene entert nyomni, en csak veletlwn nyomtam startot mert megszokasbol 2x nyomom, de mint latszik is kifagy a progi.
Ujrainditas utan siman generaltam megint a hibat, amugy ha entert nyomok szepen csinalja a dolgat es megy minden faszán.

dezsoe

Szia!

Köszi a jelzést, megnézzük. Egy verziószámot írj, légy szíves, hogy melyiket használod. Előre is köszi!

s7manbs8

bekem is volt egyszer, amit írtam, hogy ha lekezdtem nyomni több gombot behalt egy program, nem az UCCNC, más, csak úgy eszembe jutott. :)

dezsoe

Ez más probléma. Kint van egy ablak, ami válaszra vár, de közben input triggerrel megnyomja a háttérben a Start gombot, amit egérrel nem tud megnyomni, mert az ablak nem engedi.

Thowra

Üdv!
Bizonyos gombok megjelenését szeretném makróval kezelni.
Pl adott szituációba szükséges gombot megjeleníteni vagy eltüntetni. Gondolom a gomb layer számát kellene 0 ra állítani vagy az adott rétegére ha láthatóvá akarom tenni. Mivel lehet ezt megtenni? Többfélekép próbáltam de nem akar összejönni Button1.layernumber=0;

dezsoe

Nem tudod a gombokat futásidőben engedélyezni vagy tiltani. Maximum annyit tudsz csinálni, hogy makrót teszel a gombokra és a makróban ellenőrzöd, hogy futhat-e vagy sem. Ha csak sima nyomógombról van szó, akkor még annyit csinálhatsz, hogy LED-es gombot (kétállású) készítesz és Switchbutton-nal átváltod az állapotát. Egyik állapotban szürke vagy átlátszó gombot csinálsz, ilyenkor a makró nem csinál semmit.

Thowra

Köszönöm az ötletet, kipróbálom.
A gombok nem futás időbe lennének variálva hanem cycle stop után. Ezért gondoltam, hogy makróval lehetne módosítani a layernumbert.

dezsoe

Az is futásidő. A futásidő a képernyő szempontjából az UCCNC futását jelenti, függetlenül attól, hogy fut-e benne g-kód végrehajtás.

Thowra

Így már világos [#eljen]

j3cx5jtk6

Szia!

Uc300eth sft:1.2104

De amugy van egerem meg azzal is menne az OK de ugye enterrel is, meg barhogy.
De ha external start is ON =crash

dezsoe

Szia!

Köszi! Szerintem tedd fel a 2105-öt, mert a 2104-ben maradt egy-két komoly hiba. Természetesen, nagyon óvatosan használd a teszt verziókat, mert lehet még bennük hiba, pont ezért teszt verziók. (Folyamatos használatra, termelésre inkább a 2047-es stabil verziót javaslom.)

A start nyomással pont az a baj, hogy a program azt feltételezi, hogy nem tudod megnyomni, így kissé összekuszálódik, amikor mégis megnyomod. :) (Ha egérrel használod, akkor nem is tudod megnyomni a startot, amíg az RFH ablak kint van. Ez egy probléma, amit meg kell oldani.)

frob

Eszembe jutott egy dolog, lehet már nektek is meg a fejlesztőknek is...

Esetleg ha már C - C++ a nyelv amiben íródik, vajon raspberry pi3-ra futtathatóvá lehetne tenni?
win 10 IoT ingyenes, és egyenlőre úgy néz ki az is marad...

vagy túl vad az ötlet?
vagy egyszerűen nem éri meg a szenvedés?

R.

s7manbs8

Nem C#-ban van ez írva ?

dezsoe

frob

visual studiónak mindegy :)