Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ium8w94xp

A Bp talira jön vki innen? Nem lenne rossz :)

dezsoe

000000000

Ha már ilyen szépen megrendezik akkor szégyen lenne ha csak 10-15 látó lenne a Magyarország legnagyobb városába intézett találkozón.

Én is ott leszek jelenlegi terveim szerint, de lehet hogy csak délután jövök.

Miki2

Szia!

Legalább a szerszámok egymáshoz viszonyított beállíthatósága,
és a méretek kompenzálhatósága szükséges lenne ahhoz, hogy esztergán érdemi próbálkozásokat lehessen végezni.
A csúcssugár kompenzáció már csak hab lenne a tortán.
A másik nagyon fontos dolog a G76 menetvágási ciklus lenne.
Amint legalább az alap eszterga funkciók működni fognak, el kezdem a tesztelést.

zt2c4wh9

G76 menetciklust évek óta ismeri az UCCNC.
A szerszámok egymáshoz viszonyított beállíthatósága és a méretek egymás utáni kompenzálhatóságát nem értem, hogy vajon mit jelenthet. Illetve sejtésem van és ha az amire gondolok az megoldható makrókkal, persze azt meg kell valakinek írnia...
Csúcssugár kompenzációt nem tud az UCCNC.

ANTAL GÁBOR

G76   taper nem egyenlő nulla megy??? Mert utoljára  ( lehet akár egy éve ) emlékeim szerint NEM       Azóta sikerült ráfejleszteni ???????

ANTAL GÁBOR

Persze van gyógyszer de nem fehér embernek való ( én feketének tarom magam [#kacsint])  G76 megír Mach ( taprerral ) , lefordit G32 sorokra  ( kis trükközés G32>G33   emelkedés> k ) és behív UCCNC ben
Megjegyzem hogy a MACH 3 G76 os ban a tapert  Briaenék eltévesztették .  Akit részletesen érdekel az keressen magánban  ( egyszerű trigonometrikus dolog de szívtam vagy 20 órát mire ( a darabok kiértékelése után ) rájöttem .  Az egész világ szív ha a Mach ban G76 ot programoznak  ( taperrel )

KoLa

Mire gondolsz Gábor?Elég sok kúpos menetet vágtam vele, én nem vettem észre semit!

zt2c4wh9

ANTAL GÁBOR

Átviszem a választ a Mach ba   a kúpos menettel kapcsolatban

ANTAL GÁBOR

Balázs !  Tehát kúpos menet G76 tal UCCNC vel : Idézet a "kottából "
"Menetvágó ciklus végrehajtásához programozzon G76 P... Z... I... J... K... E... L... Q... H..."

Itt hol adom meg a taper értékét ?    Mert én azt írtam hogy nullától eltérő kúpszögű ( akár félkupszögű ) menetet szeretnék vágni az UCCNC G76 os makrójával .

Azt ismerem hogy hogyan lehet G33 al vágni kúposat de az nem olyan kényelemes mint a G76 mert ott optimalizálható a forgácskeresztmetszet

fviifv5hs

Szia Dezső!

Reszelgetem G96 S makrót.
A cél az volt hogy külön makróból változókkal megadni az értékeket
pl.M751 {V180, HS1560}

A V és H változók S a főorsó fordulat parancsjele:

Ha elindul szépen megy de nullás értéknél beragad a reset
parancs.
Úgy tűnik nem szereti a HS szövegrészt
Meg lehet ezt máshogy adni hogy ne vesszenek össze?
István

dezsoe

Szia!

Ha a Robertspark-féle M751-el próbálkozol, akkor az D és E paramétert fogad:

M751 { Dxxx, Exxx } (Constant Surface Speed)
D - maximum spindle { RPM }
E - surface speed {units per minute}

Tehát a D a max. fordulatszám, míg az E az elvárt felületi sebesség mm/perc-ben megadva.

zt2c4wh9

Nem biztos hogy pontosan értem mit szeretnél, de szerintem a releváns paraméterek:

E: Taper length. Specifies the length of the taper(s). For a 45° taper program the E parameter equal
to the K parameter.
L: Tapered ends. Specifies which end of the workpiece will get a taper. L0 means no taper, L1
means start taper, L2 means end taper, L3 means both start and end tapers.
Q: Slide in angle. Specifies an angle between the cuts. As the tool goes from one cut depth to the
other the cut start is offset along the Z-axis with this angle measured from the X-axis. Programming
a positive or negative angle will make one or the other side of the tool to remove more material.

lari

Az E paraméter a G76-ba a letörés kúposságának a beállítására vonatkozik.
Gábor szerintem azt akarta kérdezni, hogy a menet teljes palástfelületén hogyan lehet kúpos menetet esztergálni...