Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Megjött, köszi. Még nem tudom, hogy próbálom ki, mert nagyobb, mint a gépem... :) De megoldom. Holnap (vagy ha lesz időm, akkor este) megnézem és visszaszólok.

ium8w94xp

Csaba, mi ez a sok frissítés?

ium8w94xp

Már látom...az nem teszt, hanem korábbi végleges :)

dezsoe

ium8w94xp

De azért had kérdezzek. Abban a "új" verzióban a 21-es sorozatból semmi nincs még benne? tehát 64bit..stb? Tehát hogyan kell értelmezni?

dezsoe

Nincs. A 2047 és a 2048 között pontosan az a különbség, ami oda van írva. :) Mivel elkészült az új távirányító, az UCR201, annak a kezelőprogramja került bele. És ha már az új kiadás készült, akkor még belefért az OSK új változata, amivel a 2106 kiadásához éppen elkészültem, így az is frissült.

gaben

A régi távirányító is tetszett, de az új típusnál az ipari enkóder kerék biztos jobban használható, ill. pár egyedi funkciógomb szintén hatalmas ötlet.
Hab a tortán, hogy az E-stop gomb is normál méretben található meg rajta, szóval le a kalappal. [#eljen]

Asszem írok a Jézuskának, csak a másikat számítsa bele. [#vigyor]

ium8w94xp

Jó lesz a régi a Jézuskádnak....majd a sok ajándék gyártásnál hasznát veheti a réginek :)

frob

Sziasztok
állítgatom be az uccnc-t UC400 panelkát és vele egy mach3 breakout boardot használva

elakadtam a pwm kimenettel ha lehúzom a dsub25 -ös csatit akkor frankón nulla a jelszint de ha rárakom akkor meg 10V jön ki belőle
elvileg az 1-es lábon kellene hogy meglegyen a pwm jel.. amit be is állítottam
és ha minden igaz a (mivel az irány nincs bekötve) bármelyik spindle gombot megnyomva indulnia kellene

no de ahogy fentebb írtam fix 10 v jön ki...
valami ötlet, mit tolhatok el? [#nemtudom]

R.

frob

Eddig nem sikerült életet lehelni bele...
Közben próbálkoztam modbus pluginnal , amit találtam a neten, persze azzal sem megy... remélem valaki tud benne segíteni..
R.

dezsoe

Szia!

Nem ismerem a Mach3 kártyát, de a jelenség alapján gyanús, hogy negált jelet vár. A PWM kimeneten próbáltad az Active low pipát? Ha állítod a segességet, akkor csökken a kimeneten a feszültség?

frob

ilyen csodáról van szó

végül is azt nem próbáltam hogy negálva kiad e valamit, de eleve PWM jelet vár azon a lábon... egyébként nem csökken a feszültség
holnap majd megnézem szkóppal, egyáltalán jön e ki valami

esetleg a pluginnal kapcsolatban tudsz mondani valamit?
holnap megpróbálom ezt

Hunayang VFD plugin
elvileg működnie kellene, de ahogy látom már változtatott rajta az ember a videóban bemutatotthoz képest...

dezsoe

A PWM jelnél igen lényeges, hogy negálod-e: pl. 10%-os kitöltésből negálva 90%-os lesz. Még izgalmasabb a skála két vége, hiszen 0%-nál nincs kimenő jel, míg 100%-nál folyamatos. Ha ezt negálod, akkor rögtön megkapod a 10V helyett a 0V-ot és vice versa.

A plugint folyamatosan fejlesztik, midig a legfrissebbet érdemes használni. Emlékeim szerint egy leírást is találsz hozzá a letöltésben. Sokan használják, és működik, ha jól van beállítva a plugin és a frekiváltó.

frob

Probléma az hogy nem változott
legalább is a műszerrel amivel mértem, nem volt változás

A plugint akkor próbálom, esetleg tudsz helyet ahonnan a legfrissebb elérhető?

dezsoe

Nem tudom, hogy van-e szkópod. Ha van, akkor vizsgáld az 1-es lábat, hogy mi jelenik meg rajta, ha változtatod a fordulatszámot. Ha nincs, akkor köss rá egy LED-et 330-470 ohmos ellenállással, változnia kell a fényerőnek. (Nem a PWM kimenetre, hanem a sorkapocsra kivitt P1-re!) Ha nem jó, akkor gyanús, hogy a kártya nincs a helyzet magaslatán. Esetleg, ellenőrizheted az UC400 1-es lábán (a kártya nélkül), testet a 18..25-ös lábon találsz hozzá.

Jó helyen nézted. Ez az egyik fórum, ez pedig a másik, ahol a fejlesztő is írogat. Az a verzió, amit linkeltél, szerintem a legrégebbi. Ha jól emlékszem, akkor 12-es a legfrissebb, de nézd át a két linket.