Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frob

Szia
köszi a választ
közben addig jutottam hogy az eredeti m31-el nincs ilyen jellegű hiba, amit kaptam tőled meg van, DE ahogy mondod nem egyértelmű, mert pl másik gépen ue makróval nem volt gond, bár ott asszem nem számoltattam vele a lap magasságot, nálam meg igen...

Egyébként csak mellékesen kérdezem a programmal kapcsolatosan esetleg nem terveztek egy felhasználói akár fizetős meetinget?

jobb szeretem ha nem kell bogarásznom a dolgokat és elmondják, hamarabb van...
példa makrókat egyebeket lehetne csinálni ezen az előadáson..

dezsoe

Szia!

Biztos, hogy nem a makróval van a gond, és nem is az UCCNC-vel. Én gyakorlatilag 99%-ban NYÁK-ot faragok a gépemmel, és minden alkalommal felületet mérek. Igaz, hogy nem a Cahit-féle plugin-nal, hanem egy saját programmal generálom a felület mérését, de tudni kell, hogy mind Cahit, mind én ugyanazt a nyílt forrású programot használtuk fel, tehát a programjaink ugyanúgy működnek. Annyi a különbség, hogy Cahit plugin-ja a generált kódot betölti az UCCNC-be, míg az enyém nem. (Illetve, az enyém egyszerre több file-t dolgoz fel, mert az Eagle-ben pcb-gcode-dal generált g-kódokat külön, de közös számítással szintezi, így lesz egy bemérő kód és külön-külön a maró, fúró stb. kódok.) A szintezés után, megmunkáláskor minden szerszámot M31-gyel bemérek. (V-bit a maráshoz, minden furat a megfelelő méretű fúróval, aztán egy 1mm-es maró a körbevágáshoz.) Nem emlékszem, hogy akár egyszer is hibázott volna bármelyik mérés.

Az oktatásról az a privát véleményem, hogy nem nagyon van mit oktatni. A program használata hamar tanulható, szerintem. A makrók írása pedig programozási ismereteket igényel, amit véleményem szerint nem lehet egy-két órában elmondani: azt gyakorolni kell. Ráadásul - egyelőre csak az 1.2104-től, tehát csak teszt verzióban - kiválasztható, hogy egy adott makrót ne C#, hanem Visual Basic nyelven lehessen írni. Nem tudom, miről lehetne még beszélni, de adj ötleteket és majd kiderül.

dezsoe

Még egy dolog jutott eszembe az oktatással kapcsolatban. Mivel a következő találkozón is ott leszek, Te is és mások is összeszedhetitek a kérdéseiteket (jó lenne listába szedni, hogy valami rendszer is legyen benne), és kérünk egy asztalt, ahol összeülünk és megbeszéljük, megoldjuk. Ha van rá igény, akkor viszek magammal laptopot, meg egy nagyobb képernyőt, hogy látni is lehessen valamit. Még van két hét a találkozóig, tehát van idő átgondolni, csak ne az utolsó pillanatban derüljön ki, amikor már nem lesz esetleg szabad asztal. :)

frob

Ez igazán nagylelkű tőled, nagyon köszönöm!  Eddig 90% volt hogy megyek, de asszem ezt most feltornáztad 99% ra :)

wv07scd6x

Volna még egy észrevételem. Volt egy projektem ahol jó lett volna ha be tudok állítani 1.1mm "Tool Z Offset" -et, de ahányszor megpróbáltam, annyiszor nem csak a plugin, hanem a teljes program menthetetlenül kifagy.

s7manbs8

Lehet 1,1-et kéne odaírni ? Persze attól még lefagyni nem kéne. :)

dezsoe

Azt kéne, de nem kéne, viszont nem is lehet. :) Magyarul: igen, a szöveg számmá alakításával van a baj, és ha be lehetne írni 1,1-et, akkor jó lenne. De nem lehet, mert a mezőbe csak számok és a pont írható be. Ugyanakkor nem kéne 1,1-et beírni, ha a program jól kezelné, tehát mégsem lenne hiba. Na, ezt most megmagyaráztam rendesen... [#zavart2] [#vigyor4]

(A lényeg, hogy az Autoleveler a hibás.)

ium8w94xp

Nekem úgy rémlik, hogy az a része még nem végleges a programnak. De írj a fejlesztőnek, szereti a programozási kihívásokat :D

dezsoe

Nem lesz nagy kihívás: megírtam a megoldást is. (Egy sor a programba.) :)

ium8w94xp

Akkor küldjed el Cahit kollégának, hagy javítson :)

dezsoe

Sziasztok!

A találkozó ideje alatt nálam megrendelt termékekre a következő kedvezmények lesznek érvényesek:
  - HDBB2, UCBB, UCR200 és UCR201: 10% kedvezmény
  - UCxxx mozgásvezérlőkhöz ajándék UCCNC licenc

sufnituning

Ez jó hír![#eljen]
Akkor én benevezek egy UC400ETH-ra.
Remélem összefutunk a talin??[#wink]

dezsoe

Csak ott leszel, ha te szervezed!? [#zavart2]

sufnituning

Milyen meglepetés lenne, ha nem lenék ott!![#wilting]

ium8w94xp

Elképzelhető, hogy Cahit is eljön a budapesti talira. Ha sikerül összehozni, akkor az autoleveleres kérdéseket összeírhatjátok és előadhatjátok. Nem tudom mennyit tudna maradni, mert repül tovább Törökországba. Időben jelzem, ha sikerül megoldanunk.