Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ium8w94xp

Számold ki, hogy 30000-es beállításnál 0.1mm be és utána 0.1mm kikapcsolást mennyi idő alatt kell létrehoznia. Szerintem eleve a gép nem bírja és nem hiba. De majd megmondják az okosok. De amúgy is az 5000-nél fekete a fekete. A többi nem tetszik ;)

ium8w94xp

Elvileg 0.2 milisec ideig kell bekapcsolva lennie a lézernek 0.1mm égetéshez, majd ennyi ideig ki, hogy fehéren maradjon 0.1mm. Nem tudom, hogy a vasak tudják-e. Pl a lézered begyujtása...stb.

guliver83

Ez így igaz hogy a színek teljesen megváltoznak, de például most egy bükk fára gravírozok és a lézer olyan 30% megy amikor lehetne sokkal több is.
A gyorsaságon nem tudok állítani így marad a 30%

ium8w94xp

Nem tudom milyen lézered van, de a legtöbb lézertáp 1milisec sebességű jóesetben. Tehát biztosan nem fog menni neked 30000 sebességgel ;)

ium8w94xp

Tehát kb 6000sebességnél gyorsabban felesleges képet égetni.

guliver83

ium8w94xp

Mi ebben az érdekes? Az uc400eth sebessége biztos tudja, hisz 400khz akár, ami elvileg 2.5usec. A lézer viszont biztos nem, mert ahogy elnéztem az adatlapokat, azokon 1msec van írva. Tehát nem tud akármilyen gyorsan ki-be kapcsolni. Esetleg, ha a laser plugin tudna olyat, hogy csak egy irányból éget, akkor lehet akár gyorsabb, viszont üresjáratban menne visszafele :)

ium8w94xp

Nyilván vágásnál kevésbé észlelhető, mint képnél.

guliver83

Lézerpluginban van a szürkeárnyalatos és halftone
itt ha mind a kettőnél legyen 25 ezres a sebesség akkor ugyan így hibáznia kellene, mert nem tudja kapcsolgatni a lézert?
Jól gondolom?

ium8w94xp

A sebesség határa nem az uccnc és nem az uc400eth. Mivel azokkal sokkal nagyobb sebességgel is tudnak ki-be kapcsolgatni. Ami a határa ennek az a lézered és a tápja. Mert annak van reakció idelye. A képeiden jól látni, hogy milyen irányba mozgott a tengely, mert arra van szétesve. Nem tudom milyen módban hogy éget a plugin, de a lényeg, hogy a sebességnek a korlátja a cső és a táp reakció idelye. De csinálj egy egyszerű tesztet. egy sima négyzet keretet égess. A vízszintes vonalak nem esnek szét, a függőleges igen. És látszódni fog, hogy amikor jobbra megy, akkor jobbra tolódik, amikor balra, akkor meg balra tolódik. Mindegy milyen módban csinálod. Muti a képet...kiváncsi leszek :)

ium8w94xp

Mellesleg változhat a mérték, mert a tápok se mindig azonos sebességgel reagálnak. <=1ms tehát lehet, hogy néha 0,5ms meg van, amikor 1ms. De igen messze van ez a 2,5us től.

guliver83

Oké holnap csinálom a tesztet!
Ezt régebben csináltam 20 ezres sebességgel más módban.
Pont ez miatt nem értem, hogy csak szürkeárnyalatosnál esik ennyire szét!

ium8w94xp

Majd gondolom előkerülnek az okosabbak is és elmondják a frankót, mert ezek az én véleményeim voltak :D

dezsoe

Szia!

Bocs, a hétvégén nem sokat voltam térerő közelében.

Bár a plugin működését nem ismerem részleteiben, arra gondolok, hogy a szürkeárnyalatnál PWM-mel hajtja a lézert, míg a halftone-nál nem. Ha ez igaz, akkor a PWM frekvenciája lesz a szűk keresztmetszet, ami ethernetes vezérlőknél 3,5 kHz, USB-snél 1 kHz.

ium8w94xp

De gondolom a ki-be kapcsolás az nem ezen a frekin megy, nem? Csak a feszültség előállítása működik ezen. Szerintem az itt most nem lényeges, mert egy félszürke kockába félszürke a szín. mintha csak az indulás mászna el. És a 3.5khz is jobb ,mint a tápé. De majd holnap meglátjuk a teszten :)