Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svager

A beírt érték után Entert kell nyomni, különben nem tárolodik el.

gabi

Köszönöm
Hát erre nem emlékeztem..

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Nem biztos, hogy programhiba lehet, hogy mozgásvezérlő.

Tegnap is meg ma is, bekapcsolás után homoltam a tengelyeket és az X láthatóan fele akkora előtolással mozgott mint a beállított. Sőt ha jog vagy mpg-be mozgattam akkor is. Csak az X.

A program többszöri újraindításával megszűnt a hiba.

Mi okozhatja?

Konfiguráció:
UC300ETH
UCCNC 1.2047

ab

Van lehetőség uccnc esetén enkóder kézikereket használni jog és előtolás szabályozásra?
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

dezsoe

Szia!

Valahogy nem tudod kimérni, hogy a jeleket megkapja-e a motorvezérlő? Elég rég óta kint van a 2047-es és nem hallottam ilyen jellegű hibáról. [#nemtudom]

dezsoe

Egy kicsit konkrétabban tudnál kérdezni, hogy én is értsem? :) Ugyanazzal a kerékkel egyszer tengelyt mozgatnál, egyszer FRO-t állítanál?

ab

Igen. Funkció billentyűvel választva, mire szeretném éppen használni. Mozgatáskor természetesen további két funkció gombra lenne még szükség: tengelyválasztás, illetve lépték mód választás. Programfutás közben pedig az ipari gépen megszokott előtolás szabályzás. 0-..... %-os előtolás. Nullánál áll a programfutás.

Ez mennyire reális, vagy mi van ebből ami már elérhető?

svejk

Milyen gépen dolgozol ahol az MPG egyben a feedrate is?
Valami Heidenhain vezérlő?

dezsoe

Tengely és lépték választásra biztos, hogy találsz itt makrót, szerintem még anno Svejknek írtam meg. Az FRO állítás az már érdekesebb, de ha ethernetes a vezérlőd, akkor talán meg lehet oldani. Majd agyalok rajta, mert érdekes feladvány... :)

Torro60

A Haas-fanuc gépeken is így van megoldva.

frob

Nekem ilyen tekerentyűm van, ezen minden általad szükséges funkció elérhető...

nagyon imádom, főleg hogy lustaság miatt, még nem készítettem szerszám bemérő érzékelőt, ezzel számomra elég pontosan oda tudok állni a marandó felülethez...

dezsoe

ab

Még nincs semmim, de ajánlásra szemezek az uccnc-vel. Lehet ethernetes is, ha azzal megoldható. Amúgy is azt javasolták, több funkciót tartalmaz. Még csak nagyon felületesen foglalkozom a vezérlő választással.
Főleg a futás közbeni előtolás állítás és nullára való "várakozásos megállás" ami jó lenne. Amit linkeltek kézikereket, szintén szimpatikus lenne.

Svejk: ahogy írták, pl. haas gépeken így van megoldva.

dezsoe

Ja, értem, akkor mindenképpen valamelyik ethernetest javaslom.

Ez a "nullára való várakozásos megállás", ez micsoda?

svejk

A HAAS-on tényleg így van, nálunk is van egy DT1-es... bár inkább ne lenne. :(