Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

Annyit meg tudsz nézni, hogy Lézer plugint kikapcsolva, csak sima G kód fájlokat jól hajt végre, vagy annál is jelentkezik az E-stop hiba?

s7manbs8

Nekem is van egy HP Compaq DC 5100 gépem, meg egy Dell hasonló lapos is, amiben Penitum D proci van. Mondjuk CNC-zésre még nem próbáltam ezeket.

000000000

Dell optiplex 360-as gép és tökéletesen fut rajta a Mach3. [#nemtudom][#fejvakaras]

000000000

Pentium 3-as Compaq laptop és a Mach2 tökéletesen fut rajta.
Igaz ezt inkább szerviz célokra használom és servo-t beállítani, de ha kell egyből le is lehet tesztelni Mach-al [#papakacsint]
A legdurvább, hogy az eredeti akkukkal még 1.5 órát működik (Fukushima felirat van az cellákon) [#csodalk]

a86ifm7g5

A sima G kódokat hibátlanul végrehajtja. Viszontamiért választottam ezt a programot, az pont a beépített lézer plugin. Hogy pont azért jó, hogy nem kell mindenféle hókusz-pókusz egy kép elkészítéséhez. Ez az egy dolog, amiért még kitartok az UCxx+UCCNC párosítás mellett. A LAN borzasztó egyszerűen konfigolható.

guliver83: "köszi csoki, sokat segítettél" [#nyes]

svejk: Sajnos nekem nincsenek tapasztalataim ezen gépek terén. Illetve van, most szereztem őket. Mégpedig azt, hogy nem igazán megfelelőek az általam elképzelt konfigurációhoz.

Nem ragaszkodom egyik márkához sem. De ha már nézegettük, és beszéltünk az optiplexekről, még ez akadt a látótérbe: Dell Optiplex 7010 SFF

Köszönöm.

kr97pwss2

Ez fontos információ számomra, ha G kóddal jól működik, akkor lézerrel is jól kellene. Megvizsgálom kicsit jobban, hogy mi okozhatja, amint valamit találok jelentkezek.

a86ifm7g5

Kedves Balázs!

A sima marási, gravírozási G-kódok teljesen hibátlanul elindultak rajta. A kép esetén úgy jártam el, hogy a sajátgépről behívtam egy szines képet a pluginba, majd a 3 lehetőség közül választottam egyet, minek utána konvertáltam G kódba és küldtem az UCCNC program számára. Aztán átléptem a RUN ablakba, elindítottam. Ekkor kialudt a kék LED, majd kb 2 másodperc után "Ext. e stop triggered" ; RESET gomb villog és ismét világított a kék LED. Minden egyes alkalommal, amit próbáltam ezt kaptam eredményül.

Köszönöm szépen!

svejk

Próbáld ki 0,5 másodperces "Comm.buffer size" értékkel.
Az akkori info is segíthet a felderítésben.

a86ifm7g5

Ezt a beállítást hol tudom megtennni? Bár már nincsenek nálam a teszt gépek. Egy 3-4 éves gépet kell hogy nézzek majd. (desktop, vagy laptop)

kr97pwss2

Megvizsgáltam a problémát, és megtaláltam a hiba okát (szoftveres hiba). A javításon már dolgozom, amint elkészül, jelzem itt a fórumon.

svejk

UCCNC guruk!

Hogy lehetne a képernyőre varázsolni lézer esetén az M10 Qxxx G-kód parancsból a Q értékét?
Akár külön mezőbe, de mehetne az S mezőkbe is, hiszen az lézernél okafogyottá válik.

Így menet közben is lehetne override-olni a teljesítményt.

Célszerű lenn mondjuk Watt-ban kalibrálni, és persze ha nincs Q érték megadva az M10 után akkor értelemszerűen a max.-ot írná ki.

dezsoe

Csinálsz 3 mezőt: alap pwm, szorzó, új pwm. A kódban M10 helyett mondjuk M20010-et használsz, majd M20010.txt-be ezt a kódot írod:

int pwmmezoszama = 20000;
int szorzomezoszama = 20001;
int ujpwmmezoszama = 20002;
int pwm;
if (Qvar == null)
pwm = 255;
else
pwm = Convert.ToInt32(Qvar);
AS3.Setfield(pwm, pwmmezoszama);
pwm = Convert.ToInt32(pwm * Convert.ToDouble(AS3.Getfield(szorzomezoszama)));
if (pwm > 255) pwm = 255;
AS3.Setfield(pwm, ujpwmmezoszama);
exec.Code("M10 Q" + pwm);

svejk

Nem tudom.... szóval nem tudom hogy fogom ezeket neked meghálálni.
Még a multkori dolog díjazásáért sem jelentkeztél, pedig ez is arra a helyre lesz.

Hálásan köszöm addig is! [#worship]

dezsoe

Majd Debrecenben iszunk egy sört. Vagy kettőt... [#pias]

svejk

Mindig így kezdődik...[#circling]