Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Hmmm...első ránézésre pofás...
Van rajta gépi koordináta kijelzés és az overrideokat is egy gombnyomásal vissza lehet 100%-ra állítani.

Nekem csak a grafikához kellene 1 hét, és még hol a többi.

gaben

Sziasztok,

UCCNC-ben a charge pump-ot hogyan érdemes használni?
Elég ha a motorvezérlőket engedélyezem vele, vagy esetleg vigyem át az e-stop körön is?

köszi, Gábor

000000000

A charge pump lényege míg ez a pár kHz-es négyszög jel nincs meg a gép semmilyen mozgást nem tudjon végezni.
Tehát ez csak rajtad múlik, hogy oldod meg.
Én konkrétan az összes szervó és főorsó hajtások betáplálását szüntettem meg.
Ha az megmozdul akkor egy Harry Houdini költözött a gépbe [#nevetes1]

gaben

svejk

Újabb "őrültség" jutott az eszembe.
A marógépem asztala Z-ben 295 mm-t mozog, de még kézzel plusz 450-mm-t lehet mozgatni az Y hídon.
Egy merőlécet rakva a kézi állításhoz mennyire lehet bonyolult megoldani a szoftveres részt, hogy beszámolja a Z DRO a kézzel való állítást is.
Természetesen csak álló helyzetben mozognék a kézi beállítással, tehát csak elég lenne átírni a DRO-kat, ha végeztem. persze ha folyamatosan mutatná a változást még jobb lenne.

Nem feltétlen kész megoldást várok, talán elég lenne egy iránymutatás, hátha meg tudom a kezdő lökéssel csinálni magamnak.

István83

Szia!
Ha van megoldás engem is érdekelne.
Egy picomax50 géphez nekem is jól jönne.
Ott is van z mozgásom servoval+az egész fejét tudom emelni.Én is merőléccel fogom mérni a pozícióját.

svejk

Biztos megoldható, Dezsoe komának csak egy ujjgyakorlat. :)

Valami rémlik, hogy az őskorban a Mach3-mal csinált valaki ilyet.

KoLa

Ha manuálisan eltolom a z-t, akkor az új helyén nullázom!

dezsoe

Lehet, hogy ez is őrültség, de egyszerű. Fogsz egy encoder-t és egy PIC-et. Méred a kézi nyenyere elmozdulását a PIC-kel, majd a PIC soros portján Modbus kommunikációval beküldöd az UCCNC-be, ahol az aktuális koordináta rendszer eltolását módosítod. (Vagy az összesét, ha úgy kell.)

dezsoe

Honnan tudtad, hogy épp gépelek? [#email]

kr97pwss2

Azt hiszem hivatalosan még nem adtuk ki, de a mostani fejlesztési verzióban az ethernetes mozgásvezérlők a főorsó enkóderen és MPG kívül még plusz 6 enkódert kezel. Ezekkel az enkóder bemenetekkel mérheted a mérőléc jelét, és makróval megoldható az aktualizálása. Egy kitétel van csak, hogy ezek a bemenetek 50kHz-es jelet tudnak fogadni max.

dezsoe

000000000

Én csináltam Antal Gábornak egy skin bővítést Mach3-ba miben jelezte az encoder vagy mérőléc aktuális pozícióját.

svejk

kaqkk007

Az uc300 5lpt vezérlőhöz kell 5 leválasztókártya vagy elég ha kifejtőkártyát csinálok ? Az alsó panelon lévő ic-k megoldják a leválasztást vagy minden be-kimenetre kell opto-illetve buffer ?