Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

A 4 program közül kellene valamelyikkel újra lementenem a régi DXF file-t?

Bozso777

Végülis lehet azokkal, vagy amit használsz, ha tud ACAD2000 (R13) formátumban menteni.

svejk

Fiúk!

Ennek oszt' meg ugyan mi baja?
Tudom, hogy uncsi de a Mach3 nem kiabál érte, itt az UCCNC-ben meg igen furcsaán adja elő magát.
(egyébként MasterCAM generálta)

G90 G64
N366 G0 Z5.
N368 X30.563 Y47.35
N370 G1 Z-2.667 F25.
N372 G3 X27.188 R1.688 F100.
N374 X35.063 R3.937
N376 X22.688 R6.188
N378 X39.563 R8.437
N380 X18.188 R10.688
N382 X25.616 Y35.644 R12.937
N384 X42.5 Y47.35 R12.5
N386 X17.5 R12.5
N388 X25.616 Y35.644 R12.5
N390 G0 Z2.333
N392 Z5.
M5
M30

Bozso777

Másik postprocival csináld :)
Asszem azt az R-es radius megadást nem szereti.
Pl fusionban generáltam gkódot mach3 postprocival és így jártam, majd letöltöttem hozzá az uccnc-s postprocit, máris jó lett, mert I és J paraméterrel adja meg a kört.
Használati utasításból:
"A G-kód fájlokat készítheti CAM programmal vagy begépelheti a notepad program használatával. A G-kód fájloknak az RS274-es szabványnak meg kell felelniük, melyet fentebb részleteztünk. Az UCCNC program ezeket a fájlokat képes megnyitni, olvasni és végrehajtani."

svejk

Az a baj, hogy Fű vagyok a masterCAM-hez (is), örülök, hogy egyáltalán tudok vele dolgzgatni.
Hallvány gőzöm sincs hol lehetne átállítani.
a felsorolásbn levő pár gépet próbálgatam de ugyan így rádiusz módban nyomták.

A mach3 eddig évekig megette a kódjait, most szembesültem ezzel.

Bozso777

Sajna a mastercamot nem ismerem. De tuti van valahol benne postproci választási lehetőség. Kérdezz rá itt, tuti használja valaki :http://forum.hobbycnc.hu/topic.php?topic=26

ANTAL GÁBOR

A napokban (igaz kézzel !) csináltam körívet UCCNC vel .  ( (Radius paraméterrel ) Nálam jobbra forgott ( G2) és szépen megcsinálta. Egy 50 es csőnek az áthatása volt egy másik 50 es csővel

Acadban megrajzoltam és beírtam kézzel  ( elsőre kiabált de az UCCNC doksiját  visszaolvasva rájöttem hogy mi a kínja és javítottam ).  Megpróbálom a te dolgodat visszafejteni

Kelepeisz Lajos

Sikerült eljutnom odáig hogy a kívánt formátumba tudjak kiexportálni az UCCNC CAM-nak, (csatolom a képet a formátumokról), miután a kiexportálás megtörtént és behívom a CAM-ba továbbra sem történik semmi, vagyis csak annyi hogy megjelenik egy LAYER1 réteg, de amúgy semmi más nem történik, egyszerűen nem értem mi lehet a gond?

gaben

Szia Lajos,

a CAM részről szóló leírást megtaláltad?
Ott részletesen leír mindent a rajz behívásáról.
Kivéve a kezelendő (R13) fájlformátumot, pedig az a legfontosabb. :D
Tehát ha behívtad a rajzot, akkor kiválasztod az aktuális fóliát amiben a rajzod van, (illetve egyebeket) ez ugye csak vonallánc lehet.
Majd generálod a toolpath-t, utána pedig a G-kódot.
A toolpath után már be is tölti a szerszámútnézőbe a generált pályát.

Kelepeisz Lajos

Szia Gábor!
Természetesen elolvastam, kimentettem ahogy kell de valamiért nem jelennek meg a felületen.Esetleg nem tudod kipróbálni?

gaben

Akkor nemtom mi lehet a baj.
Lehet a Corel-ből .dxf-be nem a legjobb párosítás.
Küldd át a fájlt, megpróbálom. [#wave]

svejk

No, azt a választ kaptam, hogy számolási hiba van és valóban a 6.sorban 3.9375 lenne matematikailag és a kódban 3.937 van...

Megnézem majd mennyire van állítva a mastercam toleranciája, valami rémlik, hogy egyszer állítottam rajta.

Kelepeisz Lajos

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Hogy lehetne felvenni a kapcsolatot  Polgárdi Balázzsal, szokta egyáltalán olvasni az itt írottakat?[#nemtudom]

a86ifm7g5

Kedves szakértők. Érdeklődni szeretnék, hogy egy HP 7900 DC intel chipset-es, intel Q43-as videokártyás, 2GB RAM-os, Win7-es, kétmagos 2,33GHz-es  masinám van. Ez megfelel az UCCNC+UC400ETH kombóhoz?

Köszönöm.