Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

a86ifm7g5

Nagyon szépen köszönöm a gyors reakciót! :)

A válasszal megyek sorba:

"Elvileg az "Ext. e-stop triggered" üzenet nem jelenhet meg, ha a külső e-stop jel nincsen konfigurálva"

Küső E stop nincs konfigurálva, pin:0 port:0. De próbáltam úgy is, hogy felkonfigurálom az E-stopot Active low pipa kapcsolgatásával is, de sajnos ugyanaz a hiba. Az az érdekes, hogy Demo módban hibátlanul elindul a kép "gravírozása" Ebből arra következtetek, hogy valamilyen fizikai kontakt okozhat problémát. No de mi? Hiszen nincs  semmilyen nyomógomb bekötve e-stopnak.

"Biztos vagy benne, hogy ez az üzenet jelenik meg akkor is ha nincsen konfigurálva az e-stop bemenet, vagyis a port és pin beállítás 0 értékű?"

Igen, teljesen biztos vagyok benne.

"Persze ha átállítod akkor ne felejtsd el az Apply settings gombbal érvényesíteni a beállítást."

Természetesen alkalmaztam ezt is.

"Reset-et egyébként még a végállás (limit) bemenetek tudnak okozni."

Limit pin-ek nincsenek konfigurálva.

Megjegyzés, tapasztalat:

Ha nem képet hívok be, ahnem egyéb G-kódot, akkor az gond nélkül elindul az UC400-al is. Csak a kép gravírozásnál tapasztaltam ezt a jelenséget.

a86ifm7g5

Kipróbáltam az itthoni laptopon, tökéletesen megy. A korábban említett HP Q45-ös chipkészlettel szerelt gépen viszont nem hajlandó menni a laser gravír.

HP konfig

a86ifm7g5

Na ezt magyarázza meg valaki...

a86ifm7g5

Elképzelhető az, hogy egy adott konfigurációval nem működik rendesen az UCCNC?

Már frissítettem a videokártyát, a chip készletet, teljesen szűz win7 van rajta, és mégsem megy. Ott lehet a baj forrása, hogy amint a cycle startal elindítom, akkor rögtön kialszik a kék led és resetben kerül, a resettel egy időben ismét világít a kék led.

Ez hasznos információ?

dezsoe

Szia!

Mivel UC400-ról van szó, elsősorban hálózati hibára gyanakszom. Én belepróbálnék egy valami leggagyibb hálókártyát a gépbe. HP-ék hajlamosak túl okos hálókártyát csinálni.

zt2c4wh9

Ha kialszik a kék LED az kommunikációs problémára utal.
A kék LED-et a vezérlő minden beérkezett adatcsomagnál újra bekapcsolt állapotba hozza és ha nem érkezik egy bizonyos kis ideig adat, akkor lekapcsolja.
Ha érzékelhetően sok ideig kialszik a kék LED az azt jelenti, hogy a kommunikáció egy ideig megszakad és ez okozhat e-stop állapotot, ha a szoftver úgy ítéli meg, hogy vészesen sok ideig nem működött a kommunikáció.

Mivel ethernetes a mozgásvezérlő én is hálózati problémára gyanakszom, vagy esetleg valami chipset probléma ami miatt megakad a kommunikáció a hálókártya és a szoftver között.

Én első körben frissíteném a PC alaplapi driverjét és a hálózati kártya driverjét, hátha az megoldja a problémát.

Illetve megnézném az UCCNC-ben a profiles menüben a Statisztika ablakban a kommunikációs válaszidő grafikont.
Annak nem szabad soha 20msec fölé mennie, ha felugrik a grafikon a maximum időre, az probléma.

a86ifm7g5

Értem a választ, nagyon köszönöm.

Első körben ismét lefrissítem a chipsetet, majd a LAN kártyát. Amit dezsoe javasolt, azt is kipróbálom, hogy teszek bele egy általános 10/100-as LAN kártyát.

Ezen kísérletek után majd beszámolok a fejleményekről. Ez bizonyára hasznos infó lesz, (lehet már az eddigi infók is) a további fejlesztések során.

Nagyon köszönöm még egyszer a gyors reakciót!

ANTAL GÁBOR

Balázs! miután most kétszer is jelentkeztél : arra gondolok hogy a terhelésed kicsit lecsökkent . Válaszolhatnál nekem is a feb 12 körül küldött privát  levelemre ( Téma brake egység jusztírozása )   Vagy küldjem el még egyszer ?

zt2c4wh9

Gábor, én múltkor úgy hallottam, hogy Tamás kollégám már rég válaszolt arra a kérdésre, a válasz az volt, hogy nem publikus adat amit kérdezel és hogy nem gyártunk olyan fékáramkört ami más feszültségen fékez. Én sem tudok mást mondani, csak megerősíteni tudom az információt.

a86ifm7g5

A mai napomat azzal töltöttem, hogy kipróbáltam azokat a javaslatokat, amik itt kerültek közlésre.

Az eredmény rettentően lehangoló. Sajnos egyik "régebbi" gépen sem megy a képgravírozás funkció.

Az egyik konfiguráció: HP DC7900 SFF; valamint HP DC7800SFF
HP DC7900 SFF
HP DC7800 SFF  

Win7; Win10; LAN; Videokártya; Chipset frissítés; külső LAN; külső videokártya; semmi sem segített.

A másik konfig: DELL optiplex 755 SFF DELL OPTIPLEX 755 SFF

Win7; Win10; LAN; Videokártya; Chipset frissítés; külső LAN; külső videokártya; semmi sem segített.

Újabb laptopon, asztali gépen hibátlanul megy.

Kérdezem a fejlesztőket, hogy valóban így van-e? Ugyanis a használati útmutatóban leírtak bőven teljesítik e fent említett konfigot.

Az, hogy két ilyen neves gépen ne menjen, kicsit meglep és elszomorít.

Ha lehet, konkrét konfigurációt kérhetnék? (De kérem, hogy csak azon kedves fórumtársak adjanak konfig ajánlatot, akik használják is a laser plugint kép gravírozásra.)

Köszönöm.

zt2c4wh9

Köszönjük az infókat.

Épp ezekkel a gépekkel voltak nekem annó problémáim, konkrétan a régi Dell optiplex és ezekkel az alacsony tokozású HP-kkal.
Konkrétan ezek voltak azok a gépek, amikkel annó a Mach3-at soha sem tudtuk normálisan, megbízhatóan működése birni.

Sok ilyen gépünk volt, mert annak idején nagyon olcsón lehetett ezekhez a gépekhez hozzájutni különböző Magyar használt-gép kereskedőktől akik főként Német nagycégek selejtezett gépeit adták tovább nagyker árakon és ezek a gépek mind ilyenek voltak.
Azt hogy mi a gond ezekkel a gépekkel, hogy miért szerepelnek ilyen gyengén nem tudtuk a Mach3-al se megállapítani, UCCNC-vel pedig mivel az UCCNC már később került kifejlesztésre, amikor már megszabadultunk ezektől az őskori gépeinktől, okulva a Mach3-as tesztekből, ezért nem is próbáltuk meg ezekkel az UCCNC-t, de gyanítom, hogy ha a Mach3 se ment vele, akkor az UCCNC-nek is hasonló gondjai adódhatnak.

a86ifm7g5

Ha nem nagy kérés, kaphatnék egy olyan konfig javaslatot, amin jól működik az UCxx+UCCNC? (Természetesen nem konkrét konfig, csak irány processzor, lapka készlet, videokártya, ram) Vagy egy Laptop, ami még jó lenne. Egyre inkább hajlok a laptop irányába.

Köszönöm.

ANTAL GÁBOR

Igen .   Tamás válaszolt : a válasza az volt hogy:" ilyen hardwer egységek nem tartoznak az ő kompetenciájába , abban nem tud állást foglalni azt Balázs csinálja " Ezért  kerestelek magánban . A bemeneti osztó átállítását feszegettem ... Ha nem publikus akkor nem . Veszek egy tubus szilikonzsírt ( a szétszedés utáni összerakáshoz) és jön a reverse engineering

guliver83

Olyan gép kell hozzá ami viszi!
Ja és PAKS 2 is kell mellé !
Ezt nem lehetett kihagyni.[#eplus2][#eljen]

svejk

Speciel a HP DC sorozat tényleg hulladék volt, még irodai gépnek is.
A DELL Optiplex, talán 636 volt az utolsó még jól használható.

A fentiek miatt állítottam le a barátomat a gépek behozatalától, legalább is részünkre.