Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Akkor nem kell külön "védelem " elég a kifejtőpanel ? Ez jó hír sok helyet spórolok vele a vezérlődobozban ! Köszönöm a segítséget .

svejk

Az alaplapon a kimenetek 74HC14-gyel vannak bufferelve a bemenetek meg ellenállásosztóval illesztve a 3,3 v-os logikához.
Galvanikus leválasztás sehol sincs.

A döntés a Tiéd...

kaqkk007

Akkor úgy gondolom a kimenetekre jó lesz a kifejtőpanel (a motormeghajtók bemenetén ott az optó) a bemenetekre meg csak kell csinálni vagy venni leválasztást mert 12-vagy 24v os induktív szenzorok lesznek feltéve végállás és home kapcsolónak .

kr97pwss2

A lézeres plugin hibáját, mely régebbi gépeken jelentkezett csak javítottam. Az új verzió innen tölthető le:
UCCNC V1.2037

a86ifm7g5

Letöltöttem, most kezdem majd a tesztelést. Nagyon köszönjük Balázs!

István83

Ezzel a 6db encoder bemenettel akár egy merőléc visszacsatolásos gép is kialakítható?

kr97pwss2

A 6 enkóder nem használható visszacsatolásra, azaz a mozgások kalkulálásakor nem veszi figyelembe az értékét. Ezek az enkóderek általános felhasználásúak és nem nagysebességűek (50kHz max.), amiket lehet pl. tekerőgomboknak használni (pl. Előtolás állítására makróval meg lehet csinálni a nem lineáris FRO állítást, vagy MPG tengelyének kiválasztására,vagy egyéb egyedi kezelői felületeket kialakítani). Lehet enkóderként is használni elmozdulás mérésre (pl. megmunkáló asztalt kézzel lehet emelni, süllyeszteni, és a tengely pozícióját korrigálni vele egy makróval), Svejk is valami hasonlót szeretne csinálni.

István83

Értem és köszönöm az infót.

svejk

Úgy rémlik volt már róla szó, de nem emlékszem a végkifejletre, én meg nem értek hozzá.

Notebookon UCCNC -- wifi -- wifis router -- UC300 v. 400ETH kapcsolat működhet, vagy már eleve elvi hibás?

Az apropó, hogy már többször csak előkaptam a gépemhez egy épp arra járó notit a működéshez, de ezek az RJ45-ös csatlakozók elég megbízhatatlanok, ha megmozdítom a csatit volt, hogy eldobta a kapcsolatot a kontakhiba miatt.

dezsoe

Hát, a wifi jó netezésre, de CNC-t vezérelni nem. Elég, ha kicsit belassul, már szakad is a kapcsolat. Véleményem szerint a kh-s RJ45 is jobb a wifinél. (Nekem is olyan van, szépen rögzítettem a kábelt, hogy ne mászkáljon.) Wifi talán egy-két gyors próbára, pozicionálásra még elmegy, de soha ne alapozz rá.

kr97pwss2

Nem javaslom a Wifi-n keresztül használni a mozgásvezérlőt, mert a külső zavarforrások miatt nagyon ingadozhat a hálózaton mozgó üzenetek késleltetése. Ha a hálózati üzenetekre a válasz nem érkezik meg adott időben (~10ms) akkor kommunikációs hibával meg fog állni a vezérlő.

s5f8tmfv3

Lehet hogy volt már: új verzió telepítése előtt a régit le kell szedni?

000000000

Ha jársz erre adok Fibrain Cat6-os 5 méteres patch kábelt törésgátlóval ami nem a kábelre értendő törésgátló, originál csomagolásban.
Az ha  kicsúszik akkor vagy szét van szakadva az ajzat, vagy akkor szakadt szét [#idiota]

svejk

Értem, köszönöm, át sem gondoltam ezt a kérdést rendesen, hiszen az internetes wifimmel is állandóan baj van.