Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

No ez nekem nem fog menni. :(
Elküldtem magánban meddig jutottam.

Csak ha nem nyűg akkor foglalkozz vele és természetesen honorálom a segítséget.

zt2c4wh9

Szia Svejk,

Egy néhány soros példa kódot tudnál írni erre a jelenségre, mert nem vagyok benne biztos hogy jól értem mire gondolsz.

svejk

Itt van példának a tegnapi bénázásom eleje.
Ha mondjuk a #105... sort zárójelbe rakom, vagy nem írok az = után semmit akkor is tovább számol az előzőleg használt értékkel.
Nem elég újra betölteni a G-kódot, újra kell indítani az UCCNC-t, hogy elfelejtse a paraméter értékét.
Természetesen ha csak megváltoztatom az értéket akkor rendben az újjal számol rögtön.

#1= 13   (az elso oszlop X koordinataja)
#2= 8   (az oszlopok tavolsaga)
#3= 4     (az oszlopok szama)
#10= -2  (furat melyseg)
#11= 1   (utazo magassag)
#12= 250  (furas elotolas)

#101=  5  (az 1. sor Y koordinataja)
#102= 10  (az 2. sor Y koordinataja)
#103= 15  (az 3. sor Y koordinataja)
#104= 20 (az 4. sor Y koordinataja)
#105= 25  (az 5. sor Y koordinataja)
#106= 30  (az 6. sor Y koordinataja)
#107= 35  (az 7. sor Y koordinataja)
#108= 40  (az 8. sor Y koordinataja)
stb...

svejk

más...
Megtaláltam a képernyő regenerálás kódját, 555, műxik!

svejk

De ha már itt vagy megkérdezlek Téged is, hogy hogy lehetne legegyszerűbben figyelni, hogy ha a #101- #120 paraméterek közt nulla értékhez ér akkor leállítsa a programot?

svejk

No ez a kérdés így értelmetlen, mert nem biztos, hogy ismered az előzményeket.

Elküldöm a teljes kódot magánban.

zt2c4wh9

Szia Svejk,

ok, így már értem és igen ez szándékosan így működik.
A # változó tárban az értékek nem nullázódnak csak ha újraindítod az UCCNC-t, mert lehet sok olyan alkalmazás ahol meg akarod tartani az értékeket amíg fut az UCCNC több g-kód progi betöltése során is.
Ráadásul MDI-ből is tudsz értéket adni és használni a változókat, szóval akarhat valaki olyat csinálni, hogy egy g-kód progi futása után MDI-ből fel akarja használni a változók értékét. Vagy egy következő g-kódnál tovább akarja esetleg használni a már meglévő értékeket.
Ráadásul makró hurkok és plugin-ok is használhatnak változókat saját célokra ezért problémás lehetne ha kinulláznánk minden változót mondjuk g-kód újratöltéskor.

A változó tár általad használt vagy akár egész részét te magad kinullázhatod ha erre van szükséged egy makróval, például egy for ciklussal ami 0 értéket ad a változóidnak.

svejk

Okszi, elkönyveltem a magyarázatot!

svejk

Dezsoe!
Azok az elérési útvonalak XP-re vonatkoznak ugye?

A notepad-ot megtaláltam win7 64 bit-ben, máshol de mi az a PSpad.exe? Ilyet nem találok.

dezsoe

Az csak a példa kedvéért van ott. Azért írtam, hogy keresd meg a kedvenc szerkesztődet és azt írd oda. A PSPad az én gépemen van (Win10x64), nem a tiéden! [#vigyor3]

svejk

svejk

Ja felfogtam a notepados sor ki is van REM-elve a dupla //-el

svejk

Nem adja magát,  no majd egy másik, egyszerűbb PC-nél is kipróbálom holnap.

svejk

kisbetű/nagybetű...és már műxik is!

svejk

Ó... s milyen száraz tiszta érzés ez a 20 éve megszokott notepad felület! [#wink]