Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Ha az svchost nagyon teker, az szinte mindig Windows Update hiba. Nézd meg, hogy tud-e frissíteni. Ha beleragad, akkor töltsd le a KB3172605 megfelelő (nyelv, x86/x64) verzióját, indítsd újra a gépet úgy, hogy ne legyen hálózata, majd tedd fel kézzel. Utána már menni fog az Update. Ez egy igen gyakori Win7 probléma.

000000000

Az oprendszer szerint keress rá Pl : svchost.exe windows 7 probléma.
Egyik gépen ez használ a másikon az.
Tehát próbálkozni kell mert van több megoldás.
i5 processzoros laptopon is volt ilyen probléma , ott közel 100%-ra terhelte ez az istenverése a gépet.
Ott a Microsoft programok frissítésének kikapcsolása segített. (nem egyenértékű a windows frissítések kikapcsolásával)
Ez az svc cucc általában a frissítésekkel kapcsolatos.

zt2c4wh9

Esetleg még vírus is lehet az oka.
Bár a 17% UCCNC terhelés sok, de valami más még jobban terhel, hiszen a printscreen-en is 70% a proci terhelésed.

2dbfy8y

kb másik gépemet is ennyire fogja az uccnc, nem értem mi lehet a gond.
Pedig azt mondjátok simán win-es tableten is elmegy.

000000000

Nem az enyém, Padló-é az érdem [#nevetes1]

zt2c4wh9

Igen, elmegy tableten is. Direkt ennek a tesztelésére vettem egy leggagyibb Win10 tabletet (a cél az volt, hogy a lehető leggagyibb legyen), azon szépen pár % CPU használattal elfut, pedig maga a tablet olyan lassú amúgy, hogy szinte már a használhatatlan kategória.

Az UCCNC egyébként ahogy már jónéhányszor leírtam nem érzékeny a PC teljesítményére, mert egészen kis számítási teljesítményt igényel.
Amire érzékeny az a videókártya.
Ha a videókártya gyenge, akkor bármilyen erős is a processzor és bármekkora is a RAM nem fog jól futni az UCCNC, mert ilyenkor az történik, hogy a videókártya nem tudja ellátni a feladatot és kénytelen lesz a CPU elvégezni helyette ezeket, ami extrém terhelést okozhat, mivel ilyenkor az adatokat a RAM-ból a VRAM-ba folyamatosan kell másolnia a CPU-nak.
A 17% az még akár reális is lehet egy gyenge videókártyával, de a 70% az már extrém kategória és a printscreened alapján valami más okozza a terhelés javát nem az uccnc.

000000000

Ha ez így van, akkor illene felkínálni egy olyan fület, verziót, ahol csökkentett grafikával is ketyeg a programod.
Ugyanis ezzel az amúgy is feleslges csicsaságot kiemelten rákényszeríted a felhasználóra, közben pedig:
1. Ha belassul a gép az az egész CNC alkalmazás minőségét lerontja (rosszabb dinamika, szinkron forgácsolási képesség, ...).
2. Újabb pénzköltésre kényszeríted a felhasználót az erős videókártya igény miatt.

y9au2mspr

A saját topikomba töltök fel képet .

zt2c4wh9

1.) Nem, nem rontja le a CNC alkalmazás minőségét, mivel használhatatlan a program nem megfelelő hardverrel.
A hardver igény elő van írva a szoftver adatlapjában.
2.) Nem, nem kényszerítek senkit semmire. Demo módban tesztelhető a program vásárlás előtt. Demo módban ugyanúgy jelentkezik a probléma ha gyenge a harver és ha valaki nem akar megfelelő számítógép hardvert vásárolni a program megfelelő működéséhez az már az ingyenes demo tesztelésénél is észleli ezt a problémát.

3.) Foglalkozz szerintem a saját dolgoddal ahelyett, hogy ide jársz állandóan kötözködni úgy hogy fogalmad sincs a programunk működéséről.

2dbfy8y

Ma valami csoda történt.
Remegést nagyobb sebesség, és gyorsulás mellett tényleg a szervó hibás behangolása okozta.
Ma kicsit cseszeggettem, nem akarom elkiabálni,de kezdek rájönni a lényegére.
Fura ez a SmartJog progi, de azért ki lehet lassacskán ismerni. [#nevetes1]
Kis 4W kékkel, ilyen lett 8000mm/min előtolás, és 2000-es gyorsíttással.
Tudom a teljesítmény gyenge, majd az 50Wco2 jobb lesz.
De a remegés nincs benne, és egyre kissebb lett a velocity error értéke.

frob

Minden bizonnyal azért kell az erősebb videókari, mert hogy a gpu-t használja számításokra, ami sokszor magasabb órajelen jár és közvetlen mellette van igen tekintélyes memória.
Úgy hogy az irány jó, csak a hobbistáknak kicsit nyűgös...

000000000

Ez pont olyan mint a Bitcoin bányászat.
Lehet akármilyen bika processzor, semmit nem ér az egész !
Egy a lényeg mennyi és mekkora teljesítményű videokártya van a gépben.
Csak egy kép példának.
Aztán aki ilyet épít a kisujja megmozdítása nélkül keresi a több 100,000-es zsebpénzt.
Ma a BTC HUF váltási ára 450952.84Ft
Jó ára van a lebegőpontos számításnak !

Bozso777

Ez az erős videó kártya dolog T72 enyhe túlzása, ami csak q program lejáratásáról szólna...
Mikor a cnchez vettem gépet ,ami akkor egy core2duo_e8400_2gb_ddr2 gép volt, biztos ami biztos 2ga videókarit is kértem bele, nw az alaplapi menjen...ATI Radeon HD3470 - 256MB (DVI+displayport) került bele.
A gép(használtan vettem) 20000Ft, a videókarira +2000Ft-ot kellett fizessek...durva plusz költség[#vigyor5]...
A gép tökéletesen megy vele...míg dolgozik a cnc nyugodtan tervezek mellette ugyanazon a gépen aspire progin...
Végülis felmerül a legegyszerűbb kérdés...mikor építünk egy párszázezres cnc gépet, akkor mennyit is kéne szánjunk a működtető számítógépre...

remrendes

Lodd ki a windows updatet.

2dbfy8y

Eddig ki volt kapcsolva, most frissítem.