Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Csak képletesen írtam  ( de tényleg nagyon hasznos volt ) Sokáig gondolkodtam hogy már pénteken elmegyek a talira hogy minden felgyülemlett kérdésemet  feltegyem P Balázsnak .
 Hát alig maradt ...

svejk

Azt a nagy gépek sem nagyon tudják.
Legalább is a közelemben levők közül egyik sem, sőt a hátralevő időt is csak egy 8 éves kis HAAS tudja csak.
Sőtt ezeknél még ha offlineba futatja az ember akkor is csalnak rendesen minuszba.
(a G kód ugye nem tartalmaz információt a tengelyek gyorsulásairól)

dezsoe

Lehet, hogy nem szárazság-kedvelő, mert az égi locsoló igen rendesen működött. [#vigyor3]

svejk

No meg a szerszámváltás idejét sem tartalmazza a G-kód.

dezsoe

A g-kód nem is, de a program (jelen esetben az UCCNC) igen. Tehát akár ki is számolhatná. Egyébként, offline-ban valóban nem pontos, de jó a közelítés. Nem másodperc szinten szokott érdekelni, hogy mennyi ideig tart egy kód futása. Egyébiránt az "ellenség" tudja:

svejk

Így, hogy meghót', már nem ellenség. :)

De az biztos, hogy sok jó ötletet lehet belőle meríteni még most is.

svejk

Már nagyon várjuk ám az újabb verzió(k) kiadását!
Polgárdi Balázs csuda jó dolgokat mutatott, [#finom]és hál' Istennek szorgalmasan jegyzetelte is a kívánságainkat. [#papakacsint]

ANTAL GÁBOR

Nekem is volt egy " kívánságlistám" . Tollba mondtam Balázsnak ... Remélem a hazaúton nem kallódik el a papír

ium8w94xp

Meséljetek...kiváncsi vagyok miket tudtatok meg és miket kértetek. Köszi ;)

ANTAL GÁBOR

Természetes hogy hardwerfüggő a dolog de Balázs szerint az ethernetes kütyüknek nem akadály

1 .Örülnék neki ( és mivel az életből hoztam más is !) ha min   két  db MPG t lekezelne a program  .Pl készült egy spéci CNC palásthengerítő gép amit kézi üzemben is használnak  . Megoldottuk ( megoldották) mert quadratúra decóodert lehet csinálni de direktben jobb lenne  

2. kellene egy külső és egy belső tapintót kezelő rutin  a külsőnél természetesen a Z is mozog .
3.Jó lenne ha a current on/ off az minden tengelyre beállítható lenne  igaz kimenetet fogyaszt de mindenki maga eldöntheti hogy mit von össze
4. ha lehetőségünk van síkot deklarálni  ( Pl G18 ) akkor a szerszámpálya automatikusan aszerint készüljön
5. Az esztergályosok nagyon várják az új felületet   ( én el vagyok de másokat visszatart )

Kb ennyi az én listám

ium8w94xp

És ezek folyamatba is lesznek vagy a jegyzet megy a többi papír közé. Egy jó nőt mondjuk én is szívesen tapogatnék kívül-belül, akár program keretén belül is :)

ANTAL GÁBOR

Biztos idő kell neki de vannak elég egyszerű igények is . Szerintem azok hamarosan benne lesznek az új verziókban

2dbfy8y

Szia Balázs!
Ha írod át a fúró ciklust, ezt esetleg nem lehetne vele megismertetni.
"G83 R3 Z-20 Q3 f100
g91 x200 k10
g90 g80"

Ez azt jelentené, ha vvalki kézzel ír progit 200mm-enként 10szer megismételné a fúróciklust.
Ha nem nehéz beleírni ez hasznos lenne.

svejk

Pl. már tudja a G68 koordináta elforgatást és a skálázást.
Rajta van a már említett képernyő újrarajzolás gomb, a szerkesztőablak "modernizálva" van helyből.

Dezsoe koma is ismét sok hasznos ötletet vetett fel, kellett is új cetlit nyitni. :)

.

svejk

A Fanuc-nál K a paraméter jelölése?
Mert az NCT-nél L ,mint pl. az M98 esetén a az alprogram ismétlési szám megadásánál.