Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

A "reload file" funkció és hozzá a gomb kód már egy ideje benne van az UCCNC-ben, de nem raktunk fel ilyen gombot a képernyőre. Ha megnézed a doksiban a kódját, akkor fel tudod rakni...
Egyébként meg abban a verzióban ami még nem került kiadásra már felkerült a reload gomb, szorítottunk neki helyet a Toolpath képernyő bal oldalán a nézet választó gombok alatt. :)

A másik felvetést nem értem, konkrétan ezt:

"Számomra még nagyon bosszantó a szerkesztő ablak.
Vagy legyen megcsinálva a win-hez szokott embereknek az egeres copy/paste, vagy inkább vegyétek is le a képernyőről."

Két dolgot nem értek, az egyik, hogy milyen szerkesztő ablak és hogy mi az az egeres copy-paste. Tudnál némi magyarázatot írni hogy mire gondolsz?
Ja igen, és hogy mit jelent az hogy inkább vegyük le a képernyőről?

svejk

Akkor újrarajzolás megoldva, szupi![#eljen]

Hát az úgy van, hogy van a főképernyőn egy Edit File gomb.
Ha azt megnyomom akkor előad egy szerkesztőablakot vagy mezőt vagy mit tudom én minek nevezzem.
Nos itt csak a billentyűparaacsos copy/paste azaz a Ctrl+C és Ctrl+V vel lehet mókolni.

A Win-hez szokot emeberkék meg ahhoz szoktak, hogy egér balgomb lenyomva és húzva az egeret kijeli a karaktereket és a jobb gomb lenyomásakor kiválaszthatod, hogy kivág, másol, beilleszt és a többi.

De hát szerintem dutod Te ezt jól, de azért én leírtam szájbarágósan. :)

Hogy inkább vegyétek le azt azért írtam mert eddig akinek megmutattam a programot mindenki meg volt rökönyödve ezen a dolgon.
Mondom nekik használjátok a notepadot, de visszakérdeznek akkor ez minek ide?

Lehet ezek b@szogatásnak tűnnek, pedig nem azok, én örülnék a legjobban ha mindenki ezt a szoftvert használná.

svejk

Egyébként tényleg, miért nem lehet a gombbal egyszerűen a notepad-ot meghívmi? Valami jogi akadálya van?
No nem mintha az tökéletes lenne, de mondjuk egy notepad++ vagy mi a szösz már egész korrekt.

dezsoe

Írj egy makrót [#email]:

string sFileName = exec.mainform.filenametoload;

if ((sFileName == "") || (sFileName == Application.StartupPath + "\\Contents\\Empty.txt"))
{
  AS3.Additemtolistbeginning("No file loaded!", 2);
  return;
}

System.Diagnostics.Process proc;
//proc = System.Diagnostics.Process.Start("c:\\windows\\notepad.exe", sFileName); // Notepad
proc = System.Diagnostics.Process.Start("C:\\Program Files (x86)\\PSPad editor\\PSPad.exe", sFileName); // Egyéb
proc.WaitForExit();

exec.mainform.loadfile();

Rendeld hozzá az edit gombhoz és használd. A szerkesztő elérési útjában figyelj a dupla backslash-re! :)

svejk

Hogy lehet ehhez érteni!? [#nemtudom]  :)

Köszi!

dezsoe

Hát, kb. 35 éve lehet, hogy az első programsorokat bepötyögtem egy ZX81-be. Azóta volt időm gyakorolni. [#circling]

Egyébként nincs mit. :)

gaben

Le a kalappal ezen tudás előtt részemről is. ;) [#eljen]

Szívesen tanulnék pár trükköt ha egyszer eljutok addig, hogy a gépbe életet leheljek. :)

üdv, Gábor [#wave]

svejk

No én meg ez időben épp elmentem sörözni a tiszaparta a számtech. szakkör helyett. [#falbav]

dezsoe

Ha elakadsz, írj. Ha tudok, segítek. :)

Egyébként, sokat segít, hogy jegyzetelek. Például az előbb Svejknek írt makrónak az a része, ami elindítja a szövegszerkesztőt, az itt, ezen a fórumon olvasható valami más programmal. Akkor, amikor itt megjelent, bemásoltam az "okosság-gyűjteményembe", ahová az ilyen trükköket fel szoktam írni. Nem tudok én ennyi mindent megjegyezni, csak azt tudom, hogy hol van felírva. [#nezze]

Csak megkerestem, hogy honnan van az infó, de most meg nem találom a hozzászólás link beszúrást. [#fejvakaras] Lényeg: ebben a topikban a 343-as hozzászólás, persze, hogy Balázstól. :)

svejk

Paraméteres G kódnál az alábbi rész egy alprogramban van, x-szer meghíva x-szer ellép pluszba a #31 által meghatározott értéket.

G91
G81 X#31 Z-3 R4 F250
G90

De hogy tudom a #31 paraméter értékét mínuszba állítani, hogy visszafelé lépkedjen az X tengelyem??
Próbáltam kapcsossal, stb. de nem műkszik.

svejk

Én is jegyzetelek, de sosem találom hova raktam a"cetlit". :(

svejk

Megcsináltam parasztosan:

#34=#31*-1
és ha a minusz#31 érték kell akkor a #34-et hívom meg.

dezsoe

Sehogy. Az UCCNC-ben nem megy az X[-#31]. Azt úgy tudod megoldani, hogy egy másik változóba átteszed negatív előjellel, pl.:

#32=0-#31
G91
G81 X#32 Z-3 R4 F250
G90

dezsoe

vjanos

Hogy lehet az elektronikához érteni? [#nemtudom]