Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

guliver83

Ha valaki használ UCCNC programot (vezérlőt) CO lézerrel megosztaná a tapasztalatokat.
És hogy itt hogy van vezérelve TTL jel vagy PWM.

svejk

Lapozz vissza úgy február derekára akkor (is) ki lett vesézve mert én is értetlenkedtem.

guliver83

Már meg is van köszi!

Találtál valami jó leírást végül a táphoz?
Vagy tudnál egy bekötést az UCCNC és táphoz.
A potit amivel szabályozni lehet azt te gondolom kivetted.
Nem tudom, hogy van e értele bennhagyni hogy ne lehessen maxra hajtani a csövet.

svejk

ami az ebayes oldalakon van móricka rajz az elég.

Ha PWM-mel vezérled okafogyottá  válik a poti, maxon annyit tud a táp ami a csőre enegedélyezett.
feltéve ha a csőhöz való táp.

guliver83

Azt hittem van valami rajz hozzá.
Nem értek az elektronikához, de két vezetéket össze tudok kötni [#taps]

frob

Sziasztok

hátha valaki tudja mert az illetékes vagy nyaral, vagy nem tom mi, de választ nem kaptam eddig :)

szóval cncdrive.hu -n kapható golyós orsóknál lehet kérni végmegmunkálást, vagy alapból megcsinálják, vagy csak ledarabolják és mindenki ahogy tudja megoldja?

Előre is köszi!

R.

D.Laci

frob

zt2c4wh9

Üdv,

Ma reggel 7:05 -kor írtál nekünk egy emailt és most kaptál is rá választ, az előbb írtam neked egy válasz emailt.
Én úgy érzem, hogy 8 órás válaszidő eléggé jó, persze aki türelmetlen annak lehet az azonnal is lassú. :)

morfeus

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy most tanulom a G-kódos programozást egy ipari vezérlő szimulátorán iTNC530-as ,és ott amikor megírok egy programot akkor az első négy sor képletesen értve szentírás(vagyis minden program esetében ugyan az csak más paraméterekkel),a kérdésem az az ,hogy pl:UCCNC re ha irok egy programot akkor vannak olyan kötelező sorok amik minden esetben szerepelniük kell?

Előre is köszönöm a válaszokat!

dezsoe

Szia!

Kötelező igazából nincs. Ennek ellenére vannak kódok, amit illik (érdemes) megadni, leginkább a saját érdekedben, hogy ne lepődj meg, ha valami máshogy indul, mint kéne.

G17 (X-Y síkon mozogjon)
G90 (Abszolút koordináták)
G50 (Skálázás kikapcsolása)
G69 (Elforgatás kikapcsolása)
G64 (Állandó sebesség mód)
G99 (Visszatérés R magasságra)
G00 (Gyors mozgás)
G80 (Fúróciklus kikapcsolása)
G54 (Koordináta rendszer választása)

Természetesen, ha valamelyik paramétert nem akarod alaphelyzetbe állítani, vagy más alaphelyzetet szeretnél, akkor annak megfelelőt választasz vagy kihagyod. Érdemes mindet elolvasni a kézikönyvben, hogy mit csinál, mert akkor azt is fogod tudni, hogy melyikre van szükséged, illetve melyiket állítanád máshogy.

A kód végét illik M02-vel lezárni. Ha alprogram(ok) van(nak) a kódban, akkor a főprogram végére M30 vagy M47 kell és csak a file végére M02.

Ha volt M03/M04, akkor a főprogram végére illendő M05-öt tenni, hogy ki is kapcsoljon a főorsó. Ugyanez érvényes az M07-M08-M09-re is.

Lényeges, hogy UCCNC-ben egyik sem kötelező, de érdemes megszokni.

morfeus

Nagyon szépen köszönöm türelmedet és válaszodat!
Igyekszem ezeket betartani,nyilván tesztnek egy egyszerű kis kontúrt írok majd ami az asztal felett fogg cirkálni(rajzolni,a Z-t jól kiemelve a síktól),és akkor látni fogom ha hibádzik még valami!

morfeus

Csatolok egy példát a iTNC530 vezérlőn így kezdem a programokat,vagyis ez a négy sor állandó csak a paraméterek változnak!
Vagyis van ilyen kötelező e ha UCCNC-re vagy Mach3-ra írok Gkódos programot?!

dezsoe

Nézzük soronként:

UCCNC-ben nincs G30, a G17-et írtam
G31 ott nem tudom, mit csinál, itt probe egyszerre egy tengelyen
T0 ne legyen szerszám, G17 már volt, S500 fordulatszám, F100 mozgási sebesség
G90 abszolút koordináta, G00 XYZ menjen oda, M3 főorsó bekapcs

G17, T0, S500, F100, G90, M3 rendben, igény szerint, a többi ide nem jó. Szerintem olvasd át a Documentation mappában az UCCNC_hasznalati_utasitas.pdf-et, ott le van írva az összes kód, amit a program kezel és az is, hogy ezt hogy csinálja.

Vigyázz a máshonnan áthozott kóddal, mert pl. az a G31 veszélyes is lehetne, de szerencsére jelenleg egyszerre csak egy tengely mentén van probe, így nem tett volna kárt a gépedben. :)

morfeus

Köszönöm válaszodat [#vigyor]