Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Végülis ezt írtam én is :)
Fórumotokon most néztem az 1.2031 verziónál ez pontosan mit jelent ? "Laser plugin min. and max. values were changed to show in percent instead of 0-255 and the full range of 0-100% is not allowed for both."

zt2c4wh9

Szia Bozso,

Annyi változás történt csak, hogy %-ban jelzi ki a min max. értékeket nem 0-255 értékekben, hanem 0-100%-ban.

Amúgy elírtam a szöveket, a "not" szó nem kéne hogy ott legyen. :)
Éppen az, hogy 0-100% között állítható mindkettő, a minimum és a maximum is.

2dbfy8y

Ma egy kis gondba ütköztem.
Uccnc ugye nem tudja a forgatást?
Arra gondolok, hogy pl egy g kódot el lehessen forgatni mondjuk 45 fokba.
Nem lehetne képernyőre akár egy ilyen opciót rakni?
Lehet egyszerűbb lenne mint g kódban megadni, de lehet rosszul gondolom.

svejk

Kipróbáltattam egy 100W-os csővel, látszólag valóban működik az On/off bemeneten a PWM vezérlés.
Van némi linearitási hiba de használható lehet.
A lin. hiba vagy a nem korrekt vezérlés vagy a tápegység belső hibája lehet, ezt majd még megpróbálom kideríteni.
a következő értékek adódtak.

M10Q0 = 0 mA
M10Q32 = 5,3 mA
M10Q64 = 8,8 mA
M10Q96 = 11,4 mA
M10Q128 = 14,9 mA
M10Q160 = 19,4 mA
M10Q192 = 23,6 mA
M10Q224 = 26,3 mA
M10Q255 = 28 mA

A kínai tápegységről nem találtam épkézlább leírást műszaki adatokat ezért ez a megoldást helyből elvetettem volna.

lari

Ha van forgatód, akkor miért nem jó- példánál maradva- a
 G0 A45?

lari

Már ha a forgató "A" tengelyként van definiálva...

2dbfy8y

De épp ez a gond, nekem x-y síkon kellene forgatni pl egy szöveget. Mach tudta ezt pl egy G-kóddal.
Lasereznem kellett olna egy szöveget, g kód kész volt, és kb 10fokot kellett volna rajta fordítani,de csak az anyag elfordításával sikerült megoldani.
Nem forgástest forgatásról van szó.

yrt59fvft

CIMCO Edit el tudja forgatni a kész G-kódot.

2dbfy8y

Tudom, már gondoltam is rá, csak a cnc gépemen az nem volt fenn.

m3tnt597z

Sziasztok

UCCNC alatt lehet szervót főorsó meghajtásra használni?

Kelepeisz Lajos

Na megint valami amit nem értek, ahol a lézer portját állítom be azon az oldalon akármit írok be és nyomok egy Apply settings gombot mindig kinullázódik a beírt érték, ez miért lehet, eddig ilyen nem volt? [#fejvakaras]

Bozso777

Szia. Jó értéket írsz be ? Portot is beírod ?
Pl ha e-stophoz nem bemeneti portot írsz kinullázza, ha bemenetit akkor elfogadja.

Kelepeisz Lajos

Igen ez volt a gond a lézernek 10-es lábat akartam megadni, ami már bemenet. [#wave]

ANTAL GÁBOR

Talán ezt sűrűbben olvassa Balázs : Írtam egy kérdést a DC szervós topikba és arra várnék választ

gaben

Szia Balázs,

az UCR200 nem működik az UCCNC-vel?

köszi, Gábor [#wave]