Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Attól hogy hülye gyerek vagyok még nem vagyok hülye gyerek, tehát érthető. [#worship]

svejk

No akkor még kiderül mégsem vagyok hülye gyerek?[#nemtudom]

svejk

Hú, ezek már nagyon offtopic beszólások... ugye Modi Bácsi?

hyuekyh7a

Balázsok!

Van egy nagy problémám!
A mach3 ban Uc100 al beállítottam a gépet, méretet kottyanást stb. szépen is vágott. Alátét formát vágtam belső 15mm külső 20mm, mindezt a Yag lézerrel.
Ezután gondoltam felrakom az UCCNC -ét fel is ment UC100-al. Persze firmware frissítés megcsinálta. Vágtam azzal is, de valamiért a kottyanás kivételt nem jól csinálta mindig volt egy pici egyenes szakasz a kör alakokban, de nem minden irányváltásnál csak egy helyen. Gondoltam semmi gond vissza a Mach3 hoz. Na itt kezdődött a gond az említett alkatrészt vágva elcsúszott a két kör egymástól. Mindent megpróbáltam eltávolítottam az UCCNC-ét régebbi UC100 plugint raktam fel a Mach -hoz de semmi változás azóta sem tud jó köröket vágni. Mellékelek egy képet hogy mit is vág!

kr97pwss2

Ez így elég zavaros. A szerszámpályát jól mutatja? Vagy az is el van tolódva? A kirajzolt pályán megy a szerszám a monitoron? Jó lenne, ha a beállításaidat és a teszt g kódot elküldenéd nekem, hogy meg tudjam nézni mi lehet a gond.

hyuekyh7a

Szia!

Igen jól mutatja és jól is követi a pályát a monitoron.
Holnap küldöm a G kódot és az XML-t.

hyuekyh7a

Nem volt időm mert vágni kellett elküldeni a dolgokat.
Beállítottam egy olyan porcprocesszort ami abszolút módba készíti az I J koordinátát, és így jó az egymásba lévő körök vágása.

dezsoe

A Csaba problémájának a megfejtése a Mach által kezelt G90.1-G91.1 párosban rejlik. A Mach a G2-G3-ban relatív I-J-K paraméterrel is szeret dolgozni, míg az UCCNC csak abszolúttal. Kéne látni a kód első pár sorát, valószínűleg lesz ilyen benne. (Nem tudom, hogy melyik az alapértelmezett a Mach-ban.)

dezsoe

A [#t218p3523#]-ban említett QuickView plugin-ba bekerült a G33.1 és G33.2 is. Letöltés és doksi itt.

KoLa

000000000

Köszi a munkádat![#taps]
A videót szerettem volna letölteni. Nem sikerült. Elküldenéd?

dezsoe

A videó a youtube-on van. Ellenőriztem, nekem működik. Nálad nem?

000000000

Nem azt írtam, hogy nem működik. Én is megnéztem. Szerettem volna archiválni magamnak. De, valamiért nem tudtam letölteni. Esetleg, ha elküldenéd, jó lenne.

ANTAL GÁBOR

Szegény Dezsoe t ma sokat fárasztottam de annyira érdekes hogy ide is fölteszem hátha tudja valaki a megoldást

Az alapprobléma hogy az 1.2020 verziójú UCCNC t nem tudom föltenni Win 7 es gépre . Mert kevés a videokártyám kapacitása   ( Dell gép és Intel ( R) 82945 G a kártya )

Az itthoni ( egyívású DELL ) ben ugyanaz a kártya
de  két OP rendszer van rajta XP és WIN7

Ha az XP vel nézem a videokártyát akkor kettőnek ( Intel ( R ) 82945G írja ki az eszközkezelő  de  WIN 7 tel csak egynek [#conf]
Mindkét op rendszerre felettem egy egy UCCNC t ( 1.2020 ill 1.2029 )

XP ről bootolok
megy az UCCNC a saját felületről és megy a Win es ről is

Win7 ről bootolok Ugyanaz mindkettő megy  

Ma a műhelyben olyan géppel szívtam  amin csak WIN 7 van   . Nekem ebből az jön le hogyha arra is kerülne egy XP akkor megszűnne  a problémám . Valami felkerül az XP vel és döcögve ugyan de a gyenge videokártyával elmegy az UCCNC ?

ANTAL GÁBOR

Ja és fizikailag csak egy db alaplapi a kártya   PCI os nincs !