Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Gyanítom, hogy valahogy a hálózati kártya adása hallatszik át a hangkártyára.
Arra gondolok, hogy ahogy megy az adás a hálózati kártyán, az a tápon vagy valahogy rákerül a jel a hangkártyára és ezt a jelet hallod.
Azt lenne érdemes megnézni, hogy ha demo módban futtatod az UCCNC-t akkor is hallod-e a hangot. Ha nem, akkor tutira a hálókártya hallatszik át, mert csak annyi a különbség a demo és nem demo közt hogy van vagy nincs fizikai kapcsolat és kommunikáció a PC és mozgásvezérlő között.

svejk

Az én alaplamonál minden üzemmódban hallatszik egy kb. 3 Hz-enként ismétlődő tü-tü-tü-tü.

általában a PC indjtása után az elsó UCCNC indításnál nem, de ha bezárom és újraindítom az UCCNC-t akkor mindig előjön.

De mint írtam azon egy ezeréves toldott foldott XP van.

dezsoe

Újabb okosságokkal bővült a file-nyitó plugin-om. Megcsináltam a G33 és G76 megjelenítését, meg egy-két apróságot javítottam benne.

Esztergások, figyelem! :)

Ha a plugin teljesen megjeleníti a kódot (van rá ideje, mielőtt ellépsz róla, vagy enter-t nyomsz), akkor felismeri, hogy esztergás a kód, vagy nem. Ha igen, akkor a file betöltése után átváltja a nézetet "bal nézet"-re. Egy, a profilban megadható számú LED-et be- vagy kikapcsol attól függően, hogy esztergás-e a kód. Ezt fel lehet használni például a pozícionáló makrókban, hogy először az X-et emelje ki, vagy bármi másra. Részletek és telepítési útmutató a dokumentációban.

Letöltés

svejk

Nohát!?
Én erről lemaradtam?
Hol is van ennek az előzménye?

dezsoe

Legutóbb a 3226-ban, az elsőig nem lapoztam vissza. :) Kicsit nehéz volt megtalálni, mert a hozzá tartozó kép a saját honlapomon van, ami úgy tűnik, hogy ma szabadnapos. Csak még nem tudtam a szolgáltatóval beszélni. [#falbav]

svejk

Köszi, szóval itt a #3226-ban.
Rémlik valami de akkor átsiklottam felette.

dezsoe

Direkt nem raktam linket, mert benne van az oldalszám, ami pár üzenet múlva már nem annyi lesz és meghal a link. :)

svejk

No de nem marad meg a számozás?
Én meg azt hittem eddig jót csinálok. [#rinya]

MoparMan

A hozzászólás sorszáma nem változik nyilvánvalóan.
Mivel lapozható a topik 50 hozzászolásonként most a kivánt hozzászólás mondjuk a 6. Oldalon található. De ha ide írunk még 100 hozzászólást akkor két oldallal hátrébb kerül, mive időrend szerint visszafelé listázunk, hogy mindig a legfrissebb hozzászólások jelenjenek meg az első oldalon.
Érthető? ;-)

dezsoe

Nem lehetne olyan linket generálni, ami nem tartalmazza az oldalszámot, így bármikor elérhető?

D.Laci

Ha jól emlékszem a régi sárgán nem volt gond a hozzászólás linkelése, mert ott nem vette figyelembe , hogy hányadik oldalon van, csak sorszámot kelet linkelni.

MoparMan

Van rá ötletem, pl igy majd: [#t19p1234]

19-es tioic, 1234-es hozzászólás. Igy on the fly ki tudm számoltatni megjelenítéskor az aktuális olsalszámot is tartalmazó linket

MoparMan

Akkor valoszinűleg ez volt az egyetlen pozitívuma

dezsoe

D.Laci