Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Aha, egy külföldi fanatikus! :)

Azt láttam a fórumon, hogy aktív és képben van a fickó!

ANTAL GÁBOR

Annyira jó hogy el sem hinné az ember hogy nem Balázsék írták ( álnéven )   De miért csak most linkelted ?   Le szerettem volna menteni ( pdf ként ) de falakba ütköztem Egy oldalt ki is nyomtattam volna   az sem megy . Ha publikus akkor minek védi ? Persze az erőforrásaim ( itthon ) gyengék  
( XP )

svejk

a múlt héten akadtam rá a

svejk

svejk

Reméljük az újabb UCCNC verzió már ezt fogja tartalmazni a dokumentáció könyvtárban.

svejk

rákattintasz a kis képre és jobb gomb/letöltés.

wm94bppdn

Elnézést, minthogy a témához nagyon nem értek, nem olvasom a topikot.
Nem tudom, hogy csak nagyon pongyola volt-e aki írta, vagy valóban Google translator-ral fordította (sanszos), de ha "angolul" olvasom, annyit tesz, hogy I = csúcs (maximális?) menet eltolás (eltérés) a rajz vonaltól. Ha jól értem, akkor valójában arról az offsetről van szó, amivel a valóságos csavar, vagy anya menet csúcsa és árka kisebb/nagyobb az elméleti 60 fokos háromszögnél. A rajzon (ISO szabvány) nem egyformák az eltérések, az I paraméter viszont szimmetrikus: pozitív az anyamenetnél, negatív a külső menetnél.
Egyúttal a definíciók is itt vannak igazi angolul.
Major dia(meter): külső menetátmérő, külső menetnél
Minor dia: magméret, külső nenetnél
Pitch (P): menetemelkedés
Pitch dia: középátmérő
H: az a bizonyos rajz vonal (height=magasság)
Internal thread: anyamenet, belső menet
External thread: külső menet

ANTAL GÁBOR

Szerintem annál is csalafintább de rohanok mert megfagy az eső ( majd folytatjuk akár telefonon )

ppxgww95

Letölthető innen is és korlátozást sem tartalmaz. (Nyomtatható.)

http://cnctar.hobbycnc.hu/UCCNC/

svejk

Már sokszor akartam kérdezni....
A Komplett UCCNC könyvtár másolható büntetlenül másik meghajtóra, másik PC-re egy-az egyben?

Vagy kell neki a hivatalos telepítés, mert ír  máshova is.

(próbáltam, látszólag működik a mezei másolás)

dezsoe

Másolhatod kedvedre, csak egy telepítendő része van, az OpenAL. Ha már egyszer fel volt telepítve a program, akkor ott van a gépen. Ezen keresztül van hang. Egyébként elfut pennáról is simán.

dezsoe

Ja, és fut a hang nélkül is, csak olyankor nem bíbbog reset-re.

szf

UCCNC-vel meg lehet azt csinálni,hogy 4irányú analóg yostickal vezérelni kézi üzemmódba?

svejk

svejk

Hmmm... elvileg van 4 analóg bemenet, de azt nem tudom miként lehetne az X és Y sebességét különválasztani.