Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Sziasztok,

Számomra nem teljesen világos, hogy maga a program nem fut-e és hogy ad-e bármilyen hibaüzenetet, vagy maga a telepítő sem fut?

Ha a telepítő nem fut, akkor a .NET framework 2.0 hiányzik a gépről.

Ha OpenGL hibaüzenetet ad a program akkor a dolog két esélyes. Vagy a videó kártya nem felel meg a programnak, vagy a videó kártya driverje régi esetleg nincsen egyáltalán feltelepítve és ezért a program nem tud az OpenGL nyelven beszélgetni a kártyával.

Az UCCNC az OpenGL 1.3-at igényli, ami 2000-ben lett kiadva úgy emlékszem. Ha a videókártya ennél öregebb, akkor biztosan nem fog működni, mivel az OpenGL nem egy szoftver amit frissíteni lehet, hanem egy fix kód amit a gyártó a videó kártyába írt amikor a kártyát gyártotta.
Ha az OpenGL ami a videókártyában van 1.3 vagy magasabb verzió számú, akkor tud működni az UCCNC-vel, mert akkor megvannak benne a szükséges funkciók, amiket az UCCNC igényel, ha 1.3-as verziónál régebbi van a kártyában, akkor nem fog működni és nem is lehet működésre bírni. Ezesetben csak a videó kártya cseréje/új telepítése fog megoldást jelenteni.

000000000

"kutya sem használná"

Az én kutyusaim grafikus felülettel sem használják. [#nevetes1]

lari

Balázs!

Milyen oka lehet annak, hogy a program nem érzékeli a licenc kulcsot?

Oprendszer Win XP
Van rajta egy régi UCCNC 1.1 verzió, könyvtár: C/UCCNC
Most feltettem az újat 1.2029, Könyvtár: C/UCCNC 1.2
A régiből átmásoltam a kulcsot.
A régi tökéletesen működik, de az új csak demóban indul...

Mi lehet az oka?

ANTAL GÁBOR

Helyes az állásfoglalás . Mint említettem megfogadtam a nekem küldött javaslatot és megkapta a szükséges drivert . Szépen megy !     Köszönet mindenkinek !!!

ANTAL GÁBOR

Dakota majd küld nekem "valamit" amivel le szeretném csekkolni hogy hányas verziójú az open Gl em . Mindenesetre megy .

ANTAL GÁBOR

"Ha OpenGL hibaüzenetet ad a program akkor a dolog két esélyes. Vagy a videó kártya nem felel meg a programnak, vagy a videó kártya driverje régi esetleg nincsen egyáltalán feltelepítve és ezért a program nem tud az OpenGL nyelven beszélgetni a kártyával."

Balázs ! természetesen ezt az üzenetet kaptam és meg is értettem . De hogy honnan , kitől ,hogyan ,mit ,kell leszedni azt már nekem nehéz volt ( Pl a Dell oldalán keresgettem )

Ha a honlapotokon lévő letöltések alá ( ahol a dot net is szerepel mint elengedhetetlen feltétel a helyes működéshez  ) beillesztenétek a linket akkor két perc alatt célt értem volna tegnap . Persze nekem már nem kell (és el is tettem) de másnak még jól jöhet

zt2c4wh9

Nem értem milyen linket kellene beillesztenünk?
A Dell az egy számítógép gyártó, van neki sok ezer féle gépe amely gépeknek sok ezer féle videokártyája és driverja.
Ezen kívül még van sok száz más számítógép és videókártya gyártó is. Sajnos minden gép minden videókártya minden driverjét nem tudjuk belinkelni a weboldalunkra.

zt2c4wh9

Szia,

Az indulásnál előjön az eszközválasztó ablak mielőtt elindulna az UCCNC? És ott mutatja az eszközödet szériaszámmal és mellette hogy no license key?
Illetve induláskor kiírja, hogy "No valid license key found"?

Ha ezek nincsenek, akkor nem a license kulcs a gond, hanem a szoftver valamiért nem látja az eszközt.

Amúgy a régi license kulcsnak kell működnie az újabb szoftver verziókkal is. A license kulcsok generálásán és visszaolvasásán sosem változtattunk, bármelyik UCCNC verzióval bármelyik license kulcsnak működnie kell.

lari

Nem jön elő az eszközválasztó.
Egyszerűen csak demó módban indul.
Induláskor viszont kiírja, hogy "No valid license key found"
Próbáltam újra telepiteni, de ugyanaz a helyzet...

zt2c4wh9

Ha előjön, hogy "No valid license key found", akkor viszont látja a mozgásvezérlőt, akkor a license kulcs nem jó.
Biztos, hogy azt a kulcsot másoltad be és ugye nem nevezted át?
Tudod több license kulcs is lehet egyszerre az UCCNC mappában, az nem lehet, hogy nem azt másoltad át ami ahhoz a mozgásvezérlőhöz van?

lari

Közben megoldódott a probléma.
Tényleg rossz licencet másoltam, emiatt nem működött.
Köszönöm az információt!

000000000

Köszönöm, egyetértünk, semmilyen.

s7manbs8

DOS-nál is lehetséges a grafika, amikor én is írtam magamnak egy cnc vezérlőt az még Hercules kártyán ment grafikus felületen, még rajzolni is tudott, jó régen volt az is, már vagy 15 éve kb. A padláson még lehet meg is van egy olyan gép, csak monitorom, már nemigen van olyan. :)

Bozso777

Természetesen mikor még Commodore 64-en basicben spriteokat rajzoltattunk és mozgattunk, az is grafika volt...csak kicsit másabb minőségben. :) De 2017-ben már nem ezt várorom egy programtól :)

svejk

Segítséget kérek!
Az 56-61 "Homed" LED-eket ki lehet-e kapcsoltatni macroval?