Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

szf

Nem jó a kérdés.UCCNC szoftveren keresztül vezérelni az X-Y tengelyt , analóg joystic-al.lehetséges?

szf

van négy kapcsolt jelem azaz a négy irány.Illetve két analóg jelem X és Y tengely.ezt kellene valamilyen cnc-vezérlő programhoz applikálnom.

svejk

Jó volt az én értettem.

Az a baj, hogy a  normál JOG analóg bemenet minden tengelyre egyszer hat százalékosan,

De majd jön a fejlesztő és megmondja megoldható-e külön analóg bemenetet rendelni a tengelyekhez.

szf

ez nem rossz így. gondolom digitális bemenettel ki lehet választani a tengelyt ,hogy a JOG melyikre működjön.

svager

A Xabi amit készített nem jó?
Ebben a topikban a 16.oldalon.

szf

svejk

Sajnos Ő sem tudta megoldani a két tengely külön sebességgel való mozgatását, amelyik a magasabb azzal megy mind a két tengely.

szf

Nálam egyszerre csak az egyik tengely megy.x-y-x-x-x-y-y
akár ilyen mintában is mehet.
igaz +- 10v jön analóg jelnek de ebből bármit lehet csinálni.

nffab2gnr

Esetleg ha valaki tudja a választ,van két PC mindkettőre telepítve van az UCCNC300 ETH. Amikor elindítom a programot a hangszóróban halk sípolás hallható.Amíg megy a program addig ciripel...leállítom elhallgat. Ugyan ezen PC-n az UCCNC usb-s változata nem produkált ilyent.Tudom húzzam le a hangszórót...esetleg más ötlet a "hibára"?

svejk

Az asztali gépem csinál ilyet egyedül.
De arra fogom, hogy az már többször a túlvilágról visszahozott operációs rendszer, hatszázhatvanhat programmal installal/unistallal.

svejk

Csak sejtem, hogy mindkét PC-ben ugyanolyan az alaplapod, az enyém valami ezeréves ASROCK.

nffab2gnr

Bingo!  Fujitsu-Siemens. Akkor az mit jelent?

nffab2gnr

ezek még az Orion űrhajóban voltak[#nyes][#nyes][#nyes]

svejk

Gondolom én, hogy összeakad a hangkártyával az UCCNC.

Kb. ennyit értek hozzá.

Csere.

zt2c4wh9

Külön sebességekkel egyszerre jogolni 2 tengelyt jelenleg nem lehetséges, mert a jog sebesség egyetlen paraméterrel adható meg, a jog panelon elhelyezett JRO% értékkel.
Szóval a mozgásvektoron lévő sebességet tudod megadni.

Viszont azt meglehet vele csinálni, hogy a két analog joystick-ek erősségét olvasva azok alapján valamilyen mértékkel állítani a JRO-t és akkor amennyire nyomod a joystick-eket olyan sebességgel jog-olna a gép.
Például átlagot lehetne számolni a két joy nyomás értékből, vagy a nagyobbat vagy a kisebbet figyelembe venni stb.

Persze ehhez plugint vagy macro-hurkot kell írni, ami olvassa, feldolgozza a joystick jeleit és az alapján írja a JRO-t és indítja, megállítja a jog mozgásokat a gombkódok meghívásával.