Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Szerintem nem g76- tal csinálja hanem g32( 33) mal  ( Fogalmam sincs hogy a linux mit használ de te úgyis megérted)

dezsoe

A magyar/külföldi vásárlók aránya szerintem elhanyagolható, ha figyelembe vesszük, hogy az UCCNC Documentation mappájában 50-50%-ban van magyar és angol doksi pdf-ben. :) Egyedül a html doksik vannak csak angolul. Nem mondom, hogy első olvasásra érthető a menetfaragás leírása bármelyik nyelven, de többszöri elolvasásra megértettem. A magyar doksiból, úgy, hogy nem értek az esztergához.

dezsoe

Bocs, a modbus leírás is csak angol, így az arány egy kicsit rosszabb. :)

KoLa

A g33-al, és Béni barátunk által írt subrutinnal vágom a kúpos, kétbekezdésű meneteket!
A g76 is a g33-at használja a háttérben,ez az egy kód van a főorsóval szinkronizált mozgásokra, és elég is![#wave]

svejk

Segítsetek egy csetlő-botló kezdő macro buherátornak![#help]

Hogy kell a Jog Feed Rate értékét kiolvasni/írni?

Az AS3.Getfield(913)-mal 0-át olvas ki.
A többi DRO-val működik a kiolvasás és írás is, csak ez a fránya JRO nem megy. :(

dezsoe

Ő nem az AS3-ban, hanem az AS3jog-ban lakik, azaz AS3jog.Getfield(913)-mal hivatkozz rá.

svejk

A pecsába...!
Köszi!

Honnan lehet az ilyeneket tudni, egy magamfajta lúzer user-nek?

dezsoe

Az előbb emlegetett doksi könyvtárban vannak leírások. Ez pl. a Macro_capability_detailed.htm file-ban van leírva. De, szerintem legközelebb már tudni fogod. :)

svejk

Khmmm... a doksik közt a "Macro capability..." htm első oldalán a 3. pontnál  az AS3jog helyett is csak AS3-van. [#boxer]

No persze attól még a többöból kibogarászhattam volna.

Itt ebben az összefoglalóban helyes

De ki az a Robertspark???  [#nemtudom]

svejk

Valószínű ez a PDF magyarul meg sem íródott.

dezsoe

Hát, na. Most visszanéztem, és valóban: a legutóbbi hivatalos verzióig hibás a doksi. Akkor nem a doksiból tudom, hanem a képernyő leírókból. :)

A PDF sosem volt magyar nyelvű, a másik (angol) UCCNC-s fórumon írta az egyik emberke. Én is csak a minap futottam bele, még át sem olvastam, csak mentettem. :)

svejk

Egyébként nekem sokat segít a topicgazda, lassan már nem is merek tőle kérdezni. :)

dezsoe

Márminthogyakkor melyik topic melyik gazdája? Mert itt is van, meg egy másikról is beszéltünk az imént.

zt2c4wh9

Sziasztok,

A Robertspark egy Angol felhasználó, aki volt olyan kedves, hogy önszorgalomból kigyűjtötte az információkat és csinálta a linkelt dokumentációt.
Ezúton is köszönet neki. [#integet2]

svejk

CNCdrive, alias K.Balázs.