Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Miki2

Próbáld inkább 90°-os eltolással.
Nagyobb lesz a sikerélmény.

lari

Uhh... igen igazad van... ezt jól elírtam...[#nemtudom] [#csodalk] Köszönöm a kiigazítást! [#worship]

ANTAL GÁBOR

Most már értem . Te saját magad csináltál egy encodert . Hát akkor utánozd le a gyárit !! Az A/ B jel között 90 fokos tolás kell . Ha optikait csináltál akkor az egyik optikai egységnek eltolhatónak kell lenni és pl 2 sugaras szkóppal addig kell állítgatni amig kb 90 fok lesz a fázistolás .

Én csináltam arduinoval egy kis programot ami nagyon megkönnyítette a beállítást ( és szkóp sem kellett )  Egy kizáró vaggyal képeztem a két jelből egy jelsorozatot és monitoroztam a kapott jel aktív / szünet idejét .
A két számérték különbsége 90 fok esetén nullát ad . Addig kell állítgatni az optót amíg ez megközelítőleg kijön .
A kijelzés egy LCD volt látható

Másképp is csinálható kétfázisú jel de ahhoz mechanikusan  kétsávos tárcsát kell csinálni

ANTAL GÁBOR

Köszönöm ! Amikor ezt kihozták Balázsék akkor erről levélben értesültem ( Kb 3 éve )  Ma megkerestem  a levelezőben a levelet és szolgaian azt a filét kerestem amit akkor írtak nekem .  Hát olyan már nincs. Eszembe sem jutott mást megnézni netán megfuttatni

svejk

UCCNC programom, a relatív kis méretű touch-os LCD miatt teljes képernyőmódban fut.

Kikapcsoláskor elég nehézkes a jobb felső sarokban levő kis x-et eltalálni.

Hogy tudnék az UCCNC felületére egy olyan gombot létrehozni, ami meghívja a Windows shutdown parancsát, ezzel együtt leáll az UCCNC és kikapcsol a számítógép is?

ANTAL GÁBOR

Szabálytalankodom mert a dc motoros vezérléshez kellene írni . De itt esélyes hogy Balázs olvassa és válaszol

A sárga 35 Amperes 160 V os Dc szervó vezérlőhóz kapcsolódik a kérdés: Meg lehet azt csinálni hogy a H híd fetjei egy külső parancsra lezárt állapotba kerüljenek
( shut down   láb vezérlése a drivernél ) - A Main csatin van egy stop funkció de olvasatomban az csak a PiC et
 " bénítja "

vjanos

Nyomd meg a PC kikapcs gombját... :)

kpc4wjh8c

Ismerkedem az UCCNC-vel mivel amióta UC300 ETH vezérlő kártyára cseréltem az UC300-5LPT-t(szinkron menetvágás miatt),és a Mach nem hogy szinkron menetet nem vág nálam semmilyen menetet nem hajlandó! De nem értem a G76 mit csinál
,és miért.Csináltam két kis videót ugyan azokkal a beállításokkal G76, G33.Linkelem lejjebb. Hogy lehet megadni G76 estén az pl:külső vagy belső menetet akarok,mennyire távilodjon el a szerszám a munkadarabtól amikor vissza megy a menet elejére.A doksi szerint adtam meg minden paramétert de nem azt csinálja mint a G33! Pedig jó lenne egy sorba megírni a menet vágó ciklust.Ha van valaki aki szokott G76 al vágni leírhatná tapasztalatait megköszönném!
G76
G33

svejk

Nem hozzáférhető...

Egyébként az ismert Win-es shutdown paranccsal megoldódott, csak még nagyon új nekem ez a macro szerkesztés, és nem értettem hogy kell a felületen gombhoz rendelni.

De már világos, hála a supportnak.

KoLa

A mach-nál állj be a g76 előtti mondatban a kezdőpontra,van rá paraméter is de jobb azt kihyagyni.
A g76 paramétereiben az x paraméterrel döntöd el hogy merre vágja a menetet, külső vagy belső lesz a kezdőponthoz képest.
A mach-nál úgy emlékszem c paraméter a biztonsági távolság amivel visszahozza a szerszámot.
A linuxban kicsit más, az UCCNC-t nem ismerem.

kpc4wjh8c

Igen a régi vezérlővel ment is a Mach csak az Uc300ETH val nem megy a menetvágás! Ezért az UCCNC re vonatkozott a kérdésem.Köszönöm azért!

KoLa

Mintha a g76-al lett volna problémád...

ANTAL GÁBOR

Összefoglalom ( mert van is egy kis közöm hozzá ) A szinkronizált menet a Balázsék féle kütyükkel ( UC100 Uc300 UC 400ETH  UC 300 ETH ) a Mach alatt  ( Hangsúlyozom !) Nem működik megbízhatóan (  Fogjuk rá a Mach ra [#lookaround])
  Persze csak index el jól ment de az nem volt szinkron

Az UCCNC programmal és a főorsóra szerelt indexes encoderrel   biztosan megy az ETH kütyükkel de 99 % ban a kistesókkal is

No most akkor UCCNC    és két lehetőség van   Menet G33 al és menet G76 tal . A G33 az OK korrekt stb  De dolgozhat vele az ember mire megírja . A G76 az nincs eléggé kifejlődve és aki Mach os nőtt föl annak kínszenvedés ( Ma Csabával kb 4 órát szenvedtem  10 percenként telefonáltam ) Mire egy épkézláb kódot sikerült legenerálnom . És sajnos sok Mach os szolgáltatást nem tud  ( még) az UCCNC s G76

ANTAL GÁBOR

Úgy kell értelmezni a 99% ot hogy nem próbáltam mert vettem UC 400ETH t  Valójában nem próbáltam a korábbi UC100 asommal  tehát nincs tapasztalatom ,csak irodalmi adatokra szorítkozom

svejk

Egy-két mintaprogit beírhatnál ide, ha kell magyarázattal a sor végén.