Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Figyelnem kell, hogy fut-e a kód az UCCNC-ben.
Először az Idle és Run status LED-ekre gondoltam, de azok, egyes soroknál is jeleznek.
Végül marad a Cycle Start LED kimenetre vezetése, az oké.

De kellene bemenet, hogy amíg az nem aktív addig ne lehessen elindítani a programot (Cycle start)
Nézegetem de nem találok a triger bemenetek közt ilyen funkciót. :(

Ti hogy oldnátok meg?

svejk

Tudom béna vagyok, ezért kérek segítséget.

UCCNC screen editor...

Az oké, hogy Config../General Setings/Edit Screen... de inne hogy lehet átlépni másik, pl. a Run képernyőfelületre, hogy azt szerkeszthessem?

dezsoe

Nyomod a Shift-et, és úgy kattintasz a TAB választó gombra. (Doksi 69. oldal, nekem is csak innen ment, nem ám fejből... :))

svejk

Még most is ott van nyitva a pdf... de az előbb nem is volt ott az a sor ahol írja. :)

Köszi!

kr97pwss2

Megnéztem gyorsan, és tényleg Demó módban nem jelzi vissza a Lézer kimenetet. Ez egy hiba! Amit hamarosan javítani fogok.

svejk

[#worship]

A #3386-ra valami frappáns ötlet?
Pl. képzelj el egy zárt gépet, amit csak akkor szabad elindítani tudni, ha már zárva/reteszelve vannak az ajtók.

Hirtelen olyan jutott eszembe, hogy a Cyklus start gomb működését letiltom a képernyőszerkesztővel és csak Trigger bemenetről engedem vezérelni a Start-ot.

De ez olyan nagyon fapadosnak tűnik, főleg hogy a monitor is Touch-os.
Vészstop-ban sem tarthatom addig amíg nyitva az ajtó.

kr97pwss2

Egyenlőre nincs ilyen bemenet kialakítva, de nagyon jó ötlet, majd később lehet megcsináljuk. Most viszont úgy tudod megoldani, hogy a képernyő szerkesztővel átállítod a Cyklus start nyomógomb buttonnumber értékét pl. 20000-re.
Majd készítesz egy M20000-es makrót a Macro_Default könyvtárba (ha más képernyőt használsz, akkor annak a macró konyvtárába) és a következőt írod az M20000-be:

if(exec.GetLED(115)){   //Ha aktív a bemenet (Port#4 pin13)
  exec.Callbutton(128);   //Cyklus start nyomógomb meghívása
}

És kész is vagy. Ez a fenti kód annyit csinál, hogy csak akkor hívja meg a Cyklus start nyomógombot, ha a bemenet aktív. Ha másik bemenetre akarod átrakni, akkor a dokumentációban a LEDs_by_number -ben kikeresed a megfelelő bemenetet, és átírod a GetLED()-ben a kódot.

svejk

Köszönöm!
Megpróbálom csekély értelmemmel megvalósítani.

Még egy utolsó(? :)) kérdés mára.

Azzal a bizonyos M10/M11-el lehetne kezdeni valamit, hogy ne kérje előtte az M3-at?

Más is írta, hogy kényelmetlen mert bekapcsol a marómotor ha elfelejti hardveresen kikapcsolni.
(univerzális gravír, lézer diódás gép)

svejk

Látom a fórumotokon van már 1.2031 verzió is.

Merjük próbálgatni vagy még béta verzió?

svejk

Nohát! :)
Csekély értelmem ellenére működik, ráadásul mivel UC400ETH-val próbálom még át is írtam a bemenetet az 1-es port 13-as lábára.

Ha negálni kellene a bemenő jelet akkor hogy kellene módosítani a macro tartalmát?

svejk

Gyanítom a felkiáltójel lesz a negálás... mindjárt kiprószálom.

svejk

Bingó!

Tehát aktív L szint esetén:

" if(!exec.GetLED ..."

svejk

Micsoda apró örömök![#finom]

gaben

[#vigyor]

Megy ez Neked István! [#eljen]

ui: majd jövök Hozzád tanácsért, ha végre odáig jutottam a projektben ;)

kr97pwss2

Örülök, hogy sikerült megcsinálnod. Az UCCNC jelenleg hivatalosan kiadott verziója a 29-es, a 31-es az egy tesztverzió.