Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Ha vágsz a 11mm nagyon sok...ha közelebb van,pl 2mm-re ,sokkal jobban fokozza az égést...
lehet áttérek G52-re én is...egyszerűbb lehet vele...

ium8w94xp

Több optikát vettem a lézerrel. És ezzel 11mm :( Nem tudom már hova rejtettem el a másikat, ami közelre lenne jó. :)

Bozso777

...hosszabb fúvóka megoldja...

ajpwg6jrn

UC300, JOG üzemmódban milyen sebességgel kezeli a digitális bemeneteket? Azért kérdem, mivel összesen 2 db analóg jelbemenete van. (Az elsőt a JOG speed-re, a másodikat pedig a főorsó fordulatszámára akarom használni alapjel bemenetnek.) Viszont a 4. tengely (asztalra szerelt tokmány) ott is szeretnék esztergálást végezni, ami adott fordulatszámot igényel. Vagyis kellene még egy analóg jelbemenet ennek az állításához.
Ekkor az az ötletem támadt hogy a step-dir jeleket úgyis 2 db nyomógombbal adom ki JOG üzemmódban a tokmány balra-jobbra forgatásánál. Ezt felhasználnám úgy hogy egy órajelgenerátort kapcsolnék a balra-jobbra forgatáshoz.
Ötletként mondjuk 0-100Hz-es jelet adnék a digitális bemenetekre.

svejk

ment a fórumon keresztül üzenet

kaqkk007

Nem tudom mit bénázok el a beállításnál , az uc300eth a főorsót elindítja az M03 kódnál és csak várakozik .Ha az M03 at kitörlöm akkor végigfut a program .

svager

Ha megnyitod AXIS SETUP /SPINDLE/ az M3 delay after on(msec) M3 delay after off(msec) nincs itt valami elállítva.

kaqkk007

A delay értékek nálam nem állíthatók , átírás után visszaugranak 1000ms re , de ha 1 másodperc az időzítés akkor miért nem indul tovább a progam ? Talán visszajelzést vár a főorsó fordulatszámról ?

Sz.József

""delay értékek nálam nem állíthatók""
Ha nem ENTER-el lépsz ki a mezőből, akkor nem íródik be az új érték...

kaqkk007

Mennyi az optimális érték ? Köszönöm a segítséget !

kaqkk007

Átállítottam 10 re most már csak 10s et várakozik (a ms=s ?)

Motoros

A general settingben kiválaszthatod, hogy msec vagy sec legyen az egység.

kaqkk007

Egy kicsit bonya még de majd csak kiokosítotok ! Köszi !

dezsoe

Szia!
Nincs optimális érték: amennyi idő alatt felpörög, illetve leáll a főorsód. Arra figyelj, hogy ha a programot átállítottad másodperc alapúra, akkor ezek a várakozási értékek is másodpercben számolnak, függetlenül a ms felirattól.
(Én így jártam, vártam, hogy valami történjen, aztán észrevettem a RUN képernyőn a Dwell pilácsot. Kiderült, hogy az M3 után éppen 1000 másodpercet akar várni a program (több mint 16 perc...), hogy felpörögjön a motor. [#falbav] Én egyébként igénylem a másodperc alapú számolást, mert több generált kód is a Mach beállításait használja, az meg másodperc alapú.)

Sz.József

Annyi az optimális, hogy a motornak legyen ideje felpörögni mielőtt tovább megy a progi.
Arra egyenlőre nincsen tippem, miért nem megy tovább a programod...