Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Én szept 29 óta ( direkt visszakerestem ! ) várok egy választ egy levélre . Könnyítésképpen megpróbáltam ( N  kb =20-25)  a telefonos megoldást . Egyszer majdnem összejött mert  okt 12. én vissza hívott Balázs , de egy volt tanárom temetésén voltam és le volt kapcsolva a csengetés .

c2nsu773m

Letöltöttem az utolsó verziót is , feltelepítettem.
Pont ugyan olyan mint a régiek sza....!
A mach xml behívom , mentem , ellenörzöm , minden stimmel.
Nyomok egy homot , z rendben , x letolja a referenciakapcsolót , az y-ig el sem jutok.
Ja és ez már a második számítógép.
mach-al mindent szépen megcsinál!
Akkor most mi nem jó?[#wilting]

zt2c4wh9

Sziasztok,

Sajnos nem volt időm az utóbbi pár napban benézni a fórumra, mert a tárhely szolgáltatónknál elromlott a szerver amin a weboldalunk cuccai voltak és a visszaállításban próbáltam segédkezni, mert egyáltalán nem ment se a Magyar se az Angol oldalunk, ami elég komoly probléma volt nekünk.

Kola: Én küldtem neked választ a leveledre, igaz elég rég volt már. De akkor ezek szerint nem kaptad meg. :(
Holnap kikeresem a levelet és újra elküldöm.

Antal Gábor: Valóban sajnos mostanában elkerültük egymást. Többször hívtál és én is többször visszahívtalak, de nem sikerült elérnünk egymást. Sajnos többször 16h után hívtál, 18h körül, olyankor már nem szoktam telefonon elérhető lenni és csak másnap látom a hívást. De volt hogy másnap visszahívtalak, akkor viszont te nem voltál elérhető.
Ha elküldöd e-mailben vagy ide leírod a kérdést, akkor megpróbálom megválaszolni.

Török Tamás: Nem tudom így látatlanban megmondani sajnos hogy mi lehet a gond. Talán fordítva van konfigurálva a polaritása a home kapcsolónak. Más eddig ilyen hibát nem jelzett mondjuk, de persze nem zárom ki, hogy a hiba esetleg nálunk lehet.
Küld el kérlek a profil fájlodat a .pro fájl a /Profiles mappában és hogy milyen mozgásvezérlőt használsz és akkor kipróbálom, hogy nálam mit csinál a te beállításaiddal.
Ja és kérlek, hogy azt is írd meg, hogy melyik verziót raktad fel, hogy azzal tudjam próbálni.

ANTAL GÁBOR

Elküldtem mailban még egyszer a szept 29. i levelemet ( 3 gyorsan megválaszolható  kérdés van benne )

svejk

Anno a legelső alkalommal próbáltam bohóckodni a mah3 xml-jének az átkonvertálásásával, de felesleges.
Az UCCNC beállítói oldala sokkal átláthatóbb logikusabb mint a Mach3-é.

Én már magamnak vagy tíz féle konfigurációt készítettem mindenféle UC hardverrel, de másnak is segítkeztem és sosem volt probléma.

Ezt a problémádat már vagy 1 éve említetted, ha ennyi idő alatt nem sikerült megoldanod akkor nem is akarod igazán :(

svejk

Ha esetleg lézerezésre vetemednék...

Elég az I/O setupban a laser output-nál beállítani a megfelelő portot az M10/M11-nek?
Látom lehet ezt az M kódot Q-val paraméterezni is, ilyenkor PWM kimenet lesz a beállított portból?

Mivel ajánlott generálni a G kódot, ami tartalmazza az M10/M11-et?

A belső CAM progi alkalmas lehet ha csak kontúrt akarnék vágni a lézerrel? (ilyenkor nem kell gyorsan kapcsolgatni a lézert be/ki, tehát nem feltétlen kell az M10/M11)

zt2c4wh9

Szia Svejk,

A lézerhez ahogy mondtad a Laser Output port/pin-t kell beállítanod. Ha az be van állítva, akkor azt a kimeneti pint tudod kapcsolgatni M10/M11-el.
Az M10/M11 nem úgy van mint a Mach3-ban, hanem az M10-nek van egy Q paramétere ami a kimeneten a kimenő PWM kitöltési tényezője 0-255 érték közt 0-100% kitöltés.
Ha nem adsz meg Q-t, akkor 100% lesz a kitöltés.

Az UCCNC CAM modulja nem tud ilyen (M10/M11) g-kódot generálni egyelőre.
Szerintem bármelyik komolyabb CAM progi viszont tudja, pl. sheetcam, vectric stb. Szerintem csak post processzor kérdése a dolog.

Ha nem kell gyorsan kapcsolgatni, akkor M3/M5-öt azt tudja úgy emlékszem az UCCNC CAM progi.

Ja és a lézer plugin is a Laser output pin-re adja ugyanúgy a kimenetet.

svejk

"...lézer plugin..."

Őöö... Ez mi fán is terem?
Kell ez nekem?

svejk

Aha, ezt használja Bozso777 koma is.

akkor ez olyasmi mint a Béni Dot-G-je, meg Cseve  G-ray vagy mi a szösz progija.

Ez fizetős tartozék?

Bozso777

Ezt bizony:)
Része az UCCNC-nek...nem kell fizetni érte.
Hasonlatos dolog végülis...csak itt a nagy előny, hogy nem gyorsít, lassít a fehér-fekete színek előhozásához, hanem a laser erejét állítgatja fix sebesség mellett...ezáltal egy nehéz marón is mehet a lézer, nem cibálja szét a gépet.

Ebben a topikban 3201 hozzászólásban egy egyszerű, ingyenes módszer, vágáshoz.

svejk

Ja, hogy csak engedélyezni kell, látom már.

lari

UC300 ETH-nak 5v tápfeszültség adható a számítógép egyik USB csatlakozójáról, vagy inkább külső tápforrást célszerű alkalmazni?

kaqkk007

Én is pár napja kaptam kézhez és usb ről tápláltam meg a próba erejéig, viszont amikor a gépbe kerül akkor saját 5v os tápot fog kapni (elég lesz egy vezetéket dugdosni a laptopba)

svejk

Milyen kritériumok vannak a DXF-fel kapcsolatban?
Nagy hirtelen rajzoltunk egy négyszöget, kört és háromszöget egy CAD progival és a kört nem látja zártnak.

Ha jól rémlik akkor a DXF-nél is darabokból van összerakva a kör.

A rajzolóprogik szeretik ezt elnagyolni, hogy ne lassítsa a programot a rengeteg vonalka.

ajpwg6jrn

Sziasztok.
Én is kérdeznék egyet.
UCCNC szoftver és UC300-USB mozgásvezérlővel kapcsolatban.

Az alábbi hardver és szoftver elég lesz hozzá:
Thinkpad R50e laptop (proci: Intel Pentium 1,6GHz; 2GB RAM 599MHz) oprendszer: Windows XP

Vagy inkább erősebb 2 magos géppel használjam?
Olvastam a minimál követelményeket, de itt a fórumon mintha több embernél is jelentkeztek volna problémák gyenge PC konfig miatt.
Azért érdekel, mivel van egy ELO érintőpanelem és nem mindegy hogy a laptopra faragom rá vagy egy külső monitorra.

Előre is köszönöm a segítséget.