Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xw8uhrn5r

Köszönöm mindenki tanácsát!

Sokat segített. A porszívóval nem tudok mit kezdeni (pedig kéne mert nyitott a gép és ha fújom akkor belemegy a forgács) az valamit beletesz a hálózatba.
Viszont biztos statikus feltöltődés is van a dologban. A forgácsból, nagyon fura dolgok történnek, ezt kell még leküzdjem és okés lesz :)

Köszi még egyszer :)

Gábor

Szedlay Pál

Letöltöttem a programot és nagyon tetszik!
Lenne egy kérdésem, van-e a programban olyan opció mint a Mach3-ban van, hogy a gép geometriai hibáit szoftveresen kompenzálja, korrigálja. Értem ez alatt a lineáris hibákat, a nem lineáris hibákat. Valami hasonlóra gondolok, bár ez 16 évvel ezelőtti dokumentum.

http://cnc.im/library/ftp/fanuc/a/A-77810E_02_051104.pdf

pisti73

Szia Balázs!

Rendeléssel kapcsolatosan küldtem egy emailt.

Köszönöm előre is!

kaqkk007

Szia ! tegnap rendeltem egy uc300 at szoftverrel, de valamiért rendelésnél átdobott a szerver a cncdrive.com ra
ez jelent valami problémát nektek ? Üdv Béla

zt2c4wh9

Szia,

Nem probléma és írtam neked e-mailt.

lari

Szia Balázs,

a legújabb verzióban a főorsó áttételek  beállíthatósága csak abban az esetben működik, ha van a főorsón, vagy a meghajtó motorján encoder?

2dbfy8y

Szia Balázs.
Valahogy nem lehetne megoldani, hogy az ucccnc-hez mindig könnyen meg lehessen találni a legújabb frissítést?
Akár itt a topik címénél?

gaben

Gondolom itt mindig az aktuális, legfrisebb szoftverek vannak az oldalon: UCCNC és egyéb szoftverek

Bozso777

itt azonnal látható, tölthető a legújabb kiadás.
http://cncdrive.hu/UCCNC.html

2dbfy8y

Okés ez így, csak mindig keresgetni kell.
Vagy akár benne lehetne a progiban, hogy frissítés beszerzése, és ha van új, akkor az ember leszedi.
Valahogy én sose találok rá. [#nevetes1]

Bozso777

Az is csak akkor lenne jó, ha lenne net a CNC-n...nekem pl véletlenül sincs rajta.

zt2c4wh9

Sziasztok,

Lari: A spindle pulleys beállítás azt csinálja, hogy megadhatsz különböző min. és max. fordulatszámokat, ez lesz amit az S értékkel programozhatsz. Az UCCNC ezt az S intervallumot skálázza hozzá a min. és max. PWM értékekhet vagy Step/dir főorsó esetén kimenő step frekihez.
Ez működik encoder/index bemenet nélkül is.
Van még egy beállítás a Pulley ratio, amivel a visszajelzést lehet skálázni, vagyis ha mondjuk az index csatornával méred a főorsó sebességet és az index nem a főorsóra van erősítve, hanem egy áttétel előtt például a motor tengelyére, akkor ide beírhatsz egy szorzót.
A mozgásvezérlő által mért sebesség ezzel a szorzóval lesz korrigálva mielőtt beírná az Sact DRO-ba az értéket az UCCNC, szóval az aktuális fóorsó sebesség kijelzést lehet vele hangolni, hogy megfelelő legyen.

Pabló: az UCCNC legfrissebb verziója mindig azon a linken található meg amit Bozsó beírt: http://www.cncdrive.hu/UCCNC.html
Gondolkodtunk egyébként automata frissítésen, vagyis legalább azon, hogy a szoftver automatikusan adjon értesítést ha van új verzió, de nem vagyok benne biztos, hogy ki mennyire örülne neki, ráadásul ahogy Bozsó is írta, ehhez kell hogy legyen a gépen aktív internet kapcsolat, anélkül nem tudna működni.
Mindenesetre még függőben van a kérdés, lehet, hogy megfogjuk előbb utóbb valósítani.

2dbfy8y

Köszi Balázs!
Vagy esetleg a fórum üzemeltetőjével lehetne megügyezni, hogy a linket ide dobja be a topicba.
Jó lenne nem kéne keresgetni.
Valahogy sose találok rá, lehet csak én vagyok szétszórt. [#nevetes1]

lari

Aham, most már értem, köszönöm!
Közbe küldtem egy rendelést, azzal kapcsolatban kellene majd egyeztetnünk, de nem értelek el telefonon...

KoLa

Szia Balázs!
Én már két levelet is küldtem a székesfehérvári találkozó után! de csak valami automatikus választ kaptam rossz magyarsággal leírva!
Mi az oka?