Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Szia,

OK, most már értem azt hiszem. :)
Például leprogramozhatod az M6 szerszámcserélő makróban, hogy alkalmazzon eltolást (offset).
Lekérdezed a makróban a szerszám számát és az alapján beadod az eltolás értéket, pl. G52/G92 ideiglenes eltolást, vagy az aktuális fixture-t (G54, G55, stb.) tolod el a szerszámnak megfelelő kívánt értékkel.

ium8w94xp

Szia.

Igen vannak megoldások rá, de ha már a programban tudsz szerszámokat cserélni és beállítani, akkor miért ne lehetne a többi tengely is hozzá rakni. Nem a megoldások érdekelnek, mert van rá megoldásom nekem is, hanem az, hogy Balázsék ezt megcsinálják-e vagy se ;)

ium8w94xp

Szia.

De azért az csak egyszerűbb lenne a tools-nál a z mellé még két számot beírni, mint makrókkal szórakozni. Ezzel az erővel a z-t is lehetne makróval. Csak az a kérdés, hogy lesz-e valamikor a tools-ba ilyen vagy sem ;)

kaqkk007

Ahogy a leírást olvasgatom többféle módban és beállítással lehet indítani a programot (nálam is két parancsikon jelent meg a telepítésnél marógép-plazmavágó ) talán ebben az irányban kéne elindulnod .

ium8w94xp

Nem a megoldások érdekelnek, hanem lesz-e a programban ilyen jellegű változtatás, amit kérdeztem vagy se. Megoldani megtudom...csak azzal egyszerűbb lenne. Azért köszi.

Bozso777

Nem nagyon értem min szenvedsz...G54 maró...G55 lézer és kész is...

ium8w94xp

Azt vettem észre :) Különben nem te írtál volna ;) Mint már korábban írtam nem az érdekel milyen módokon lehet megoldani, hanem az, hogy a programban lesz-e ilyen jellegű változtatás.

guliver83

Ha van rá megoldás a leírtak alapján, már többen is írtuk, akkor miért kell még egy programot ez miatt kiegészíteni.
Miért nem jó úgy ahogy van, ezt nem értem?
Ha megcsinálod a G kódot két szerszámra, akkor mit akarsz még kapcsolgatni?

ium8w94xp

Írtam, hogy miért. Mert úgy nekem egyszerűbb.

ium8w94xp

Ott van a programban a tools fül, 96 szerszámmal, de miért ne lehetne ott az x-y-t is megadni? Miért csak a z-t? Nekem egyszerűbb lenne ott megadni...ennyi

2dbfy8y

Nem akarok beléd kötni.
Adatlapod nincs kitöltve, így nem tudom mi a szakmád, vagy ez csak a hobbyd e?
De a tools-ban a Z az a szerszám eltolásra vonatkozik, a másik sáv meg a szerszám sugara.
Ott aztán végképp nincs értelme x-z-nek.
Erre amit szeretnél ott van a g52, egyik orsódhoz képest elkorrekciózod a másikat, x-y mindig azonos marad, csak a z változik a szerszám kinyúlás végett, de azt akár a tools-ban is már megadhatod mondjuk 2-es szerszámnak. De ha jobban tetszik a másik orsót felveheted g55-nek is, ez is egy nagyon egyszerű megoldás. Ettől egyszerűbb nem létezik.
És ezt ne vedd Sértésnek. Nem a beszólás volt a célom.

ium8w94xp

Nem is vettem kötekedésnek. Persze, hogy hobby. Te lehet, hogy másik progit használsz, de nekem tools-nál a z offset-nél a másik sáv a 17-32-ig szerszám z offset beállítása van. Vagy csak nem tudom mire gondoltál. Kipróbálom majd a G52-t is, de nekem akkor is az a legegyszerűbb, ha már ott van z offset beállítás, hogy lehetne x és y...max te nem használnád ;)

2dbfy8y

Én ezt azért nézem talán más szemmel mert nekem ez nem csak a hobbym. Tudom hogy itt a szerszám hossz korrekciók a z értékek, a diaméter meg a sugár korrekció, ami g41-g42 játszik szerepet. X-y nagy galibát okozna. G52 meg a g54-g55 höz képest tolod el, ha vissza akarsz vonni akkor meg g52 x0 y0 z0.

Bozso777

Lézerrel mintát gravíroztam, majd maróval vágtam ki, mert azzal gyorsabb volt a vágás, és nem kellett a vágáson az égetett felület. Először két külön gkódom volt, de aztán egymás mögé másoltam a két gkódot és közé megadtam a g54 g55-öt...máris egyben megcsinálta szépen....
...hozzáteszem így már össze kell jól állítani a lézer és a maró magasságát, mer elfújás van a lézeren ami kb 2mm-re van a 4mm réteges lemez felületétől...dee akkor hogyan menjen a maró le 4mm mélyre vágni....ezért lehet felkerül egy 2. Z....vagy progi megállítás és kézi süllyesztés a lasernél...ez müxik most...
vagy hosszabb fókusz, magasabbra emelt elfújó, de ez meg gyengíti az égetést...

ium8w94xp

Nekem 11mm a fúvástól az anyag. Maróba nem teszek szerszámot olyankor, mert hozzáérne. Majd otthon ráállok kipróbálom végre együtt. De a g52 tetszik a legjobban eddig. Nekem előbb maróval süllyesztett minta lenne, végén lézerrel kivág.