Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Igen, ez valóban így van, ahogy leírtad, annyi kiegészítéssel, hogy az USB-s mozgásvezérlőinknél is ugyanígy csomagokra van bontva az adat és ugyanúgy újrakéri a mozgásvezérlő, ha hibás a csomag.

A fő különbség és nagyobb megbízhatóság oka igazából az amit leírtam, hogy villamosan leválasztott a kommunikáció.
Illetve még egy dolog, hogy mivel sokkal gyorsabb az ethernet kommunikáció, ezért több csomag lehet hibás anélkül, hogy ez probléma lenne, szóval több tér van a hiba javításra, ez pedig mégjobban zaj érzékettlenné teszi a rendszert.

2dbfy8y

Polgárdi Balázsnak köszönet a sok hasznos infóért.
Jó volt megbeszélni ezt a sok dolgot.
És várjuk a sok hasznos fejlesztést. [#nevetes1]

pisti73

Szia Balázs!

UC300ETH vezérlő van készleten?

Köszi a választ előre is!

nyiszi

Sziasztok!
Win10-nél  kell valamit még telepíteni, hogy jól működjön az UCCNC?

dezsoe

Szia!

Igen, először a .Net framework 2.0 kell neki, utána telepítsd. Programok és szolgáltatások -> Win. szolgáltatások be- és kikapcsolása:

nyiszi

Szia!
Köszönöm a segítséget.

xw8uhrn5r

Sziastok!

Az UCCNC 1.2021-et használom és lenne egy gondom. Nem tudom, hogy a program csinálja e. A gép egy Stepcraft 600-as még az 1-es széria.
A probléma az hogy van egy munka ahol kb. 350 db alkatrészt kell marni. Három lépésben marom az első lépésben 4-es maróval nagyolok, ja az anyag ABS. Az a jelenség, hogy változó, hogy mikor, meg áll a kontúr kb 3/4-én és úgy tekinti, mintha onnan kéne kezdenie a következő darabot, tehát a Work koordináta elcsúszik. Az érdekes hogy ha ez után kiadok egy G0 x0 y0 utasítást akkor helyre áll, úgy, hogy elindul 0,0-a fele de nem pontosan, pár mm-rel előbb ér y0-ra és utána megy azt a pár mm-ert x0-ra, de ilyenkor visszaáll a Work koordináta és lehet folytatni.

Előre is köszönöm a segítségeket!

Gábor

zt2c4wh9

Szia,

Nekem ez tipikus lépésvesztéses problémának tűnik, nagy valószínűséggel nem szoftveres a probléma.
A gép tengelye mechanikusan megakad és a szoftver hiába adja a jeleket a tengely áll, mert nem tud mozdulni.
A hiba oka lehet:

- Túl gyorsan hajtod a tengelyeket, a motornak elfogy a nyomatéka.
- Mechanikai hiba a gépben, orsó/anya szorulás, lineáris vezető nem párhuzamosság, szorulás.

Léptető motornak van az a rossz tulajdonsága, hogy ha kiesik a motor a szinkronból, túl nagy sebesség vagy rezonancia miatt, akkor utána már csak akkor indul meg újra, ha a stop frekvencia alá lassít a vezérlőjel.

xw8uhrn5r

Köszönöm a válaszod!
Igen én is erre gondoltam elsőnek, vagy valami vezérlő elektronikai problémának, de akkor a g0 x0 y0 miért "gyógyítja" meg? Az ember akkor azt várná, hogy ilyenkor teljesen elmegy a koordináta rendszer és a 0-pont is vele együtt. Ezért gyanús nekem. Szorulás nincs, rezgés az minimális van. Sima egyenes vonalú mozgás közben történik ez. 600-mm/min az előtolás 4 mm a fogás mélység és oly 12000 a fordulat egyélű maróval.
Vagy a g-kód a rossz? Vagy valamit nem állítok be rendesen?

Nagyon tanácstalan lettem :(

xw8uhrn5r

Azta .... életbe. Szerinted lehet, hogy egy porszívó okozta az anomáliát? Azzal szívtam a forgácsot, most, hogy nem megy, ugyan minden csupa forgács, de nincs lépésvesztés.

dezsoe

Szia!

Porszívóval sokat lehet szívni, mindkét értelemben. :) Nálam külön fázisról megy a ki-/bekapcsolás rángatása miatt. Ráadásul sztatikusan is szépen fel tud töltődni, amit szintén nem szeret a rendszer. Fűtési időszakban jártam már úgy is, hogy én töltődtem fel és maróhegy cserekor hozzáértem valamihez és kiakadt a vezérlő. Azóta először földelem magam, mielőtt fém részekhez piszkálnék: nem is fordult elő újra.

xw8uhrn5r

xw8uhrn5r

Most mondjuk nyakig vagyok a forgácsban, de megyen [#taps][#taps]

ANTAL GÁBOR

Az általam a hibából levont következtetés : a port ( forgácsot )  nem szívni kell hanem fújni!!! ( akkor nem lesz lépéstévesztés )[#vigyor4][#vigyor4]

D.Laci

"de akkor a g0 x0 y0 miért "gyógyítja" meg?"  [#confused]