Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Inkcape program ingyenes, és úgy néz ki nem is rossz. Volt hozzá egy laseres kiegészítő Tech Photonics Laser Tool. Kicsit átalakítottam, hogy UCCNC-vel azonnal használható legyen vágásra, gravírozásra.
Csináltam videót is mennyire egyszerű ezzel a progival az UCCNC-t lézerezésre bírni :)
Persze természetesen cam progikhoz is lehet postprocit írni, de aki most ismerkedik az UCCNCvel annak jól jöhet egy ingyenes , és egyszerű progi.

Inkscape J Tech Photonics Laser Tool UCCNC Vágás
Inkscape J Tech Photonics Laser Tool UCCNC Gravírozás(lézer)

Feltettem a cnctárba, innnen letölthető a kiegészítő.
Letöltés a cnctárból

Ha nincs meg az Inkscape progi akkor innen letölthető:
Inkscape program letöltése

Inkscape progi telepítése után a kiegészítő mappájában található fájlokat be kell másolni az C:\Program Files\Inkscape\share\extensions    mappába és már mehet is a móka.

gaben

Szia Bozso777,

én is kereshetlek majd? [#vigyor]

köszi előre is, Gábor[#wave]

Bozso777

gaben

cnv

Sziasztok,
Egy banális kérdés keyboard jog témában, amire nem találtam utalást a manualban:
Támogatja az UCCNC (a mach3-hoz hasonlóan) a billentyűzetről használt folyamatos jog üzemmód _mellett_ pillanatnyi step jog módba váltást?

Pl mind a mach3, mind az UCCNC shift+kurzorral gyorsjáratban joggol, simán kurzorral a beállított jog előtolással megy, és a mach3 ctrl+kurzorral csak egy-egy lépést joggol. Tudja ezt a legutóbbit az UCCNC is valamilyen billentyűvel?
(a step/continuous módok közti váltást tudom gyorsbillentyűre rakni, illetve kapcsolni külön a jog vezérlő képernyőn, de ez nem ugyanaz)

Egyébként, csak érdekességként, ez az utóbbi funkció (pillanatnyi step jog) mach3+UC100 kombinációnál gyakran "beragad", és semmire nem reagál a szoftver amíg nem kap egy resetet. Több gépen több telepítéssel is próbáltam, és a jelenség fennáll, de ha leveszem az UC100-at és simán LPT-n használom akkor megszűnik. Érdekes.

üdv:
cnv

zt2c4wh9

Szia,

Igen, tudja ezt a funkciót az UCCNC.
Ugyanúgy a Shift gombbal tudsz gyorsjárati sebességre váltani jogolásnál.

A mach3-nál szerintem próbálj meg egy másik verzót letölteni és felrakni. A 3.043.066 például nagyon bugos, a 3.043.022-t javasolgatják a mach fórumán, hogy az állítólag elég jó bugok szempontjából.

Egyébként az UC100 annyit tud csak a jogolásról, hogy ha küldi a mach a jog utasítást akkor joggol, ha nem, akkor meg nem.

Ja és eddig más még nem jelezte ezt a problémát, ezért is gondolom, hogy talán az adott verzióval lehet a gond.

cnv

Köszönöm, mint írtam is, a gyorsjárat működik, ezt én is láttam.
A funkció, amit én keresnék: ctrl+kurzorral (vagy más kombinációval) csak egy-egy lépést jogol (de különben a normál jog módban marad).

zt2c4wh9

Shift gombot kell lenyomni és nyomva tartani hogy gyorsjáratban jogoljon. Amíg a shift gomb nyomva van addig gyorsjáratban jogol, felengedés után pedig a beállított jog előtolással.

cnv

Három féle jog módról beszélünk:
shift+kurzor: gyorsjáratban jogol
kurzor: beállított előtolással jogol
ctrl+kurzor: csak egyetlen lépést jogol (1, 0.1, 0.01 stb, amennyi be van állítva)

Ez utóbbit keresem az UCCNC-ben (a mach3 tudja)

Fli4l

Sziasztok!

Tegnap marás közben olyan dolgot tapasztaltam amit eddig még nem igazán. 20mm-es átmérőjű kört és miközben ment körbe körbe volt kb 4 pont ahol a gép egy pillanatra megállt és ment tovább de mindig ugyan ott mindkét tenglyen lehetett érezni egy ilyen rázkódást kicsit de a mechanika nem szorul nem akad. Az új vezérlővel csináltam már ezt az UC400ETH. Valaki esetleg tapasztalt már ilyeneket? Balázs esetleg valami észrevétel a legújabb programot töltöttem le kb 2-3 hete ami volt weben.1.2021.

nyiszi

Holtjáték kompenzáció van beállítva?

Fli4l

nyiszi

Nem valami régi verziót használsz?
Nekem a lézer csinálta, hogy a köröket 4 negyed ívből rakta össze és ott mindig megtorpant egy pillanatra.

Fli4l

Nekem is kb ugyan ilyen a jelenség de mint írtam is a legújabb verziót telepítettem. És még a profilokat is újra létrehoztam benne nehogy valami hiba legyen.

2dbfy8y

Kör gondolom progiban négy negyedből áll.
Progiban véletlen nincs benne a G61?