Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Örök átok/teher lesz nektek ez a Mach3! :)

Át kellene szoktatni a felhasználókat az UCCNC-re, lassan már alig van a Mach3-nak olyan funkciója amit ne tudna az UCCNC.
A megbízhatóság tekintetében meg szerintem már rég veri a mach3-at.

gaben

Szia Balázs,

Az UC300ETH-5LPT ethernetes verzió is kompatibilis az UC300-5441-es illesztőkártyával?

köszi, Gábor[#wave]

gorbi

Ha a fehérvári talira elviszem az uc100 vezérlőmet, meg tudod nézni, hogy rendben működik e vagy esetleg én bénázok el valamit és azért nem megy? Régebben beszélgettünk már erről, de sajnos nem sok időm volt foglalkozni vele, ezért elmaradt a pontos diagnózis, félbeszakadt a levelezésünk is.
Jó lenne mert néha használnám ...
Előre is köszi!

pisti73

Szia Balázs!

Az új ethernetes vezérlőt áruljátok alaplap nélkül is? Én már rendelkezem az UC300-as USB-s vezérlővel, ha nem szükséges akkor nem venném meg hozzá az alaplapot.

Köszönöm válaszod előre is!

zt2c4wh9

Sziasztok,

Igen, tudunk adni csak UC300ETH magot is, bár a mag a jelentősebb áru termék, nem az alaplap. A pontos árát a magnak is megfogom mondani hamarosan, egy kis türelmeteket kérem, mert elkapott ma a nátha és kicsit lassabban haladok most emiatt a melóval.

zt2c4wh9

Én nem tudom megnézni, mert nem leszek ott a talin sajnos, de Polgárdi Balázs kollégám ott lesz és biztosan szívesen megnézi.

zt2c4wh9

Igen, kompatibilis.
Ha felteszed az UCCNC-t és elindítod mozgásvezérlők nélkül akkor kilistázza a támogatott mozgásveézrlőket.
Köztük van az UC300ETH-5441 is. [#wink]

zt2c4wh9

Hát igen, de aki Mach-al kezdte azt nehéz meggyőzni egészen addig amíg véletlen ki nem próbálja az UCCNC-t, utána már nem annyira nehéz. :)

Pedig az UCCNC már a Fox channel-nek is adott nemrég interjút. Sajnos még csak fénykép készült, mert beszélni még nem tanítottuk meg, így válaszolni nem tudott a riporternek. [#wave]

pisti73

Nagyon szépen köszönöm! Jobbulást Neked!

ANTAL GÁBOR

Én az esztergámnál már áttértem ( a diaméter üzem ötletét Svejk adta , szerszámsugár korrekciót nem használok ) . Mach hal ( LPT porttal ) sose vágtam menetet . Az Uc100 al már ment de az Uccnc vel minden előzetes problémám megoldódott
( Az ethernetes verzió még egyszer sem fagyott le )

KoLa

Ezt! csak az tudja, aki napi legalább 3-4 órát hajtja, vagy még többet, többféle különböző alkatrészek legyártására.
Én, a nagyszerű Linuxcnc-t, már sok-sok ponton megfogtam.

KoLa

Az átmérő üzemmód-nak van valami jelentősége?
Sokszor használom sugár módban az esztergát, alakos profilnál!
Könnyebb beírni az AutoCad méreteit egy fél profilnál méretekkel.Mint, x2.

gaben

Köszi Balázs [#wave]

Az ethernetes kapcsolattal csak a kommunikáció lesz gyorsabb, vagy van más is ami mellette szól?

köszi, Gábor

zt2c4wh9

Sziasztok,

Gábor: Az ethernetes verziónál a max. léptetési frekvencia 400kHz, míg az USB-snél 100kHz. Léptetőmotoros rendszernél általában nem számít, mert a 100kHz is legtöbbször bőven elég, kivéve ha nagy microstep értékre van állítva a vezérlő. Viszont nagy encoder felbontású szervóknál már szükség lehet a nagyobb frekire.

A másik dolog, hogy az ethernet leválasztott/földfüggetlen kommunikációt biztosít. A PC RJ45 csatlakozójában és az UC300ETH RJ45 csatlakozójában is miniatűr leválasztó nagyfrekis transzformátorok vannak. Az adat ezeken keresztül kerül átjátszásra, így nincsen közös földpont a PC és UC300ETH között, vagyis a földhurok, földzaj kialakulásának esélye jóval kisebb.
Ráadásul ethernet kábel lehet akár 100m hosszú a szabvány szerint, de router/switch-eken keresztül is lehet kötni az UC300ETH-t, ezzel a távolság még tovább növelhető, illetve mivel hálózati eszköz az UC300ETH, ezért több végpontról is elérhető az eszköz a hálózaton. USB kábel ezzel szemben szabvány szerint 5méter lehet erősítés nélkül és csak közvetlen pont-pont kapcsolat lehetséges.

gaben

Szia Balázs,

köszi szépen a részletes magyarázatot.

Illetve Gergelytől hallottam még olyan infót az ethernetes verzióról, hogy a kommunikáció sokkal megbízhatóbb módon közvetítődik a PC-től az UC300ETH-ig, mivel az információ csomagok formájában érkezik és ha netán valamiért ez megsérülne, akkor a csomag újraküldésre kerül.

Jól értettem a lényeget?

köszi, Gábor [#wave]