Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Motoros

A következő a gondom, hátha valaki találkozott hasonlóval:

UCCNC--UC100 páros egy sima laptopon hibátlanul megy semmi gond vele.

Most kipróbáltam egy tableten ami érintőképernyős Lenovó MIIX 300 és Win 10 van rajta.
Bejön - rendben működik, de bizonyos idő (rendszertelenül változó) után lebont és kommunikációs hibát ír ki, uccnc bezár.
Nem tudok rájönni mi lehet az oka, ami bezavarhat azokat már kikapcsoltam, még a Wifit is meg az alvó állapotokat.
Pedig nagyon jó lenne ha menne mert ez az érintőképernyős dolog nagyon tetszik.

Esetleg lehet az a gond, hogy a tabletnek nem a saját mikro USB-jéhez csatolom az UC100-at hanem a lecsatolható billentyűzet normál USB aljzatához??

dezsoe

Szia!
Jó eséllyel megtaláltad a hiba forrását. A billentyűzetben hub van, és hub-on keresztül nem igazán stabil a kütyü. Nagyban függ a hub minőségétől, de leginkább nem szereti. Érdemes bluetooth-os billentyűt, egeret használni, hogy az USB megmaradjon az UC100-nak.

Motoros

Na ennek örülök, remélem igazad lesz.
 Most már 4 órája megy és nem bontott el.
Viszont a billentyű marad az eredeti mert az érintőképernyő miatt alig használom.
Pont ez volt a fő célom, hogy érintőképernyőről menjen a gép mert így nem téma a por, forgács stb, nem beszélve az egyéb praktikumáról.
A tapizást meg már olyan hamar megszoktam, hogy már a normál képernyőket is próbálom kézzel nyomkodni.[#csodalk]

svejk

Kreáltál saját képernyőt, vagy az eredeti - egyébként teljesen érintőképernyő barát - UCCNC-set használod?

zt2c4wh9

Sziasztok,

Motoros: Azt is ellenőrizd, hogy a Windows Energiagazdálkodásban az USB suspend funkció legyen kikapcsolva.
Ha be van kapcsolva, akkor a Windows elveheti a vezérlést az USB porttól ha úgy gondolja, hogy nincsen rá épp szükséged (nem nyomtál billentyűt és nem mozgattad az egered egy ideje) és energiát takaríthat meg vele, ha lekapcsolja.
Win10-ben alapból be van kapcsolva ez a funkció!

Motoros

kösz kikapcsoltam, az "általános USB hub" nál találtam meg.
De nem ez lehetett a fő gond talán, hanem amióta a tabelet saját mikro USB csatijáról megy azóta nem bont el.
Más: Az M1 makrót ne felejtsd el[#wink]

Motoros

Nem kreáltam, de nem is igen van rá igényem még most.
Bár a RUN oldalon elég sűrűn vannak a gombok, de kisújjal megoldom [#vigyor4]

ium8w94xp

Balázs.

Olyan kérésem lenne, hogy nagy dolog lenne-e a különböző szerszámoknál, ha nem csak a z tengelyt lehetne megadni. Ugyanis maró és lézer együtt van felszerelve, ami nem csak z tengelyben tér el. Aki csak szerszámot cserél nyilván x y-ba nem módosítana, de én igen. Esetleg pipával lehetne azt a két tengelyt is aktiválni.

Köszi

zt2c4wh9

Szia,

Sajnos nem értem a kérdést. [#nemtudom]

guliver83

Egy kicsit rosszul fogalmaztál.
De erre van a szerszámtár ha én jól értelmezem amit akarsz.
Minden szerszámnak megvan az adott helye.
A maró nálad az 1 a lézer a 2 olyan mint amikor a d Z tengelye van valakinek nem is eny fórumtag csinált már ilyet.

Itt egy link  
Csak nálad az eegyik a lézer lenne

guliver83

A maró nálad 1 lézer 2 olyan mint amikor 2 db Z tengelye van valakinek, nem is egy fórumtag csinált már ilyet.

ium8w94xp

Guliver érti ;)

Csak nem láttam másik szerszámhoz beállítást x y tengelyre...csak z-re. Ezt hogy lehetne uccnc-bő elérni? Amikor 2-es szerszám jön, akkor x y 50mm-el odébb van pl.

nyiszi

Szia!
Egyszerre használod mindkettőt?
Nálam ugyanaz a gép vagy maró vagy plazmavágó gép.
Vagy az egyik vagy a másik UCCNC profilt indítom.
És mindkettő tök szabadon konfigurálható.

dezsoe

Szia!

Esetleg G92-vel told arrébb a koordináta rendszert, amíg kell. Sőt, talán a G52 még egyszerűbb ehhez a problémához.

ium8w94xp

Szia.

Igen szeretném egy projekten belül. Van egy kis figurám, amin mart díszek vannak és utána kivágná lézerrel. Nyilván van rá megoldás más is, de én kimondottan a progiba oldanám meg. Tudok külön g-kódot csinálni mindkettőnek. Nyilván az lesz, ha nem lesz benne megoldás. Csak felvetettem kérdésnek, hogy nagy feladat-e a z mellé a másik 2 vagy akár az összes 6 tengelyt betenni. Nem hiszem, hogy ez hátrány lenne.