Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

továbbra sem látom a diag. ablakban. :(

Leírnál de egy nyúlfarknyi programot m10/m11-el lézerhez?

Bozso777

M3
M10 bekapcsol vagy lehet M10 Q0-255 ...csak egy szám ami értéke 0 és 255 között lehet... ezzel megadva a lézer erejét.
M11 lekapcsolja a lézert
Közben M5 felesleges...végén ki lehet adni, bár én nem szoktam, mert M7 is használok, ezen van a kis kompresszor...gkód végén M30 van, ami a végén ami kilövi mindet és visszaáll az elejére.

svejk

1-lábra a mist relé
2-esre a spindle relé
3-asra a laser pin van konfigurálva

M7
M3
M10
G1 X20 Y20 F300
M11
M9
G0 X0 Y0
M30

1 és 2-es lábat látom a diagnosztikában de a 3-as laser pint nem. [#falbav]

ium8w94xp

Demo módban nekem se jelenik meg a lézer a diag ablagban, de ha rádugom az uc100-at, akkor már megjeleneik....nem tudom miért, ne kérdezd. Hidd el, hogy kiadná [#circling]

svejk

Brrr.... nincs kedvem lemenni a hideg műhelybe, gondoltam játszok itt fent a meleg szobában.

De hát a program saját diagnosztikája is hibás!?
Fél óra mínusz röpke életemből. :(

No mindegy, köszi!

ium8w94xp

Én lementem direkt a hideg garázsba, mert érdekelt, hogy valóban miért nem mutatja itt fent demóba. És tádááám.[#vigyor2] A kis ravasz programnak nem mindegy.

ium8w94xp

De, ha simán invertálod is látható, hogy semmi nem változik demóban.

ium8w94xp

Ettől még az M3 kell elé, ha rádugod az uc100-at, mert anélkül akkor se adja ki.

Bozso777

Gyors kipróbáltam az UC300-5LPT demó módban, ugyanaz, nem jelenik meg a diagnosztikában...hozzáteszem nem is emlékszem mikor használtam demo módban a progit...max arra ha újítás van, a benti gépemre rátolom, lássam mi a  különbség, de csak megnézem, tesztelni kint szoktam a gépen.

svejk

'Én lementem direkt a hideg garázsba, mert érdekelt..."

Akkor most jelképesen kitűzök a melledre egy "hősiességért" jelvényt. :)

svejk

Talán az lehet az ok, hogy ez a laser kimenet elméletileg PWM kimenet.

De ennek ellentmond, hogy a charge pump-nál vagy a spindle pwm-nél meg legalább villódzik a diagban a LED.

ium8w94xp

Az oka az, hogy hibás. Nincs máshoz köze, ugyanis rádugott állapotban kijelzi a diag ablakban.

svejk

De miért??
Van erre magyarázat?

Gondoltam, hogy majd jól beleírom az M10 macro elejébe az M3 tartalmát -exec.DospinCW();-  no de hát az M10/M11 nem szerkeszthető egyszerűen notepad-el :(

Bozso777

Ha jól emléxem az M3 biztonsági megoldás, talán hogy a lézer ne ragadhasson be hibaesetén...nekem pl jobb lenne ha nem kéne, mert maró mellett van a laser, így mindig ki kell kapcsolni a marót, nehogy M3 beindítsa...
M10 macroba nem lenne célszerű beleírni az M3 tartalmat, mert a laserkimenet gyors az M3 nem, főleg ha késleltetés van beállítva maró felpörgetéshez...nah meg elég egyszer kiadni az m3 parancsot.

svejk

No majd hátha idetéved az illetékes
Úr.